Nuffnang saya

Followers

Thursday, August 29, 2013

Part 2 cerita merisik dan bertunang yang tak habis lagi..

Harini rumah akak tiada bekalan air.
Semalampun sebenarnya air dah semakin kecil tapi buat dunno..
Sekali bangun tadi tengok hanya air di sinkijer ada itupun kecil sangat..
Isyh.. biar betul sekali tanya jiran-jiran semuapun ada masalah yang sama..
Telefon mertua petangnipun keadaan masih sama.
Masalahnya tiada sebarang notispun tentang bekalan air terputus...
Telefon SYABAS katanya ada gangguan bekalan air tidak berjadual sebabtu takder notis...
Permudahkanlah hendaknya urusan kami...

Jom layan cerita majlis merisik dan bertunang akak yang belum habis lagi...
Sampai dua bahagiantu amek kau layankanjer...
 Bakal opah confuse nak  sarungkan cincin yang mana satu... 
 Dapat dua cincin satu merisik dan satu lagi bertunang...
Bertuah dapat cucu cam cik Mirani Opah... pandai memasak orangnyer...
 Cik Mira dan emak saudaranya... 
 Cik Mira dan sepupu perempuan... tak semuapun ada...
Suami akak adalah cucu sulung keluarga  Fatimah Gombak 
sebab itulah sepupunya ramai muda lagi.. 
Tisya ngan Luqman (dua budak kecik) yang excited.. 
 Cik Mira mahu gubahan hantaran yang simple...
Warna purple balasan dari pihak lelaki..
Salam mohon restu dari nenek Fatimah...
Ada kisah nenek Fatimah di hari ini, sebelum majlis berakhir dia kena kembali ke hospital..
Seminggu sebelum majlis nenek di masukkan ke hospital UiTM Sungai Buloh..
Dia dibenarkan pulang dan tetapi kena datang balik hari ahad.
Harinipun masih ditahan di wad lagi, doakan kesihatannya bertambah baik kerana
hujung minggu ini seorang lagi cucunya akan bertunangan...
 Apa motif semua tangan ber'Pandora' ini????
Oh rupanya nak ambil kertas untuk tulis mesej...
Tapi akakpun kurang pasti sebab masani akak takder...
Cik Mira dan ayahanda tercinta juga anak saudaranya...

SUMBER GAMBAR ::: Kamera sendiri dan juga FACEBOOK JANA

18 comments:

  1. cantiknya Cik MIra..
    semoga kesihatan nenek Fatimah bertambah baik..Aamiin

    ReplyDelete
  2. Manis nya bkl pngntin...bl nk lngsung tu..

    ReplyDelete
  3. comei bakal pantin, dana suke majlis tunang yg simple2 gini kak...

    jeles nengok tgn yg berpandora sume tuh...

    ReplyDelete
  4. suka tgk semua gambar2 ni.. cantik! ada cerita tersendiri..

    ReplyDelete
  5. cik mira ni bakal pengantin yg akan berkawin dgn anak buah hubby akak ke? Tahniah.. Pandora ni mmg cantik klu si pemakai tgnnya gebu sb gelangnya. Klu tgn kurus rasanya tak brp menarik nk pakai :D

    ReplyDelete
  6. hantaran ungu nampak cantik la..kan??

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Selamat menjadi tunang..
    moga kecerian senyuman itu berkekalan hingga ke pelamin dan ke syurga .. aminn

    ReplyDelete
  9. assalam k.cho (sambil lambai2) lama tak ke temu..

    Tak terlambat rasanya nak wish,selamat hari raya,maaf zahir batin =)

    tahniah dan selamat bertunang buat sepupu suami k.cho..cik mira.
    manis orangnya.moga kekal hubungan hingga ke jinjiang pelamin dan dimudahkan urusan perkahwinan nanti =)

    ReplyDelete
  10. takde air sebab minyak diesel tumpah kan..
    selamat raya cho, n tahniah untuk sepupu :)

    ReplyDelete
  11. Salam kak..selamat hari raya..

    nampak meriah..Tahniah & selamat bertunang buat sepupu suami akak..

    ReplyDelete
  12. Salam sweetie

    Slmt bertunang.. comel2 wajahnyer tgn pun gobu2....

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah majlis berjalan lancar..tahniah diucapkan kepada bride-to-be..hihi

    ReplyDelete
  14. Meriahnya...berseri seri ank dra...suka frame love tu...unik...

    ReplyDelete
  15. selamat bertunang. majlis nampak simple tapi meriah. seronok la

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang