Nuffnang saya

Followers

Thursday, September 11, 2014

Hari Pernikahan Amira dan Aidil

Sambungan kisah flower girl sebelum ini...
Ini majlis pernikahannya..
Tak banyak yang hendak diceritakan cuma gambar untuk kenangan...
Hantaran dari kedua belah pihak sebagai adat orang Melayu...
Serius cakap akak rasa sedih bila tengok hantaran ini...
Dulu masa akak kahwin hantaran dari pihak lelaki disediakan oleh arwah mak pengantin perempuan..
Boleh kata kebanyakan hantaran sepupunya di buat oleh arwah Ateh..
Ateh memang berbakat dan kerjanya sangat kemas dan teliti...
Orangnya sangat baik dan walaupun dia bukan ibu saudara yang sebenar tapi amat merindui dia...
Apa yang korang buat di tepi pintutu...
Sepupu yang suka sangat berposing...
Upacara pernikahan yang berlangsung dengan tenang...
Semuanya berjalan lancar....
Tahniah untuk cik Mira yang kini menjadi isteri orang..
Semoga kekal selamanya...
Pasangan pengantin dan kawan-kawan...
Diaorangni memang berkawan sudah lama...
Terasa kemesraan mereka semua..
Episod paling sedih.. akakpun terasa ingin menitis airmata sekali...
Hati seorang ayah yang akan melepaskan tanggungjawab kepada menantunya...
Moga menantu itu nanti tidak menjadi hantu yang bakal menyusahkan hati seorang ayah...
Majlis ringkas ini telah menunaikan harapan untuk cik Mira bersatu dengan pemuda pilihannya...
Kami hanya mampu berdoa dari jauh untuk kebahagiaan mereka ...
Model kita bergambar dengan gembira di sini...
Pelamin ini di tempah dari sepupunya juga...
Pelamin manis dan sesuai untuk raja sehari...
Dik Ya berposing sakan..
Kakak kalau bab berposing boleh tahan gayanya..
Tapi mula-mula nak menyuruhtu memangler payah..
Rumah nenek ini telah menjadi saksi beberapa perkahwinan dilangsungkan di sini...

MOOD ::: Seronok gak harini dah khamis .. esok jumaat lepastu cuti tapi mingguni akak ad kelas tak bolehlah nak berehat sangat.... Bukupun tak habis baca lagini... semput...

14 comments:

  1. Salam Kak..nampak meriah juga majlis pengantin ni.. tapi betul lah,touching yg part Amira dengan ayahnya tu..
    Moga mempelai kekal hingga ke syurga:)

    ReplyDelete
  2. tahniah utk pasangan pengantin tu ek..wahhh best nya fresh flower...

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat pasangan pengantin.. moga kekal sampai ke syurga.. Amin~

    pandai anak dara posing sekarang nih yer.. macam2 pesen ade.. sonok lah emaknye snap gambar..:)

    ReplyDelete
  4. Seronok tgk majlis perkahwinan org ni... meriah nampak... kaler tema pun swet swet.. :-)

    ReplyDelete
  5. nampak sederhana je... tp tetap meriah bila di kalangan sekeluarga kan? :)

    ReplyDelete
  6. tahniah pada pasangan tu..btw, hantaran nya agak cantik jugak eh

    ReplyDelete
  7. Cho, baca buku sampai habis. Jangan culas ^__^

    Suka bukan main lagi flower girls. Kalau mood baik, memang pose diberikan pun semuanya menawan. Cho, rumah ni agaknya boleh tahan lagi tak nak menerima pengantin 10,20 tahun lagi?

    ReplyDelete
  8. tahniahhh..selamat pengantin baru semoga mereka berdua diberkati olehNYA

    ReplyDelete
  9. semoga pasangan pengantin berbahagia ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  10. Selamat pengantin baru buat mereka.

    ReplyDelete
  11. suka tgk majlis yg simple mcm ni. semoga penuh dgn keberkatan.

    ReplyDelete
  12. selamat pengantin baru
    moga perkahwinan dirahmati Allah selalu :)

    ReplyDelete
  13. Slamat pengantin baru utk kefua mempelai

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang