Nuffnang saya

Followers

Thursday, November 17, 2011

Chicken Rice vs Old Klang

Tempat makan : Chicken Rice Shop, Bandar Puteri
Tarikh : 12-11-2011

Semasa roadshow di Bandar Puteri tempohari akak makan di Chicken Rice Shop yang dah lama akak tak makan. Selalunya kalau dengan husband memang dia langsung tak berkenan dengan kedai ini sebab dia kata tak sedap, so akak masukler makan sorang-sorang haritu...


Tempat sudu dan garfu yang comel...


Nasi ayam ~ ayam panggang ngan masak tauge... Kalau citarasa melayu memang tak kena sebab cili dia memang tak macam nasi ayam melayu....
Kalau nasi ayam akak teringat gak nak balik Ipoh, puas hati kalau makan nasi ayam.


Tempat : Old Klang Kopitiam, Giant Bandar Kinrara
Tarikh : 11-11-2011

Selepas habis kerja hari jumaat lepas akak ajak suami pergi beli barang dapur sikit plus nak belikan mak mertua mi goreng. Akakpun katalah mak suka mi goreng Old Klang so kamipun terus kesana (padahal sendiri nak makan kat situ sebut nama mak mertuakan). Atikah ngan Azalia mesti nak gak tembikai laici layanjer tapi lepaihni biar ibu yang buat dapat banyakkan.... Just gambar....

Masa mula husband ajak gi Old Klang ingatkan dia silap sebut akak gelakler kata Old Townler rupanya memang Old Klang.... malu saya...
Atikah ngan roti bakar 2 set kongsi ngan Azalialer...
Roti bakar, air kopi putih sedap gak dan tembikai laici juga telur separuh masak... okler hargapun ok...

9 comments:

  1. ehhh kebetulan la my darl pow x suka mkn kat CRS tue....ai rasa oke dia x suker....sama la citarasa somi kiter ngeee

    ReplyDelete
  2. menawannya rupa air tembikai laici tu..

    husband ai pun tak minat sangat CRS tu..hehe

    ReplyDelete
  3. aduhh kak, sedapnya makanan. sy dah tgh lapar neh. hihi.

    ReplyDelete
  4. mmng kurang sdap sket lah CRS.
    ooo air tmbikai laici? oh nmpak mcm best, bleh la wat sdiri nnti ;D

    ReplyDelete
  5. suka gak jjcm.hehe..kena rajin jln kan tuk cari yg mane puas hati dan mengenyangkn

    ReplyDelete
  6. nurul suka gak makan kat chicken rice shopnie.mmg sedap nasik ayam dier ngan setnya

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang