Nuffnang saya

Followers

Friday, September 12, 2014

Hari Perkahwinan Amira dan Aidil

Kita habiskan cerita majlis perkahwinan sepupu suami akak...
Nampak sangat gambar hanya membabitkan Atikah dan Azalia sahaja...
Tak teringat langsung nak ambil gambar beramai-ramaikan..
Masani hati akak teringat kat kelas yang akak pontengtu..
Hari yang akak pontengtu pulak Dr Nazri Khan yang jadi cikgu...
(Dr Nazrini selalu keluar dalam berita yang berkaitan saham)....
Punyalah rasa rugi tapi rasa tak patut sangatlah sebab Cik Mira memang sepupu yang baik ....

Jomler tengok gambar yang adani...
Wajah gembira setelah disatukan...
Flower boy lupa nak bawak kasut..
Pakai seliparjerler...
Bukan sahaja pengantin berdebar flower girl dan boy juga berdebar-debar...
Punyalah laju flower girl berjalan tinggal dah pengantin...




Doa dibaca dan diaminkan moga diberkati perkahwinan ini...
Warna hijau menjadi pilihan pengantin...
Cantikkan bunga tangantu...
Ha.... ada yang perasan pasal kerusi pengantinkan..
Ada sejarahnya .. akak copy paste dari instagram sepupu anak kepada Pak Long...
Kerusi Pengantin ni pertama kali diguna pada majlis perkahwinan babah saya tahun 1971. Kemudian digunapakai oleh semua adik beradik babah. Hari ini, kerusi ini berguna lagi untuk generasi kedua. Selamat Pengantin Baru Mira dan Aidil
Gituler ceritanya, kerusi yang digunakan oleh emak dan abahnya dulu diabadikan untuk majlisnya...
Tahniah untuk pengantin baru...
Gambar dari facebook cik Sue ..
Merasa akak menolong buat udang memanjat untuk meja pengantin..
Ha.. ha.. macam baguihjerkan...
Akhir kata.. sepupu perempuan menyanyi khas untuk sepupu kesayangan...
Lagu Elite pulak tu... Rasanya lagu Manisnya Senyumanmu...
Yang pegang begtu menjunjung amanah menyimpan wang kenduri....
Tu yang menyanyipun kena bawak juga...

SELAMAT BERHARI MINGGU untuk semua kengkawan...

17 comments:

  1. Amboi2, cantinyaaa flower girls tu...hihihihi.

    ReplyDelete
  2. cerita kawin adik ipar pun sy tak up2 lagi tak dan nk type etry huhu

    meriah siap ade karok tu ...

    ReplyDelete
  3. sweet..!
    saya cukup suka klu baju pengantin songket camni hehe

    ReplyDelete
  4. Comel flower girls tu..... Pengantin pun sepadan

    ReplyDelete
  5. Seronok tgok org kawen2 ni....ni mest meriah sakan....

    ReplyDelete
  6. Tahniah.. Selamat pengantin baru. Semoga kekal bahagia hgga ke jannah.. Aminn...
    Wahhh... masih bertahan lg kerusi tu ya...

    ReplyDelete
  7. teringat dulu kita pun pakai songket gak ms sanding ritu...kaler kuning diraja..mmg mcm diraja lah hahaha...

    serius lawa jubah anak2 uols tu..berkenan tgk..tempah ke?

    ReplyDelete
  8. mata mencarik 2 flower girl yang comel jer bila tgk gambar.
    cantek sangat dorang..:)

    ReplyDelete
  9. tahniah utk pengantin smga bahagia hingga ke jannah

    ReplyDelete
  10. Tahniah buat pengantin!

    Sukanya flower boy diapit dengan flowergirls yang comel sampai kasut pun terlupa. Selipar pun seliparlah asal pengapit kiri-kanan cun melecun :)

    Wah, hebat kerusi pengantin ni! Padanlah sekali tengok macam klasik sangat. Dari parents turun ke anak. Bestnya...

    ReplyDelete
  11. Tahniah dan selamat pengantin baru buat mereka

    ReplyDelete
  12. tahniah kedua2 mempelai..kerusi tu ada nilai sentimental value..tahan lagi sampai skrg kan..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang