Nuffnang saya

Followers

Monday, July 29, 2013

Bursa Malaysia lagi

Salam hari Isnin yang ceria untuk semua....
Rayanya minggu depankan tapi mood nak berayatu dah datang...
Mengalahkan budak-budakjer akaknikan...
Seronok nak berayatu sebenarnya lebih kepada nak berkumpul sekeluarga...
Jumpa saudara mara, sembang-sembang dan imbau kisah masa dulu...
Oklah tinggalkan kisah nak berayatu dulu...
Nak bercerita kisah di hari sabtu lepas bersamaan 27hb Julai 2013...
Rasanya sejak akhir-akhir ini selalu juga ada seminar atau kursus di Bursa Malaysia...
Kawan-kawan tau tak Bursa Malaysia tu kat mana???
Kiranya macam belakang Ibu Pejabat Maybankjer...
Akakni kalau pergi ke Kuala Lumpurtu memang tak drive sendiriler...
Satu sebab akak tak berapa nak terer ngat jalan KLtu...
Lagi satu kalau jem memang akak tak boleh tahan...

Ambil keputusan naik LRT STAR sahaja dan turun
di Plaza Rakyat atau Pudu Sentral (dulu Puduraya)....
Terpaksalah menapak agak jauh untuk menyampaikan ke Bursa Malaysia...
Lemau rasanya hari sabtu tak boleh nak berehat..
Lagi-lagi memikirkan yang baju raya untuk Atikah tak habis cari lagi...
Tahun Atikah berumur 7 tahun tapi kena beli baju yang umur 10-11 tahun...
Ha... besar tak besarler badan anak akaktu...
Jom layan gambarjerler...
Bukti akak naik LRT Star ...
Mula-mula guna coinni dulu 'peghak'ler sikit...
Fail yang digunakan tapi lepastu entahler dicampakkan kemana...
Tajuk Program :::: Dual Licensed Representative Training Program
Penceremah : Mr Robin Ho yang didatangkan dari Singapura
Dewanni sejuk sesangat buatkan akak rasa sakit kepala...
Gambar Menara Kuala Lumpur yang di ambil dari Bursa Malaysia..
Oleh sebab sejuk sangat di dalam biliktu akakpun ambil angin di luar...
Masani yang bukan Islam sedang menikmati minum petang...
 
Akhir cerita sebagai bukit akak berada di Bursa Malaysia...
Ha... ha... memang tahap bosan sesangat dari ramai-ramai yang
datang haritu ada 4 orang Melayu dan akak satu-satunya perempuan..
So takder gengler nak berehat, dahler nak gi makan dah tak boleh...

Sekejapjerkan harini dah 20hari kita berpuasakan....
Syukur Alhamdulillah...

14 comments:

  1. assalam zila..kalau masa puasa ni dok dalam dewan sejuk..memang boleh sakit kepala

    ReplyDelete
  2. Salam akak…dah lama x naik lrt..last naik masa zaman duk guna kad lagi…skrang guna cam token tu kan…

    ReplyDelete
  3. salam kak..walau sensorang kursus tu but dapat ilmu kan...hiii..cian akak

    ReplyDelete
  4. dana lg lah tak tau n tak penah jejak kak... jln kl mmg mana2 jem gile, lagi2 time bulan pose nih kn

    ReplyDelete
  5. hehe.kak..samalah kita.
    saya pun tak pandai drive dlm kl.cukupla sekali sesat dgn jem bagai..kete simoang siur.

    sgp saya naik lrt hehehe

    ReplyDelete
  6. lama betul la x naik LRT.. mesti lg peghak.. lps raya la.. jalan2 g KL naik train..

    ReplyDelete
  7. amboi seronok lah bertraining2 ni !

    ReplyDelete
  8. Lama nyer x jalan-jalan kat sini ... Sihat ker ?

    ReplyDelete
  9. dah lama x naik lrt . guna benda tu ker ... ayat tanya yg tak berpa pandai ...

    ReplyDelete
  10. Tak pernah drive masuk KL. Jauh juga menapak tu kak.

    ReplyDelete
  11. dulu pakai kertas..skrg coin jer.

    ReplyDelete
  12. kena tabahkan hati ye akak bila kursus time2 puasa.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang