Nuffnang saya

Followers

Monday, September 29, 2014

Kenangan bersama sahabat Team Building Redang

Ini baru nak cerita pasal kisah team building..
Teruja nak tunjukkan keindahan Pulau Redang terlebih dulu...
Gambar sebenarnya datang dari kawan-kawan yang whatsapp ..
Akak juga ambil gambar menggunakan handphone sahaja...
Nak bawak kamera sangatlah lecehkan kitanni nak berxtvt....
Sekadar kenangan di masa akan datang...

Rombongan kami bertolak dari Hentian Putra pada hari khamis malam jumaat...
Jadi seawal pagi dah sampai ke Trengganu....
Singgah sembahyang subuh di Masjid Terapung..
Ya Allah lamanya akak teringin singgah di sini...
Syukur dah sekian lama barulah dapat ditunaikan...
Pemandangan indah di sini...
Memulakan perjalanan ke Redang Mutiara Resort...
Yang muda belia duduk di belakang...
Sebenarnya team buildingni bukan anjuran syarikat...
Team Building ini dikendalikan oleh PRIBUMI (Persatuan Remisier Bumiputera)
 Muka tak mandi tapi bergambar boleh ajer...
 Muka happy dah sampai ke Redang Mutiara ...
Alamak akak boleh lupa nak bawak spek hitam...
Dahler mata sepetjer...
 Berbincang sebelum acara dimulakan...
Ambil gambar juga jadi acara istimewa...
  Gembira bapak-bapak budak dah sampai sini yerk...
Sempat bersnorkelling sebanyak dua kali...
Ini tempat kali pertama kami bersnorkelling.. tak tau nama tempatnya..
Tapi seronok sangat sebab airnya sangat jernih dan ikan dia punyalah banyak...
Sebab dah lama tak ada xtvt begini mulatu rasa gabra...
Lepastu rasa tak nak naik...

Ini kisah hari kedua...
Pergi ke Taman Laut dan petangnya ada aktiviti team building yang sangat happening....
 Ini apa pulak kisahnyer entahler...
Bergambar dengan rakan sebilik dan juga kawan sekelas...
 Bergambar sebelum ke Taman Laut...
 Semua orang enjoy dan puas hati....
Jpm mak-mak budak nak bergambar pulak di sini...
 Entah apalah dibincangkan oleh otai-otai sahamni...

Acara terakahir ialah Bola Tampar pantai...
Macam-macam gelagat bolehkita tengok masani...
Aktiviti membina rakit dan juga naiknya tak sempat ambil gambar..
Sibuk sangat dan sebab aktviti melibatkan air tak berani nak bawak handphohne...
Ada gambar dari AJK tapi tak nampakpun masuk dalam whatsapp...
Apapun kami memang gembira berada di sini...
Berjumpa kawan lama dan baru...
Rindu dengan aktiviti begini suatu masa dahulu...
Malam terakhir di sini ada bbq yang simple tapi sedap jugalah...
Yang penting ada kambing bakar...
Kalau dia banyakkan lagi kuantiti nya lagi best....

Hari Terakhir kamipun dah nak balik...
Syh!!! kami dah nak balik Kuala Lumpur..
Ada rezeki kami datang sini lagi...

Tidak dapat singgah kemanapun sebabnya menunggu bas yang ditempah agak lewat sampainya...
Secara keseluruhan kalau PRIBUMI ada buat team building lagi mesti akak akan pergi..

19 comments:

  1. wahh..seronoknya Kak.. enjoy!
    cantik sangat Pulau Redang ni...:)

    ReplyDelete
  2. bestnya... msti rindu nk dtg sini lgi kan...

    ReplyDelete
  3. Bestnyer. Mmg cantikkkk sgt view.. lg2wak xtvt kat pulau. Mmg enjoy n x bosan. Lya y duk trg pom x pnh lg smpai

    ReplyDelete
  4. wahhh..seronoknya kak..teringat pulak kenangan teambuilding tahun lepas masa tgh preggy kan zayyan..hehehe

    ReplyDelete
  5. bestnya kak...sekali sekala camni memang best..release stress..syok syok...dah ler tempatnya cantik

    ReplyDelete
  6. untung akk..ada team building ni..el sini apa pun xde..tp suka tgk gambar laut ..ada lagi ke kak..nak tgk lagi

    ReplyDelete
  7. wahhh...memang Nampak enjoy sangat kan...

    ReplyDelete
  8. wow syoknya teambulding p redang...pulau redang mmg tmpt plg best utk snorkling..kalau dh cuba mmgxhinggat....kelakar tgk kaum bapak bersnorkling tu...he3x....

    ReplyDelete
  9. MMG KURSUS YG menarik kak....ye laa tempat kursus pun dah grand sure laa kursus jadi seronok...enjoy dpt snorkeling semua tu...siap ade bbq plak tu...mmg kenangan terindah laa ngan kawan2 opis...

    ReplyDelete
  10. macam2 acara.seronoknya..tempat pun best,cantik permandangan..aktiviti semua gempak

    ReplyDelete
  11. oh!
    jeti itu sungguh cantik!
    kalau masa sunrise/sunset.. pehh

    ReplyDelete
  12. Sesekali menikmati keindahan alam dengan kawan-kawan memang syoklahkan, Cho. Rasa macam lepas beban kat bahu bila dapat berehat-rehat begini. Eh, team building pun bila dah sampai tempat cam ni kira berehat jugalahkan...

    ReplyDelete
  13. kite tak penah sampai pun lagi besh nye dpt snorkling gitu

    ReplyDelete
  14. seronoknyer gi sana. saya x pernah lg sampai ke pulau redang. teringin lak nak gi bila tgk air laut dia jernih dan kawasannyer lak bersih dan cantik : )

    ReplyDelete
  15. Semenjak menjadi fulltime housewife tak lah join mende2 cam nie ...

    ReplyDelete
  16. Baru baca pasal posting ni..rajin ye update blog kak...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang