Nuffnang saya

Followers

Wednesday, October 10, 2012

Char Kuey Teow yang sedap

Kalau di Puchongni mana nak dapat Char Kuey Teow yang paling sedap? Akak memang tak jumpa lagi. Ada satu gerai di pasar malam Taman Perindustrian Kinrara yang menepati cita rasa akak dan keluarga. Tapi dia masak satu-satu memang kena tunggu sikit. Lagi satu pasar malam ni hari ahad, hari yang macam-macam aktiviti selalu terlupa nak pergi..
 
Sekiranya kawan-kawan ada tempat Char Kuey Teow yang sedap dan mabeles sekitar Puchong, Putrajaya dan Subang Jaya bagi tahu yerk...
 
CKT gambar yang kat atasni tak berapa nak sedap sangat..

19 comments:

  1. aaaaaaa.. kalau cakap pasal CKT.. sakinah mmg suka sangat.. tau je apa yg kena beli utk dia bila gi pasar malam.. CKT je yg dia nak... so far.. kat puchong ni, banyak tempat dah nani test.. tapi depan OTK puchong perdana paling best kak.. CKT bukit mertajam dia tulis.. mmg best.. tapi biasa ler kak.. sikit je, kalau sedap kan.. kena makan yg special.. baru banyak sket.. hehehe.. banyak2 tmpt, situ je pilihan paling best skali..

    ReplyDelete
  2. susah nak jumpa char kue tiau yang menepati selera kan..macam2 gaya diorang ni masak..

    so far yg paling menepati selera adalah yang husband saya masak.. makan kat kedai kat area selangor kl ni takde lagi yg sedap..

    ReplyDelete
  3. Memang susah nak cari CKT yang sedap... Adakah itu maksudnya kena pergi memburu CKT?

    ReplyDelete
  4. sedaaaaaaaapnyaaaaaa...buat saya terliur je tau...huhu...

    ReplyDelete
  5. Oowhh.. saya pun suka sgt CKT. Tapi mmg jarang nak jumpa yg betul2 sedap.

    ReplyDelete
  6. peberet su ni..su ada dengar org kata ada satu kedai Char Kuey Teow kat pasar borang selangor (taman equine)sedap..su pun tak pernah try ingatkan nak try gak..jiran su kata sedap..

    ReplyDelete
  7. kalau kat Putrajaya ain salu mkn kat pasar tani sini..setiap selasa n jumaat..boleh dikatekan sedap jgk la kalau kene selera..:) try la nti

    ReplyDelete
  8. kat equine park ade...sedap...gerai2 biase je... :)

    ReplyDelete
  9. kat png byk la kak...

    tp sy ni bkn feveret CKT...tp dorang kata kt sg dua sedap...

    ReplyDelete
  10. peminat tegar char kuew teow ni he he
    kita peminat kuew teow kat Taiping mali he he

    ReplyDelete
  11. cuba cari kat sri serdang. :). sedap, :)

    ReplyDelete
  12. mmg nampak sedap sbb nampak bsah camtu kan :)

    ReplyDelete
  13. kalau kena dengan selera, sanggup je redah ulang-alik kat tempat yang sama kan.. ;)

    ReplyDelete
  14. kak, maaf lambat reply pertanyaan akak hari tu..:)

    kawan yang belikan di Sri Serdang..hmm, katanya orang yang jual CKT tu jual dalam pagar rumah. kalau malam2 memang penuh. huhu.. Kat kawasan perumahan Sri Serdang, belakang UPM tu. ;p

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang