Nuffnang saya

Thursday, November 24, 2011

Popeyes Louisiana Kitchen Sunway Pyramid

Tempat : Popeyes Louisiana Kitchen, Sunway Pyramid
Tarikh : 20-11-2011
Xtvt : Makan-makan.

Ini adalah kali kedua akak makan di Popeyes ini setelah kali pertama dahulu akak terpersona dengan cerita Adamaya yang selalu dating kat situ. Secara keseluruhannya makan kat sini sebenarnya best sebab banyak pilihan, dari ayam dan makanan laut bersesuaian dengan cogankatanya ~ Louisiana's All-Time Favourite Chicken and Seafood. Dan yang penting dekorasi untuk kedai tersebut memang sesuai ngan sedap mata memandang..


Ini Dinner Plate untuk 3 ketul ayam, biskut dan mashed potato. Ayam dia rasa cam lebih "healthy" sebab tak banyak minyak ngat tapi kurang rasa kata suamai akak dan sos mashed potato memang luar biasa dan boleh tahan gak dengan tekak akakni.
Ayam ngan udang goreng tepung (shrimps) yang sedap dan terpaksa berebut anak beranak, sebelum ini akak order The Fish & Shrimp boleh tahan gak rasanya tapi tuler seciputjerkan...
Kelakar muka Atikah masa ini, sebab akak nak amek gambar ayamtu dia dah rembat seketul..
Azalia yang makan ayam secubit tapi sos tomato yang banyak..
Dua orang budak yang kuat makan...
Rasanya kena cuba lagi lain kali sebab banyak lagi makanan dia yang akak tak cuba lagi dan dari segi harga rasanya macam lebih kurang ngan KFC gak kot.. Jom baca komen satu blog ini :- popeyes-louisiana-kitchen-the-next-best-thing-after-kfc/

14 comments:

  1. uish. tq dear, musti nk try pasnih. ehem3. mkn x ajak auntie ker dear? ;p

    ReplyDelete
  2. izan pernah lalu ari tu popeye ni,masa tu kalau tak silap kat midvalley..nk singgah tp tak tahu sedap ke tak.then bila dah baca sini,nampaknya boleh la singgah lps ni..thanks buat n3 penuh info ni =)

    ReplyDelete
  3. sedap tak kak ? tp nmpk cm sedap jekkk..;)

    ReplyDelete
  4. mmg dap makan ayam kat popeye ni kak..lagi dap dr kepci.. + mashed potato dia yg lain dr lain kan.. ritu wat besday ayin + yana kat sini..akk x joint..huhuhu..kalu x pat makan free..hehehe...

    ReplyDelete
  5. syima mkn kat popeye ni skali je masa besday ayin dan yana.. pastu dah mkn smpi skrg..hehe

    ReplyDelete
  6. wah2 atikah gelak besar ek... heheheheh

    dh lama tak mkn kt popeyes ni kak... nsb lah seblum bersalin dh mkn hehehhe... suke ngn set shrimp dia sedap

    ReplyDelete
  7. wah2 atikah gelak besar ek... heheheheh

    dh lama tak mkn kt popeyes ni kak... nsb lah seblum bersalin dh mkn hehehhe... suke ngn set shrimp dia sedap

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan kak...hmmm..sedapnya nampak popeye..tak pernah mkn lg ni..boleh la lain kali nk cuba...terliur nya...

    ReplyDelete
  9. kat Ipoh tak pernah perasan lah pulak..

    ReplyDelete
  10. wak pon sukak ayam goreng begituuu.... eee wak dah datang niii nk komen komennnnn.........

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang