Nuffnang saya

Followers

Wednesday, June 11, 2014

Cendul Bakar Dengkil dan KLIA2

Cerita lama masih nak di abadikan di sini...
Kisah bulan lepas hari yang sangat sibuk ...
Mula-mula kami ke Bestari Jaya (Batang Berjuntai) atas urusan keluarga...
Rumah mak mertua akak yang kosong masih ada di sana...
Lepastu belikan baju sejuk untuk Naufal..
Dia suka sangat dengan baju sejuk Superman Azalia...
Belikan yang serupa jugalah...

Selesai urusan di Bestari Jaya kami ke Gombak sebab ada kenduri kahwin...
Lepastu teruskan perjalanan ke Putrajaya sebab nak nak hantarkan baju sejuk...
Sebab kesiankan Naufal yang katanya 'keras macam batu duk rumah'..
Ajak dia ronda-ronda .... mula makan cendul bakar...
Lepastu ingat nak makan di Salak Tinggi sekali kedai yang dicari tutup...
Pusing-pusing terus kami ke KLIA2 ...
Ukuran badan Atikah dengan Naufal lebih kurang sama...
Sambil makan cendul pekena rojak juga...
Tengok dari luarjerler... 
Baca blog MUMMYDEARIE teringin pulak akak nak ke sana...
Ramai orang berhenti di tepi jalan... 
Akak tak keluar keretapun sebab rasa dah letih amat... 
Ambik gambar dari dalam kereta...

Sehari suntuk perjalannan kami... penat tapi seronok juga tapi tak banyak gambapun diambik.. bulan Meikan bulan akak malas nak berblog jadi tak berapa ada mood nak ambik gambar.... Harapnya bulan Jun akak akan lebih kerap menulis dan meronda ke blog kawan-kawan semua... 

18 comments:

  1. Kira dah lalu tepi pun oklah Zila. Kakak ni entah bila nak tengok KLIA2 tu..

    ReplyDelete
  2. belom sampai jugak lagi kak..padahal tak jauh sangat dah..

    ReplyDelete
  3. lalu pon tak penah lagi kak kat KLIA 2 ni...

    ReplyDelete
  4. terliur je tgk cendol tu..hehehe..saya pun x pernah sampai lagi kt klia2 tu..

    ReplyDelete
  5. SB lagi la blum lalu kat situ..hihi

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah kmi nti landing kat KLIA2 ni next week.. cantik juga kan? :)

    ReplyDelete
  7. saya pun blm sampai lagi ... tgk kat blog kawan2 jer .

    ReplyDelete
  8. panas2 mkn cendol mmng sedap...KLIA2 tu mmng besar betul selesa la differ yg dulu

    ReplyDelete
  9. pnh smpai klia masa umur 13thn kot..

    lya pon bru nk start bblog semula bln jun ni.. hrp konsisten la

    ReplyDelete
  10. lieya penah rase kak...tapi mase tu lieya drive tru jek.... tak sedap lah...rasenye kene makan situ kot baru feel kenikmatannye....

    ReplyDelete
  11. tunggu naik flight baru boleh terjah KLIA 2 ni.

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Cho, ape kabo? sihat la harapnya... saya penah makan cendul bakar kat Kuala Selangor, kat Dengkil tak penah lagi.. sama ke rasa dia.. hehehehe... tapi kat Kuala Selangor tu mmg sedap laa.. rasa gula dia tu kot yang sedap...

    KLIA2? takpenah sampai lagi la Kak Cho...cantik ke? hehehe...

    ReplyDelete
  13. xtvt cuti sekolah yer kak~
    ade jugak xtvt utk dorang.. x de lah keras macam batu kat rumah.. hehehe.

    Zura x sampai lagi kat KLIA 2.:)

    ReplyDelete
  14. seronok naufal ada makcik rajin layan dia..

    ReplyDelete
  15. Cho, 2x saya baca entri ni. Kali pertama baca, adakah saya ingat mak mertua Cho yang suka baju sejuk superman si Atikah. Nasib baik tak tinggal komen masa tu. Jauh sungguh terkeluar tajuk :)

    Harapnya bulan Jun ni Cho lagi rajin mengupdate blog dengan cerita-cerita terkini ya.

    ReplyDelete
  16. Jm pun belum lg dpt jejak kaki ke klia2 ni dgr citer dr kwn2 like pegi ke shopping mall ada lebih 200 shop mall katanya

    ReplyDelete
  17. Kita pun teringin jugak nak ronda Klia 2 CZ.....yelah tempat barulan...harus kena visit tu....hehe

    ReplyDelete
  18. insya allah 1 hari nnt akn jejak ke situ jg

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang