Nuffnang saya

Followers

Tuesday, August 20, 2013

Berkelah atau berayani?

13 Syawal dah harinikan.. cepatjer masa berlalu...
Cerita raya memang belum sampai kehujungnya... 
Banyak lagi aktiviti hari raya yang belum selesai...
Dah habispun cerita beraya di kampung kini telah beralih ke bandarler pulak... 
Al-kisahnya, Atikah dan kawan-kawan nak makan-makan kuih raya kat depan rumah.....
Jadi akak kata semua orang bawak kuih raya dari rumah masing-masing...
Akak akan buatkan air untuk diaorang.. ribena baru ada kelaskan... 
Jom tengok ragam anak-anak bandar beraya pulak.. 
Ini berkelah atau beraya???
Baiknyer port... jalan mati sebabtu kurang kenderaan yang lalu... 
Geng  Jalan BK4/8
Atikah dah perasan ibu dia ambil gambar...
Jalan kat kawasan rumah akakni ramai anak kecil perempuan....

 Setiap hujung minggu syawalni sangat sibuk, minggu lepas nenek kepada suami dimasukkan ke hospital UiTM di Sungai Buloh. Masa hari sabtutu kami berkumpul di rumah sebab mak saudara  kata nenek tak sedar tapi bila bagi gula dia sedar balik.. Tapi bendani berulangkali terjadi dan ambil keputusan hantar ke hospital. Di kesan sebagai  hypo (gula rendah) dan kini telah sihatpun namun masih di hospital untuk mengesan penyakit perut yang selalu dia hadapi. Semoga nenek cepat sembuh sebab lepasni  dua minggu berturut-turut dua orang cucunya pulak akan bertunang. 

36 comments:

  1. dh smpai pasan tu..

    hihih..

    moga nenek cpt sihat..

    ReplyDelete
  2. Semoga nenek segera sembuh sepenuhnya...

    ReplyDelete
  3. Salam Cho Zila..

    Alolor comelnya tengok budak2 beraya.. depan jalan pun jadi kan.. janji dapat bersama dengan kawan2.. semoga nenek cepat sembuh hendaknya..

    ReplyDelete
  4. Salam Cho Zila..

    Alolor comelnya tengok budak2 beraya.. depan jalan pun jadi kan.. janji dapat bersama dengan kawan2.. semoga nenek cepat sembuh hendaknya..

    ReplyDelete
  5. wah berkelah raya....hihihi
    mg nenek cpt sihat

    ReplyDelete
  6. bagus bagus ni...

    kecil kecil lagi dh ada semangat suka berkawan....


    semoag nenek cepat baik ye...

    ReplyDelete
  7. lahaiiii sonok taw buat cm ni.teringat masa rara kecik2 dulu.bentang tikar cm ni lah.main makan sama sama.sonoknyaaaa~

    ReplyDelete
  8. best pulak dorang berkelah kat luar tu

    ReplyDelete
  9. Seronoknyaaaa budak2 bandar beraya yer. Hehehehe. Itu, kalau diorang dapat megi goreng, lagi meriah tu.

    Semoga nenek akak sihat segera.

    ReplyDelete
  10. Nak kelainan bebudak ni... kreatif dorang ni ;-)

    Semoga nenek cepat sembuh ...

    ReplyDelete
  11. keh keh keh ...biar betul kak, tepi jalan jek hah...mmg sempoi tol...hepi budak2 ni dpt buat aktiviti bebas yeak...

    hope nenek abg akak dah sihat sepenuhnye yeak....

    ReplyDelete
  12. hehehe..xtahan brkelah tepi jln tu......mmg baik punya pot.

    ReplyDelete
  13. meriah kengkawan dorang ye kak cho. happening le jugk kawasan rumah akak tu..

    moga nenek makin ok..hypo memang susah sket nk kontrol tu. kena sentiasa monitor jela. kalo cam mak saya tu, kalau lemah semacam tu confirm la hypo

    ReplyDelete
  14. pandai jugak anak2 akak bersilaturahim.. ajak makan kuih raya ramai2.. teringat cam zura masa kecik.. :)

    moga nenek akak cepat sihat yer..amin~

    ReplyDelete
  15. alahai.. teringat zaman sy dulu.. cam ni gak.. tp kat beranda rumah.. makan tengahari selalunya.. semua bw makanan masing2.. sonok! mengimbau betul entry ni..

    ReplyDelete
  16. semoga nenek cepat sembuh...

    wah best je diorg beraya kat tepi jalan ye

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum.. Kak Cho, anak2 main ape kat tepi jalan tu.. jalan depan umah tu tak sibuk ke, risau lak saya.. kot2 ade 'org gile' bwk kereta ke moto ke lelaju..uish! main dlm halam umah kan bagus... hehehe...

    ReplyDelete
  18. berkelah raya ni namanya..hehehe
    semoga nenek cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  19. mcm2 bebudak kan.. tp sweet lak tgk.. hihi..moga nenek awk cpt sembuh.. ;)

    ReplyDelete
  20. ada stail la raya tepi jalan gitu, hehe.....

    moga nenek suami akak cepat sembuh yer..

    ReplyDelete
  21. selamat hari raya cho....

    amboi2 budak2 tu... cayale beraya smbil berkelah tue...

    moga nenek cepat sehat ye..

    ReplyDelete
  22. aikkk tepi jalan pun jadik beraya..kreatif tul ler bebudak ni siap ngan air lagik..haha

    semoga nenek cepat sembuh..

    ReplyDelete
  23. raya geng dia je nih..siap ade tikar tu...semoga nenek akak kembali sembuh ye

    ReplyDelete
  24. seronok berkelah yee...
    semoga nenek sembuh seperti sediakala..

    ReplyDelete
  25. semoga semuanya baik2 shj.
    budak2 jumpa geng, semua menjadik

    ReplyDelete
  26. budak budak jumpa geng seronoklah mereka bermain...

    semoga nenek cepat sembuh yer

    ReplyDelete
  27. beraya sambil berkelah kot.. hehehe

    ReplyDelete
  28. salam Chozila,seronok tu brkelah dgn kengkawan...

    ReplyDelete
  29. syok jugak ek kak tgk anak2 bandar beraya... sambil berkelah2 santai gitu....

    semoga nenek akak cpt sihat n boleh kuar dr ward tuh

    ReplyDelete
  30. comel jer bila tgk kanak2 riang bermain :D
    teringat masa kecik2 dulu ;D

    ReplyDelete
  31. Heheee lebih pada berkelah tu, tp sbb mood raya masih ada jadi pur la raya dan kelah..hehee

    ReplyDelete
  32. seronoknya..picnic makan kuih raya.kelas tau!

    semoga nenek cpt sembuh

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang