Nuffnang saya

Followers

Tuesday, August 27, 2013

Eratkan hubungan silaturrahim

Tak habis lagi rupanya cerita hari sabtu akak...
Lepas ambil Atikah dari sekolah haritu, kami sekeluarga terus ke rumah orang kahwin.
Kenduri kahwin ini mesti pergi sebab yang mengajak ialah Pengerusi 
Persatuan Penduduk taman kami...
Inilah masa nak mengeratkan hubungan silaturrahim sesama tamankan..
Memang tak ambil gambar sebab mood budak-budak dah lari...
(adalahtu buat salah... kena marah haa... ha...)

Lepas solat zohor teruslah kami pergi ke Kuang untuk menghadiri majlis aqiqah dan juga
jamuan hari raya rumah sepupu mak akak...
Nasiblah masa kami pergitu jalan tak jem sangat  jadi semuapun berjalan lancar..
 Tidur keletihan nak menyampaikan Kuang...
Atikah lagilah dahler penat balik dari sekolah pergi terus rumah orang kahwin... 
 Makanan macam-macam ada tapi malu lak nak ambik gambar...
Maalumler masa akak sampai saudara mara yang akak kenal dah ramai yang balik... 
Ramai yang akak tak kenal dari kenal mungkin kenalankan...
Majlis aqiqah untuk bayi yang baru 10 hari lahir...
 Ko boleh posing cam gini.. anak akak jerni... 
Budak nama Azaliani memang macam lelaki sikit.. 
Penat tapi happy...

Sebenarnya semasa majlis di Kuang suami akak ada jemputan dari bos lama di Shah Alam tapi tak sempatlah nak kejar semuakan, mana yang patutjer kita pergikan.. Lepas balik dari Kuang kami singgah juga ke rumah kawan lama suami yang dah pun pencen di Kinrara juga... Isteri dia masak macam-macam tapi dapat jamah sikitjerler sebab perut dah kenyang sesangat... Gambar memang nan adoler sebab budak-budak dah tak nak bergambar lagi... Letih tapi puas hati...

Dan selepas maghrib pulak kami pergi ke Gombak untuk menghantar mertua ke sana. Esoknya ada majlis merisik dan bertunang sepupu suami di rumah nenek.. Ikutkan malam sebelumtu akak hantar tapi sebab hari jumaat lepas kerja akak pergi berhari di rumah kawan baik masa belajar dulu jadi tak sempat nak hantarlahkan... Masa pergitu tak teringat langsung nak bergambar.. gituler kalau dah berborakkan... 

20 comments:

  1. sana sini masih lagi byk jemputan open house dan kenduri kendara.Lepas raya ni perut penuh je..badan pun jadi lesu malas2 dah ni.Apapun masa ni la nak jumpa utk eratkan silaturrahim

    ReplyDelete
  2. amboih.sampai duduk2 atas jalan tar ye dik.hardcore neh.hehehe

    ReplyDelete
  3. Uiksss.. sakan nyer ke sana sini..
    orang yang dah lama tak balik Malaysia pun tak leh lawan hahhaaa :p

    ReplyDelete
  4. zura pon penuh gak xtvt weken haitu.. memang penatkan.. tapi sonok sgt2~

    ReplyDelete
  5. meriah raya ..... weekend munna pun penuh dgn jemputan open house dan kenduri.... minggu depan pun tadika anak buat jamuan raya, time tu juga sepupu nak kahwin dan BIL munna nak buat aqiqah anak dia.... ntah mana satu nak pergi

    ReplyDelete
  6. mang tak bley nak penuhi semua jemputan kan.. banyak sgt...

    ReplyDelete
  7. setiap hujung minggu ada jer jemputan..mmg tutup opis kat rumah tu...

    ReplyDelete
  8. kemain kak ..budak2 ni tdo siap bershade hah heheeheh...mcm retis uollssss...

    anak2 lieya pun kak, lik sekolah masuk keter, sempat lagi tdo.....letih sgt le tuuu, kene plak ekon keter kan...

    ReplyDelete
  9. ahahha ciann budak2 keletihan .. ekekek x der owg leh buat camtuu ;)

    ReplyDelete
  10. kalau satu hari berjalan banyak rumah, mestilah tak larat nak makan

    ReplyDelete
  11. Bila hujung minggu ke rumah terbuka memang dah tak larat nak makan semua rumah sebab perut dah sesak kan.. Rumah pertama oklah lagi kena kedua-tiga-empat hmmmmm.... memang pandang ajelah..

    ReplyDelete
  12. Dah dkt2 hjg syawal lg byk OH sana sinun..kami pun byk OH tp ada yg x dpt terjah..kesian jgk kt tuan rmh klu kami xdpt dtg..tp nk wat camne..takde rezeki..

    ReplyDelete
  13. kat SP kurang meriah dengan open house :D))

    ReplyDelete
  14. salam ChoZila..sini pon sama..xdernya meriah ngan open house...mggu depan br ada,itupon 1 jer :)

    ReplyDelete
  15. penuh betul jadual ujung minggu akak :)

    ReplyDelete
  16. salam.. hi.. blogwalking..

    kalau agak2 nk bjalan ke mlk n cr homestay d tgh bndar mlk, boleh tggl d homestay kami..

    melakasarahomestay.blogspot.com

    feel free to click.. slmt b'open-house juga.. ngehehe.. :)

    ReplyDelete
  17. Cz....dah duk balik ngan MIL yeh?....
    Selagi Syawal tak habis mmg gitulahkan CZ......ada aje open house hehe....oklah gakkan...tak yah masak!

    ReplyDelete
  18. Raya sebulan. Open house pon sebulan. Penuh lah aktiviti hujung minggu dgn makan2 ☺

    ReplyDelete
  19. selagi xabes syawal selagi tu la xabis open house hihihi

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang