Nuffnang saya

Followers

Tuesday, November 19, 2013

Ambil Kad Kemajuan Anak

Hari sabtu lepas ambil Kad Kemajuan (report card) Azalia untuk kali terakhir sebagai pelajar Tadika Genius Aulad.. Ikutkan hati tak nak pergi sebab nak pergi sesuatu tempat tapi dia pujuk ibunya kena pergilah juga. Akakni kalau ambil report card anak memang tak reti nak tanya lebih-lebih. Cuma tanya perangai dan kemajuan yang dia dah capai. Selalunya tak sampai 5 minitpun kalau akak diberikan peluang jumpa cikgu.. 

Pencapaian Azalia biasa-biasajer tapi setandinglah dengan umur dia. Untuk masuk darjah satu memang dia dah bersedia kerana dia dah boleh menulis, membaca dan mengira. Kalau zaman akak dulu yang masuk darjah satu 99% tak kenal ABC apatah lagi nak membaca. Dulu lain sekarang lainkan... Azalia , semoga ilmu yang di perolehi akan berguna untuk dunia dan akhirat...

 Lepasni dah tak datangler lagi ke sini..
 Reading Corner... 
Papan putihnya canggihkan.... 

Itujerler cerita untuk kali ini... banyak hutang dengan kawan-kawanni tak berBW lagini... 
Bilalah nak reda perasaan ini.. kerja tak banyak tapi amanah yang dipikul ini membuatkan perasaan kita jadi tak menentu... Cepatlah selesainya...
Suka gambar ini...

33 comments:

  1. Senang ambik report card budak kecik CZ...sok sok kalau dah besar ...serem pulak hehe....Wahhhh Azalia dah nak pakai baju sekolah putih biru pulaklah yeh

    ReplyDelete
  2. cantiklah tadika GA ni...
    tahun depan masuk tahun 1...
    moga terus cemerlang....

    ReplyDelete
  3. Sama lah saya.. habis darjah satu pun tak reti nk mmbaca.. kira pun smpai 10 jer.. bagus la..
    Moga azalina menjadi seorang pelajar yg cerdik dan selalu mgdahului yg lain di mana jua :D

    ReplyDelete
  4. samalah dengan saya.. tak pandai nak tanya lebih2 pasal anak bila dapat peluang jumpa cikgu.. eeemm.. mungkin suasananya yang tak nampak macam santai.. ;)

    ReplyDelete
  5. semoga semuanya menjadi yang terbaik

    ReplyDelete
  6. zaman sekarang anak tadika pun ada report kad.zaman saya dulu, report kad sign sendiri ;)

    ReplyDelete
  7. lps ni x dtg dh yer.. selamat menepuh alam persekolahan pulak

    ReplyDelete
  8. Sekarang nih budak2 sume pandai2 kan kak...

    Aah sha pun ske gambar last tu hehehe ;)

    ReplyDelete
  9. Cantik tadika azalia.

    Perasaan apa tu kak? Smoga semuanya dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  10. Kak, baju azalia cantek la. Comel sgt.

    ReplyDelete
  11. cantik kelas tuu...
    teringin sgt nak rasa ambil report kad anak...mia cptlah sekolah...haha

    ReplyDelete
  12. Btul la kak...sy dlu drjh 1 bru tau bca...anak sy nak msuk drjh 1 pun da bole baca dan kira...

    ReplyDelete
  13. Dah nak naik darjah satu Azila ye... sama lah dengan anak auntie Nabil...
    Akak pun cam tu jugak kejap jer ambil report kad dia orang ni :)

    ReplyDelete
  14. cantik lah tadika azalia kak... ceria mcm2 ada... mmg bkn bdk2 je eksited mak pak bdk pun suke...

    ReplyDelete
  15. Selamat masuk darjah satu ye Azalia..Kalau saya teruja masuk tadika yang colorful gini tau

    ReplyDelete
  16. Tadika pun ade amek report card nyeah kak ila..

    ReplyDelete
  17. budak2 skrg cepat pandai kak..
    tak mcm kita dulu..
    betul ckp akk tu..sy dulu msuk darjah satu baru kenal huruf abc..hehe

    tingin nk hntar anak kat genius aulad nie..
    kat sini bagus kan kak..hehe

    ReplyDelete
  18. assalam Cho
    he hee report card
    time anak2 akak yg dua org tu tadika memang ada la kena ambik report card ni dan tp yg bungsu ni prasekolah xda la pulak
    alhamdulillah yg penting blh baca tulis dah so thn satu takdelah ketinggalan bkn apa skrg anak2 tgk bijak2 belaka kan

    ReplyDelete
  19. Yey. Masuk darjah satu dah Azalia. Mesti tak sabar nak masuk skolah, beli kasut baru, beg baru dan macam-macam lagi.

    ReplyDelete
  20. Selamat masuk ke drjah satu alia..dan blajar rajin2 eh..:D

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah..selesai sudah.. budak2 skrg kena jd bijak, saingan sengit...
    Betul..bila dh pegang amanah ni, selagi tak selesai, rasa hti tak tenteram...

    ReplyDelete
  22. smg azalea terus cemerlang, gemilang dan terbilang yang penting jadi anak yg solehah... nice reading corner!

    ReplyDelete
  23. aha...dah tamat...tahun depan dah msuk sekolah yer..betul akak persekolahan zaman sekarang ni tak mcm dulu..masuk darjah 1 skrg ni semua budak dah pandai baca..zaman kita dulu darjah satu baru nk belajar kenal huruf ABC kan...

    ReplyDelete
  24. dah nak masuk darjah 1 dah azalia ya...semoga menjadi pelajar cemerlang dan menjadi kebanggaan ibubapa....insyallah...

    ReplyDelete
  25. betul tu skang semua budak2 nak masuk darjah satu dah tau membaca menulis mengira...
    memang cute sangat dia bertudung siap berposing memacam gaya lagi tu...

    ReplyDelete
  26. sempat lg possing² amik report kad yer...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang