Nuffnang saya

Followers

Wednesday, July 3, 2013

Jom santai di Petaling Jaya

Pertama sekali akak mohon maaf sebab kurang berBW dan ada masalah nak beri komen. Kalau blog yang menggunakan komen pop up tu boleh tapi yang lain tak boleh nak 'submit' komen. Jadi malasler pulak nak berBW. Mungkin ada masalah dengan komputer akakni, dah mintak IT tolong tapi tak datangpun lagi.. Kalau balik rumah almaalumjerlahkan... So layan entri merapu akak untuk hari rabu yang sepatutnya kurang berkata-kata....

Sabtu yang lepas akak pergi kursus di Jalan Ampang menggunakan LRT dan mintak suami akak ambil di Taman Jaya, PJ. Semasa nak pergi ke Bank Affin terserempak dengan sebuah kedai yang bernama Kafe Strawbery yang nampak macam best.. Kalau masa akak duduk di Subang Jaya memang akak selalu pergi ke PJ tapi tak berapa nak nampakpun kedai yang satuni. Menurut yang menjaga kaunter haritu, kedaini dah lama beroperasi sekitar tahun 90-an. Boleh akak tak perasan..  
Akak suka kerusi cam gini sebab puas duduk..
maalumler badan dah besar nikan kalau kerusi plastiktu risaujer akak...

Hiasannya klasik sikit..
Nampak ada tanda JJCM pernah datng sini....
Akak malu-malu nak ambil gambar... kah.. kah...

Kafe Strawberi dari sebelah tepi.. dua kedaitu...
Sebab order nasi goreng boleh komen yang itujerlerkan...
Suami akak kata nasinyer keras ...
Katanya rindu nak makan nasi goreng Kiwi Express Bakery & Café..
Ada lagiker kedaitu akak, dulu selalu makan kat Seksyen 9, Shah Alam..
Lani tak tau lak adaker idak lagi kedaitu, maalumler dah duk Kinrarani
jauh sesangatler rasanya Shah Alamtu... 
Pawagam yang sentiasa dipenuhi oleh peminatnya...
Kafe Strawberi tu dekat dengan pawagamni...
 

30 comments:

  1. Akak rase sedap x nasi goreng tu?

    ReplyDelete
  2. PJ state nih...byk kenangan di sini...ehehhehe..tp pawagam tu mmg dulu kini dan selamanya masih ade..ehehhe

    ReplyDelete
  3. saya area PJ ni cuma tau sunway pyramid je hehe..lain2 tu jawabnye sesat barat la

    ReplyDelete
  4. Area PJ ni tmpt saya kak Cho.. dkt je dari rumah. Dalam 10 min :)

    ReplyDelete
  5. cantik dekor kedai tu, napak kemas jer. tapi kalo makanan sedap lg best kan :)

    ReplyDelete
  6. Dulu masa kerja kat area Taman Seri manja selalu jugak pergi PJ state...

    ReplyDelete
  7. x familiar plak sy dgn pj ni...sbb biasa ke area kl je...klau pgi..mmg sah sesat ni...1 lgi sbb bnyk seksyen...adoiii..poning...!

    ReplyDelete
  8. mana gambar makanan nyer kak? deko nyer simple tp menarik

    ReplyDelete
  9. ramai yang kata jjcm ada yang sedap ada yang hancur
    hrmmmm....tak tahu lah kan?

    ReplyDelete
  10. saya jarang2 sgt ke PJ area. kalau pegi pun sbb nak naik LRT

    ReplyDelete
  11. dah lama tak ke PJ nie....dulu selalu kesini sebab ada saudara kat situ sekarang dah pindah jadi tak kesana lagi....

    ReplyDelete
  12. nampak kedai mmmg macam menarikkkk

    ReplyDelete
  13. zura memang tau area shah alam jer.. itu pon cik abang yang tolong bawakan.. keh keh keh.

    ReplyDelete
  14. x pnh pun lepak2 mkn2 kat PJ kak.. hehehe

    ReplyDelete
  15. ada lagi ek pawagam lama cenggitu kak cho. teringat pawagam yg kat depan pertama complex tu

    ReplyDelete
  16. assalam zila..kadang pun acaik mengalami perkara yang sama..kotak komen tak keluar

    ReplyDelete
  17. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

    ReplyDelete
  18. nasik keras?..tak jadi lah heeee

    ReplyDelete
  19. hurm.. kak cho, saya rasa cam lame tak lepak2 blog kak cho kan...
    kak cho, saya ni kalo bab jalan2 ni mmg tak penah le jwpnye sampai ke PJ, PJ putrajaya tu selalu la...
    heeeee~

    ReplyDelete
  20. Pj state ye, camno eina pun bleh tak perasan ni, selallu je lalu2 sini :P

    ReplyDelete
  21. tempat yg nmpk best makanan tak semestinya best.hehe

    pawagam tu en suami n FIL mesti suka..haha

    ReplyDelete
  22. 5taun lepas..sy keje area pj ni.hehe.ingat lg pawagam lama ni.tp da lain sket da nampak sekitarnya.mcm2 ada da eh.lame sudah x jejak pj.hehe

    ReplyDelete
  23. tak pernah lagi makan kat area PJ..selalu Bangi jer

    ReplyDelete
  24. klasik design restoran dia ye...

    ReplyDelete
  25. ingatkan retoran strawberi , menu based on strawberi . ada gak nasi goreng . tak lak jadi nasi goreng strawberi yer . tapi kalau dah masuk jjcm tu mcm ada yg special jer ...

    ReplyDelete
  26. akak bole bagi alamat penuh tak, nak jugak mencuba makan di situ

    ReplyDelete
  27. cafe strawberry : pernah ke sini sekali duazmn2 masih tggl di bukit kerinchi dulu :))

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang