Nuffnang saya

Followers

Monday, July 1, 2013

Marshmallow Lollipop atau Marshmallow Pop

Kalau kek dik Ya memang tak gemar tapi kalau Marshmallow Lollipopni
dia memang sangat suka buat masa ini...
Budak-budakkan harini suka besok dah tak gemar lagikan...
Masalahnya harga jual Marshmallow Lollipopni agak mahal rasanya...
Selalu beli di kedai roti yang terletak di 'Food Court' Bandar Kinrara...
Jom tengok gambar dik Ya sedang menikmati lollipop marshmallowni...
Cari resipi di internet dan jumpa yang ini macam mudah nak buat :-

Bahan yang diperlukan :-

* 1 Peket Marshmallow
* 1 keping cooking chocolate bar (P.Ros guna compound dark chocolate)
* Batang lolipop secukupnya
* Bahan-bahan hiasan mengikut citarasa masing-masing
Cara
1- Panaskan chocolate didalam microwave untuk beberapa saat dan keluarkan dari microwave.Kacau hingga semua chocolate betul-betul cair.
2- Atur marshmallow didalam pinggan.Ambil sebatang batang lolipop dan celupkan hujung batang lolipop kedalam coklat.Cucuk masuk kedalam marshmallow dan biarkan hingga coklat beku.
3- Ambil lolipop yang telah dicucuk marshmallow tadi dan celup kedalam coklat .Pusing-pusing batang marshmallow dan hentak-hentak secara perlahan agar lebihan coklat mengalir turun kedalam mangkuk coklat.Biarkan ia kering sedikit dan bolehlah ditabur dengan bahan-bahan hiasan yang menjadi pilihan masing-masing.
4- Biarkan chocolate mengeras dan siap untuk dimakan.


Dapat resipi ini di SINARAN MENU . Boleh tengok gambar Marshmallow Lollipop yang dibuat oleh beliau...

Sabar dik Ya nanti ibu tolong buatkan untuk dik Ya nanti ok...

14 comments:

  1. x penah lgi beli malow2 ni...huhuhu..payah plak nak ngejanya..! sbb dia rasa kenyal2 skit kan...

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaaa.. ena memang suka kalau bab2 cokolat2 ni... huaaaaaaaaa nanti nak try la

    ReplyDelete
  3. Rajinnya makkan layan selera anak2... Manis tak yang tak tahan tu.

    ReplyDelete
  4. kalau nmpk coklat bdk2 suka jerk kan.. rajinnya buat..demi ank2 kan apa salahnya.. :D

    ReplyDelete
  5. Oooo ade kak ye marshmelo lolipop...pes time lieya tgk...selalu marshmelo celup coklat je kak biase tgk hehehehh....

    Budak2 kak mmg tu berhantu kalo gula2 ke coklat ke ni kan kak...asal bende manis....

    ReplyDelete
  6. bukan dik ya sorg suka ttp aunti pn suka jugak....he3X...

    ReplyDelete
  7. sedap nmpk dikya makan..dh buat nti pos sini sket!

    ReplyDelete
  8. Anak akak pun merebut2 benda ni zila... dekat pasal malam dia jual RM5 untuk 3 batang masmalow tu :D

    ReplyDelete
  9. kalau mcm nie bukan budak2 je yg suke kak..falsya pun suke...hehehe..

    ReplyDelete
  10. apa lg kak, bt sndiri je lebih mudah n murah... kalu mama dia kurang rajin, beli je coklat syrup hersley tuh heheheh...

    ReplyDelete
  11. anak saya tak suka mashmallow,tp bila dorang main game pou,diorang mintak mashmallow plak sbb tiru pou tu,huhu.tapi betul la mashmallow ni mahal skit,lg2 yg bercoklat kan

    ReplyDelete
  12. senangnya nak buat.. akak nak tanya Umai cafe nak buat besday kena bayar berapa ye.. tq




    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang