Nuffnang saya

Followers

Monday, July 22, 2013

Bariani Kinrara Cafe & Katering Bandar Kinrara

Selamat Pagi Isnin .... alamak dah nak tengahariler pulak...
Siapa ada tengok Jalan Jalan Cari Makan (JJCM) semalam?
Nampak tak Kedai Bariani Kinrara Café & Katering
dalam rancangan JJCM semalam....
Kedaitu sangat dekat dengan rumah akak,
jalan kakipun sampai.... jadi nak promosikan lagi kedaini...
 
Sebelum puasa ada pergi kedai Bariani Kinrarani..
Nampak dah tanda Jalan Jalan Cari Makan..
Ingatkan dah keluar di TV, tak sangka baru semalam nak keluar...
 
Bulan Ramadanni pun Bariani Kinrara Cafeni ada buat buffet Ramadan..
Akak memang tak pergilah sebab suami akak memang tak suka
berbuka puasa di luar sejak dah ada anak...
Lagipun kalau kami keluar emak mertua akak terpaksalah
berbuka puasa sorang-sorangler pulak..
Emak mertua akak sekarangni nak berjalan dah tak berapa nak larat....
 
SUMBER GAMBAR :: http://www.barianiori.my/
Lepas raya nanti akak akan ambil gambar sendiri...
Kitaorang selalu datang kedaini waktu petang sebab depan
kedaini adalah padang permainan kegemaran akak dan dik Ya....
Akak dah cuba bariani dia kira boleh tahanlah jugak..
Akak teringin nak cuba burger bakarnya pulak ..
Itu yang tunggu lepas rayaler....
SUMBER GAMBAR ::: http://www.barianiori.my/
Tolong promosikan bisnes orang Bandar Kinrara...
Kalau korang nak pergi kedaini tempat dia agak ke dalam sikit....
Kalau dah masuk Bandar Kinrara dan jumpa Petronastu teruskan lagi perjalanan.
Nampak stesyen minyak Shell dan Sekolah masuk simpang kiri...
Jalan lagi sikit dan nampak rumah kedai masuk simpang kiri...
Kedai tu depan taman permainan....
 
Seronoknya harini dah 13 hari kita berpuasakan..
Semoga dipermudahkan oleh Allah swt untuk kita melakukan ibadah puasa ini...
 

19 comments:

  1. samala kak. sejak ada anak suami x suka berbuka di luar. abis2 pun beli mkanan mkn kat rumah je. kalo dak terpaksa berebut2 makan.

    ReplyDelete
  2. Kakak pun sama kalau puasa dari dulu tak pernah berbuka diluar sebab tak mahu terkejar-kejar nak bersolat. Kami pula mula bertadarus sebaik lepas solat maghrib sehingga isyak. Sebab itulah kami tak berbuka di luar.

    ReplyDelete
  3. betul tu kak.. semalam nampak kat JJCM.. terus nani pun masak nasi beriani.. hahahahaha.. teringit woo.. murahnya buffe ramadhan dia..

    ReplyDelete
  4. ni kalo laki lieya die suke la kak...tapi lieya kureng sikit berbuke nak makan nasi beriani2 ni.....

    nanti kalo lepas bulan puase boleh la try kak ke sini....

    ReplyDelete
  5. Susah nak handle anak2 berbuka diluar ni Zila... tu en suami akak suka bungkus bawa balik makan dirumah :D

    ReplyDelete
  6. Tengok jugak jjcm semalam..macam best n murah jugak buffet dia kan..

    ReplyDelete
  7. Kedai ni yg paling dkt dgn giant ke?

    ReplyDelete
  8. Buffet dia taklah mahal sangat. Makan kat luar ni berkejaran sikitlah nak bersolat bagai, kalau di sediakan surau lagi bagus untuk memudahkan pelanggan.

    ReplyDelete
  9. tengok semalam.. nasib la sabtu tu dah berbuka dengan nasi beriani.. kalau tak.. terliur gak tengok.. hehehe

    ReplyDelete
  10. waa best ni...nanti kalo kesana boleh la try makan kat sini...

    ReplyDelete
  11. RM25.00?..murah tu tapi bgi JM agak jauh nak ke sana kalau dari tempat JM ni :-)

    ReplyDelete
  12. Husband saya ajak p sini esok malam :)
    Sbb tgk jjcm ahad smlm la ni :)
    Tp xtau la jadik ke tak

    ReplyDelete
  13. wow!! murah juga kat sini... jap nak usya tempat dia.. sebab nak buat gathering dengan blogger untuk raya nanti.. hehehehe hope ade buffet masa tu

    ReplyDelete
  14. mesti sedap kan sbb masuk JJCM...

    ReplyDelete
  15. Sejak anak2 dah besar, barulah kita orang berbuka kat luar...
    Memang murah rega makanan tu..kalau dekat, tentu dah terjah ke sana..

    ReplyDelete
  16. F=Dah save entry akak ni...nak ajak hubby gi brbuka kat sini nnti..murah pun murah...kt tmpat2 lain buffet semua mahal2...huhu...

    ReplyDelete
  17. murah nyerrr

    p/s ms tgk JJCM n tau resto ni kt BK, trus sy tingat kt akk ;-)

    ReplyDelete
  18. saya pun suka berbuka di rumah je kak...dah 14 hari puasa ni saya belum lagi buka di luar....:-)

    ReplyDelete
  19. UNTUK MAKLUMAN : Kedai ini telah ditutup

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang