Nuffnang saya

Followers

Monday, November 14, 2011

Marina Island Pangkor

Marina Island, Pangkor ~ AN IDEAL WATERFRONT TOWNSHIP. Adik akak ada beli sebuah rumah di Marina Island ini dan sebab penyewa belum lagi masuk maka kami adik beradik merasalah untuk bermalam di sini. Tempat ini memang best sesangat untuk stay macam hari-haripun bercuti,konsep cam resortjer.. "Living in style is everyone's dream and now, we will make it come true for you." laman web dia kata. Tapi buat masa ini pembangunan Marina Island belum betul-betul sempurna so ada kekurangan sana sini lagi.

Marina Islandni merupakan satu tarikan baru di Lumut dan merupakan pulau buatan manusia. Marina Island ini terletak di Jalan Teluk Batik berdekatan dengan kediaman TUDM, Lumut. Memang banyak sign board untuk menghala ke sana. Di sini terdapat satu jeti alternatif untuk pergi ke Pulau Pangkor dan hanya mengambil masa kurang 10 minit berbanding dengan jeti lama di pekan Lumut lebih 40 minit.
Gambar dari laman web :- marinaisland.com.
Sorryler akak lupa lak nak amek gambar jambatan so akak bagi kredit kat :-seliparburok.blogspot.com untuk gambar jambatan waktu malam yang amat cantik. Jambatan inilah menghubungkan tanah besar ngan Marina Island.
Jalan menuju ke rumah adik akak, Jalan Marina Villa 1.
Gambar rumah dari hadapan.Gambar rumah dari belakang.Inilah belakang rumah yang mana nampak dekat sesangat Marina Cove Resort dan muara ikan bakar.Inilah master plan Marina Island yang akak ambil dari marinaisland.com.

23 comments:

  1. alahai cantiknyer pulau tu,rumah adik akak pun lawo gk...

    dana dh follow blog akak jugak la

    ReplyDelete
  2. mak aik... lawa nya rumah..... huwaaa... nak satuuu

    ReplyDelete
  3. cantik la umah tu...moden konsep...bestnya dekat ngan ikan bakar...

    kenapa dia tak duduk je kat situ?

    ReplyDelete
  4. cantek nye area dia... mesti mahal kan kak cho..

    ReplyDelete
  5. bestnyer, kalo gi saner leh kami tmpg? hik3 ;p

    ReplyDelete
  6. cantiknyer..confirm harganya pon blh tahan ni..lg best duk dlm kawasan y mndamaikan... bestnyer....

    ReplyDelete
  7. wah!! cantiknya..... dah macam kat obesi lak...

    ReplyDelete
  8. santiknye umah... tepi laut lagi.. oo..ni la marina tu..jap je sampai pangkor kalu dari jetty marina ni kan..nk try la..hehehe..

    ReplyDelete
  9. tak pernah sampai lagik kat sini padahal dekat jerkk..ntah biler nak pegi cuci mater..:)

    besar rumah kat kaw tuhh...chantekkk..!!

    ReplyDelete
  10. wah bestnya... umah lawo sgt tp x mampu nak miliki huhuu

    ReplyDelete
  11. skang ni tanah yg "cun" byk dah abes...makanya kena tebus n tambak tanah2 pantai..sure seronok dpt tgk pntai tiap hari

    ReplyDelete
  12. cantik nya tempat tu...
    ada peluang boleh lah ronda2 ke sana.. boleh ke masuh ronda2 kak dlm kawasan tu?

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. cantiknya rumah adik akak...suasana pun mendamaikan...

    ReplyDelete
  15. cantiknya tempat nie dikk .. nak2 bila mlm tuu :)

    ReplyDelete
  16. cantek sungguh rumah tu.
    suasana lak mendamaikan.

    ReplyDelete
  17. besarnya rumah...cantik pula tu..

    ReplyDelete
  18. salam ziarah

    wah cantiknye rumah n pskitarnnya juga. msri mahal kan ;)

    ReplyDelete
  19. waaahh..beli umah tu ek.. berape harge umah tu..?? cantik mewah n besar..!! suker sagat...

    ReplyDelete
  20. ok... rumahtu memang cantik dimata akak.. tapi yang penting tempat diatu... belakang rumah dah jumpa laut, tapi kalau der budak kecik kena hati2..
    adik akak tak duduk situ sebab dia keje ngan Ladang Nadicorp kat sitiawantu, jadi kalau keje ladang memang kena duk ladanglerkan sebab dah sediakan rumah dan kemudahan lain ...
    rumahtu dia beli masatu harga tak semahal sekarang sebabnyer masa mula buka dulu ramai orang tak nak beli kot, harga dia cam berbaloi sesangat...
    duk kat rumah dia haritu memang cam bercuti kat pulau mana2 tah sebab jiran dia kebanyakan mat salleh.... peramah lak tu...

    ReplyDelete
  21. orang yang tak duduk sini boleh masuk tak kak? lawo klau snap gmbar kahwin sini.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang