Nuffnang saya

Tuesday, October 2, 2012

Tinjauan dan panduan sebelum ke Legoland

Tinjauan sebelum kami sekeluarga pergi ke Legoland sebagai panduan memastikan keseronokan kami di tahap maksimum. Alamak maksimum gitu kuang... kuang...

Akak dah tengok link yang sesuai untuk dibaca macam legoland-malaysia-sumpah-best-marilah. Banyak info dan tips berguna yang boleh kita dapat dari sini. Kalau link yang ini pulak percutian-ke-legoland-malaysia lagi banyakler sebab dia punya cerita pasal Legoland banyak part. Memang sangat berguna untuk akakni ha!, terima kasih mohd zaid.

Baca juga blog ini saiffah @ legoland yang bagi tips lebih kurang dengan mutiarawarnasari iaitu  dengan cuaca yang panas sediakanlah topi/payung,   kipas mobile/kipas tangan,   handkerchief/lots of tissue, bawa  mineral water, pakai kasut/sandal, tak payah berwedges bagai,   tudung x payah berselimpang bagai, make-up jangan tebal-tebal, mekap cair, pakai  baju yang bersesuaian, jangan berambu ramba, juga sediakan  baju tambahan sebab ada dua games yang berkaitan air ( ada body dryer di dalam tapi  ada tambahan bayaran).

Dari pembacaan ini akak dah dapat rasakan yang cuaca adalah faktor yang paling penting untuk diambil kira.  Baca di blog izanieza pulak pengalaman-sepetang-di-legoland-malaysia rasa macam alamak ruginya sebab akak akan balik petang itu tidaklah tunggu sampai malamkan.. Nampak cam best gak ronda Legolandni sampai malam terutama gambar izanieza di minilandtu.... Ehm!! kena bincang lagini...

Rasanya akak dah dapat gambaran sikit-sikit, moga dipermudahkanlah hendaknya. Akak dok survey gak pasal hotel yang berdekatan dengan Legoland. Namum menurut hasil google akak itu digalakkan untuk tinggal di hotel kawasan Johor Bahru sahaja. Maalumler Nusajayani kawasan barukan. Kawan akak yang seofisni pergi sekali dahpun tempah Hotel Tune, Danga Bay tapi akak belum buat apa-apa lagini. Tapi hotelni banyak dicadangkan oleh orang kalau pergi ke Legoland.

Punyalah lama akak beli tiketni..
Kenapa ada gambar bayi yang comel ini? Ini Luqman anak kepada sepupu suami akak yang sekarangni emak dia berpantang di JB, kalaulah ada kesempatan nanti Mak Long sekeluarga melawat Luqman ok.. Tahniah untuk Wani dan Shahril yang kini bergelar ibu dan ayah untuk Luqman...

27 comments:

  1. nnt review ttg legoland ya..sbb mmg plan nak kesitu insyaallah nextyear ;)

    ReplyDelete
  2. wahhh.. memang wajib wat kaji selidik sedikit utk pegi legoland ni.. banyak kawan2 dapat kongsi cerita pengalaman gi sana kan.. so kena banyak bersiap2 la.. sbb ramai yg kata panas tempat tu.. mgkn sbb dekat ngan laut kot kan..

    ReplyDelete
  3. legoland..tiket die mahal kan kak..kalo sy dh la ddr kuantan..nk kesana minyak lg..huh x berbaloi rs..

    amek gambar byk2 ye..;)

    ReplyDelete
  4. assalam acik pun rasa nak kejohor..tapi tak pergi legoland kot..

    ReplyDelete
  5. Memang best je dengar cerita pasal Legoland ni :)

    ReplyDelete
  6. Wohaa.. bestnya dapat pi legoland.. huhu

    ReplyDelete
  7. Wahhh bestnya.. nnti share lah pula pengalaman di legoland ;P
    dpt tgk gmbar2 kt sana pun okay lah nk pergi tu kena fikir dua tiga kali lah, jauh satu, mahal pula tu xD

    ReplyDelete
  8. percutian keluarga sy kat legoland bulan 12, tapi cam tak sabar je nak pegi dah.

    ReplyDelete
  9. wah, nak pi legoland yerk, nanti boleh la share tips kat sini plak yerk.. hehe

    ReplyDelete
  10. seronoknya dpt pergi sana..nanti cerita yer

    ReplyDelete
  11. lepas ni leh la update story balik dr legoland nnt.tingin gak nak gi tp kena rancang betul2 dulu coz bukan sikit harga tiket.jauh gak la kami di perak ni.

    ReplyDelete
  12. akak nk pegi legoland ye..ala bestnya...sure anak2 paling best tu..

    ReplyDelete
  13. mak ada singgap kejap masa pergi singapore baru ni...
    panas katanya sebab pokok masih kecil...
    byk lagi yng tak siap legoland ni...
    comel baby......

    ReplyDelete
  14. teringgin jugak g..hehehe..tapi ndak tau bilakah..hahhaha

    ReplyDelete
  15. saya mampu tengok dari jauh je hehehe

    comel la baby tu

    ReplyDelete
  16. dana pun tingin nk pg kak tp tkt pun lum beli lg hehehe... takpe2 nk tunggu hotel dia siap kot...

    tp kadang sakit ati gk bile ada org yg komen mcm2... bg dana, rasa bangga sebagai warga malaysia n warga johor khasnya.... tarap antaabangsa nih

    ReplyDelete
  17. Bastnya kak nak gi legoland.

    ReplyDelete
  18. wah..seronoknyer......
    teringin gak nk ke legoland satu hari nanti..
    adoiii...comelnyer baby ni tdo..geram tgk

    ReplyDelete
  19. Wahhhh tips yg bagus kak.... Lieya ni name je balik johor tp lum ade niat lg nak pegi sbb tak tahan org kata pasal panas tu kak huhuhuhu...

    Tgu laaa dah banyak pokok sikit ngeh ngeh ngeh.....

    ReplyDelete
  20. syoknyerr..teringin nak p hehehe..
    chomeinyerr baby.....

    ReplyDelete
  21. Beshnyer nak gi Legoland. Nanti amik gambo dan update kat blog yer..senb teman pun plan nak gi Legoland dlm hujung tahun nie..cz masa beli kasut kat crocs dapat 35% discount from harga biasa...dpt 4 tiket...cun sesangat hehehe

    ReplyDelete
  22. welcome to legoland akak! :)
    enjoy ur day.

    ReplyDelete
  23. tingin gak nk g sana...kena himpun duit dulu hehehe....

    ReplyDelete
  24. Salam. Mari menginap di Sufie Homestay Johor yg harga sgt berpatutan dan hnya 20min shj ke Legoland. Layari blog untuk maklumat lbh lanjut http://sufiebiz.blogspot.com

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang