Nuffnang saya

Followers

Tuesday, September 23, 2014

Splash.. Splash di Bukit Merah Theme Park

Kisah akhir kami di hari Keluarga PTGS...
Terima kasih kepada Kelab yang menjadikan Hari Keluarga ini berjaya...
Dapatlah kami ke sini kerana dah lama merancang nak bawak Atikah dan Azalia ke sini..
Akak pernah pergi ke Bukit Merah Laketown Resortni masa awal pembukaannya...
Mungkin pada tahun 2010 atau 2011, rasanya dua kali akak ke sini...
Keadaan taman tema di sini sekarangni memang agak kasihan...
Banyak yang perlu diperbaiki supaya Bukit Merah tidak ketinggalan dengan taman tema yang lain...

Tapi mun dah namanya budak-budak nampak air terjun terus tak fikir apa-apa lagi...
Tiga sepupu yang sangat rapat...
Amboi seronok diaorang..
Banyak tempat yang diaorang main...
Akak memang malas nak turun masani...
Biarkan sahaja cuma pantau dari jauh...
Seronok sampai susah nak panggil balik...
Seronok tengok diaorang gembira...
Baru tau laparkan...
Buaya gemukni dah aku lawan...
Jom kita bergambar untuk kenangan...
Muka tak puas hati sebab kena balik dah...

Selamat tinggal Bukit Merah...
Semoga segala kemudahan di sini akan diperbaiki...
Kalau ada penambahan yang baru mungkin kita sampai lagi ke sini...

12 comments:

  1. Dania dah lepas pi sini...SA x lepas lagi..hahahaha...

    ReplyDelete
  2. pandai gak mereka letak replica buaya dan penyu besar tu. seronoknya jadi budak2 ni. boleh main air dan bersuka-ria.

    ReplyDelete
  3. xtvt yang sangat digemari oleh anak2 kan~ kalo dapat berendam memang x ingat makan minum dah. pastu nak ajak balik pon kemain susah.. hahahaha

    ReplyDelete
  4. Main air.. anak2 suka laa sangat ^_^

    ReplyDelete
  5. waa..seronoknya.. xpernah smpai lg bukit merah.. jauh sangat

    ReplyDelete
  6. Yalah, Cho. Dah lama dibuka, kemudahan pun dah agak lama. Itu yang nampak pathetic sangat agaknya. Tapi takpalah asal mission nak buat anak-anak happy tercapai.

    ReplyDelete
  7. Kalau dapat main air, memang xmo balik dibuat nyer ...

    ReplyDelete
  8. Anak kecik gitu mmg tgh suka main air....okje harap yg bongsu tulah....walaupun dah 11 thn tp masih suka nak pergi theme park gini....abang ngan kakak dia dih malas dah

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang