Nuffnang saya

Friday, November 18, 2011

Main masak-masak ala master chef

Inilah mainan impian akak sebenarnya tapi bagi alasan nak bagi pada anak-anak sebab kebetulan Atikah dan Azalia memang suka main masak-masak. Dah lama akak beli mainan ini tak silap 29/10 yang lepas di Toyland, Puchong selepas mendapat persetujuan dari suami akak. Maalumler dapur ini agak makan ruang dan taujerlerkan rumah akak cinonetjer...

Akak nampak dapurni masa tengok satu blog sebenarnya dan kebetulan masa gi Toyland hargapun lebih kurang akak beli ajerlahkan. Seronok tengok diaorang main sebab masa takder dapurnipun diaorang boleh main dengan jayanya inikan dah ada dapur yang lebih properkan...

Atikahni masa kecik berangan nak jadi chef ler konon pantang tengok rancangan masak-masak janganlah tukar mesti dia marah dan pastilah channel kesukaan dia adalah 703. Kelakar ingat masa dia kecik lebih kurang umur 3 tahun gitu bangun tidur 703, nak tidur 703, bosan pulak akak... tapi itu dulu sekarang suka gakler esp Master chef sebab ada masak dan drama sekali... Dan chef kesukaan adalah Farah Quinn dalam rancangan channel 141 sebab ibu dianiler suka....
Okler layanjerler gambar ini untuk kenangan masa mendatang. Atikah dan Azalia, ibu akan cuba untuk memberikan yang TERBAIK untuk kamu berdua berdasarkan kemampuan ibu. Tolong hargai pemberian ibu ini walaupun tidak semahal mana namun ketahuilah tidak semua kawan adik Ya ngan Ika dapat seperti ini...
Masa mula belitu memang kelakar sebabnya akak dan mak mertua yang berlebihan sampai hilang mood nak main budak dua orangtu.. tak leh ini tak leh ini, nak masak kena gini, .. kuang..kuang....

23 comments:

  1. mana tau dapat jadi master cef mcm cef wan2.minat sangat ngan masakan die.btw cantik mainantuh=)

    ReplyDelete
  2. haha, emak yg excited ya?

    Yus pernah belikan juga untuk Alia masa dia kecik dulu. Tp yg secondhand punya je. Beli di carboot masa di UK dulu.

    Balik sini tak bawa balik pun...huhu.

    ReplyDelete
  3. kecik2 dah asah bakat..sok sok leh jd masterchef la ni hehehehe....

    ReplyDelete
  4. Hehe..biasala ibu yg excited kan..time kita kecik dulu mana dpt menan gini kan..kan..untung bdk2 skrg..mak bapak bkerja :)

    Brp RM ni kak? Klu belikan tuk kyrs sure dia suka :D :)

    ReplyDelete
  5. saya pun teringin jugak, nak beli untuk diri sendiri

    ReplyDelete
  6. bambam mainan masak2 camni dia pijak je. geram betul. kalu menan kete dia suker ar...

    ReplyDelete
  7. klau anak sulung saya tgk ni, confirm dia mitak mummy belikan..hehe

    ReplyDelete
  8. aah..mane tahu jd mster chef ke nt...

    tp kan?..mse kecik2 rasenya kebanyakkan bdk pompuan suke main2 masak2...tp bila dah besar tak tahu mana plak arah tujunya...

    hehe..kecik2 dolu tak dpt merasa mainan cam gini

    ReplyDelete
  9. waaa bestnyer dpt camni..nape laa kite kecik2 lu xde..:)

    ReplyDelete
  10. heheh... kami pun suka dapur gini.. tingin nak beli utk aqil & amni.

    ReplyDelete
  11. Salam Cho Zila,

    Hebat betoi mainan budak2 la ni nooo.....

    ReplyDelete
  12. leh jadik junior masterchef nie...
    mainan budak zaman skarang...
    mak2 pun leh ikut teruja nak main tau hehehehe

    ReplyDelete
  13. ha ha ha, eB pn kalo dpn mater, join gaks ;p

    ReplyDelete
  14. ngahahahah..! sebijik macam set Dania kat umahh.. kelakar plak bila org lain terlebih excited dari tuan punya badan... byk sungguh pantang larangg ekekekekek

    Dania sibuk buh air utk masak & basuh pingga kat singki.. berkecahh jadinya.. adess adessss

    ReplyDelete
  15. kalau mainan camni.. sy pun excited nk main.. hihii

    mesti nanti dh besar teror msk yer.. hihii

    ReplyDelete
  16. bagus klu ada minat nak jadi chef..belikan dapur nie satu cara nak pupuk minat anak..

    sy klu time kecik dulu dpt nie memang melompat gila,sygnya tk dapat merasa.masa kecik main masak2 dengan tempurung ja.haha

    ReplyDelete
  17. comel dapur tu..
    main masak2..mana tau besar boleh jd chefkan.. ^_^

    ReplyDelete
  18. wawawauuuuu!! rajin nye anak dara nih.. ;)

    ReplyDelete
  19. Teringin gak nak mainan ni ada kat umah tp dedua anak lelaki. Kan belikan, mak dia plk yg main. Susah. . .

    ReplyDelete
  20. alahai..comelnya...bagus ni.. kecik2 dah memupuk semangat nak memasak..

    anak2 saya main periuk belanga mak dia je..tak kuasa nak belikan mainan macam ni..bersepah je lebih nanti..(sebenarnya mak dia kedekot) hahaha..

    ReplyDelete
  21. wah cantiknya..pink kaler lagi kalau kyra nampak ni sure suh beli heheh

    betul la kalau mama nampak pun mama yg join main sekali ..dulu xde benda2 ni hehehe

    ReplyDelete
  22. ..smlm nmpk set nie kat giant kinrara..rm59.90 sehingga 1/12/2011..ada 3 set..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang