Nuffnang saya

Followers

Monday, August 19, 2013

Hari Raya Kami

Salam Isnin yang penuh keceriaan.. jangan malas-malas pada yang mula kerja harini...
Akakni dah mula kerja minggu lepas tak terasa sangatlerkan...
Jom cerita hari raya di kampung akak tak habis lag sebenarnya...
Hari raya pertama kalau di kampung memang akak tak kemanapun...
Hari raya kedua pulak jatuh hari jumaat pulak jadi bapak akak kata leceh..
So tahunni memang raya tak puas sangatlah, sebab tak pergi beraya rumah orang...

Anak akak dan sepupunya beraya juga keliling rumah opah dia... 
Untuk mengisi masa lapang anak akak dan sepupunya main sesama diaorangjer...
Inipun tak cukup korum 3 orang lagi sepupunya dah balik ke Kedah.. kot idak lagi meriah..
Kalau kat rumah kampungni budak-budakni jarang tengok tv... 
Selalunya main game tapi mak-mak dah simpan bendatu sebab tak nak diaorang asyik 
main game sampai lupa semua benda...
Nak tak nak diaorang mainler permainan yang boleh keluar peluh...

Inilah gambar raya Atikah dan Azalia yang ada...
Baju rayapun tak pakai habis lagini sebab tak pergi beraya.... 





Seronok tengok diaorang main  sebab dulupun akak kalau sepupu balik kampung seronok sesangat .. macam-macam permainan yang kita main...

33 comments:

  1. Dpt kumpul dgn sepupu sepapat tu dh jd kenangn teeindah bila dewasa nanti. Selamat hari raya drp liza

    ReplyDelete
  2. anak2 saya pulak cousin semua kecik2 yg ada pakcik makcik umur 8thn ke atas ..balik kpg buka main cam gini diaorg hadap gadget masing2 huhuhu

    ReplyDelete
  3. Ini baru betul. Sama2 sorok gadget anak2 time raya. Baru meriah...hahahaha

    ReplyDelete
  4. sepupu hampir sebaya best kak.. meriah.. leh beraya.. leh main sekali.. anak buah sy beza umor leh tahan jauhnya..

    ReplyDelete
  5. bestla kalau ada ramai geng sebaya..kalau takde tu yg boring je...cepat je nak ajak balik rumah

    ReplyDelete
  6. teringat lak zaman kanak2 dulu...

    ReplyDelete
  7. serononknya..teringat zmn kecik2 dlu..bila raya je enjoy bmain dgn sepupu2 :)

    ReplyDelete
  8. wah, baju raya x abes pakai lagi ke kak, saya ni dah ulang tayang 3 4 kali dah... rasa macam nak kena beli baju baru jerk sebab x abes pussng raya kat KL ni lagi.. haha

    ReplyDelete
  9. sy pun start keje rabu laswik, best kan beraya sana sini ..

    Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  10. Tiba2 teringat iklan maxis yang dia sembunyikan wifi tu.

    ReplyDelete
  11. same laa mcm anak2 lieya kak...jumpe kazen ramai2 dah tak ingat kat mak pak die hah...main jek laaaa....takpe laa bagi can sesekali heheheeheh

    ReplyDelete
  12. mmg kalau berkumpul reramai tu anak-anak yg plg seronok skali.

    ReplyDelete
  13. alahai...nasib baik ada sepupu sepapatkan...dapat jugak main sama2kan :))

    ReplyDelete
  14. Masa raya gini laa dpt kumpul sepupu sepapat kan..

    Seronok tgk dia org semua tuh gembira jer.. tak de laa boring kan.. kalau tak jalan2 raya.. :)

    ReplyDelete
  15. seronok main ramai2 dengan sepupu.laman rumah pun luas

    ReplyDelete
  16. Anak-anak kakak pun main baling selipar juga tau Zila cuti raya hari itu:)

    ReplyDelete
  17. permainan tradisional mmg beshkan kak.. tingat pulak masa zaman kanak2 dulu.. :)

    slmt hari raya maaf zahir batin utk akak sefamily.. :)

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya kak..

    bagus kak simpan video game tu.. kalau tak, tak macam raya la.. memasing duk ngadap tu je.. hehehe..

    ReplyDelete
  19. Ok gak idea sorok gajet semua tu.......:)

    ReplyDelete
  20. Kenangan yang berharga untuk masa akan datang ;) selamat hari raya

    ReplyDelete
  21. enjoy sungguh mrk yer . sampai dok atas laman lagi ... heheheee

    ReplyDelete
  22. seronok tgk diaorang..kawasan pun luas

    ReplyDelete
  23. bestnyer!!!
    tingat zmn kecik2 dlu,
    suke la time raya blh jupe sedara mara..
    tp alya kurang bergaul,
    mcm iklan TM tu..
    asek duk tanya umah tok cik die ada wifi tak?
    huhuhu

    ReplyDelete
  24. mmg seronok tgk ank2 bermain bila brkumpul ramai2 dgn sepupu2....meriah.

    ReplyDelete
  25. Zman kanak2 mmg best..tmbh2 sesekli berjumpaa, mmh meriah dibuaatnya...

    ReplyDelete
  26. Salam Cho Zila..

    Seronok kan, tengok gelagat anak2, bila berkumpul jumpa sepupu sepapat, meriah jadinya, kita pun tumpang gembira.

    ReplyDelete
  27. seronok lah akak..laman rumah luas...

    ReplyDelete
  28. seronoknya main tuju selipar tu..teringat masa kecik2 dulu,main ni la petang2

    ReplyDelete
  29. time ginila dpt berkumpul...time2 lain belum ttu lg kn kak

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang