Nuffnang saya

Followers

Wednesday, September 17, 2014

Pemandangan indah Redang Mutiara Beach Resort (1)

Sebelum bercerita kisah team building akak di Pulau Redang..
Benarkan akak untuk berkongsi pemandangan indah yang diabadikan oleh akak dan kawan-kawan...
Kami tinggal di Redang Mutiara Beach Resort yang khabarnya dimiliki oleh Bumiputera...
Jika inginkan suasana yang lebih 'privacy' atau sunyi boleh menginap di sini..
Redang Mutiara terletak di Teluk Kalong ini sangat sesuai untuk aktiviti tepi pantai...
Sunyi di waktu malam dan kalau ingin lebih meriah pergilah ke Pasir Panjang(Long Beach).
Malam kedua kami ke sana sebahagian peserta dahpun meng'happy'kan diri ke Long Beach..
Oleh kerana kami ramai maka bolehler sewa bot dengan pengusaha resort...

Hanya untuk pengetahuan :-
Pulau Redang yang terletak 45km dari pinggir pantai Kuala Terengganu merupakan pulau terbesar dari gugusan sembilan buah pulau yang terlindung di Laut China Selatan.

Pulau ini menawarkan air laut yang jernih dan beraneka tapak selaman skuba bagi penggemar aktiviti menyelam. Perairan yang terlindung di sekitar Taman Laut Pulau Redang ini kaya dengan pelbagai jenis hidupan laut yang cantik dan menarik.
Keluar dari feri disajikan dengan pemandangan sebegini..
Terus teruja rasa nak melompat-lompat...
Tapi tahu diri dah 'kertu' bawak-bawak bersabar...
Malu nanti dengan anak muda....
"You Seeeeeee".... memang terkinja-kinja dibuatnyer...
Pemandangan resort dari atas jeti...

Ikutkan VISIT TERENGGANU katanya yang Pulau Redang adalah tempat yang sesuai untuk melihat matahari terbit kerana Pulau Redang yang menghadap ke arah timur.. Tapi malangnya dua malam kami menginap di sana hujan turun maka musnahlah harapan... Lihat sahaj gambar yang akak ambil di bawah ini.. 
Akak menunggu seawal pukul 6.15pagi namun hanya gelap gelita...
Ini pemandangan pada 7.00 pagi namun tetap sedap mata memandang....
Tempat penginapan yang berhampiran dengan pantai...
Akak tak dapat di sini kebelakang sikit jadi tak dapat mendengar deruan ombak dari bilik...
Pemandangan jeti dari jambatan yang menghubungkan Redang Mutiara Beach Resort dengan resort yang satu lagi...
Cantik tak pemandangan di sini..
Memang seronok menghirup udara segar di pagi hari..

Yang bawahni pulak dah nak balik...
Jadi macam-macam gelagat orang menunggu feri sampai...
Kebetulan pada hari pertama kami ke sini ada pasangan pengantin yang diraikan...
Jadi adalah deko sikit-sikit di sini...
Simple sesangat tapi tetap cantik sebab pantainya cantik....
Tengoklah sana sini orang berposing mengabadikan kenangan sebelum balik ke tanah Semananjung..
Akakpun memasang angan-angan akan datang bersama keluarga lagi ke sini..
Mungkin nak tinggal di kawasan resort Pasir Panjang atau mungkin ke Redang Mutiara Beach lagi..

17 comments:

  1. harap2 nanti adala chance g ke cherating.. selalu balik ganu tak pernah pun lajak ke pulau nih..

    Cantek bangat scenery!!

    ReplyDelete
  2. Jauh nya cuti2 malaysia versi cuti sekolah akak! Bestkan makan angin ke pulau. WLaupun perjalanan panjang tapi bila dapat bersantai mmg heaven sangat lah

    ReplyDelete
  3. kat sini nti lah weols nak pi kak..asben dah byk kali dok crita pasal pulau ni..haiiii tgu hjg taun lah harap2 dpt p..lama x g cuti2 ni

    ReplyDelete
  4. dah warna hitam-hitam manis dah sekarang ??!!

    ReplyDelete
  5. adussss kak…teringat kenangan lalu. kami kursus cikgu cikgi dlu @redang gak. kena repeat ni bila blk ganu

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar pemandangan je dah terasa tenang je hati ni, Cho. Bilalah dapat ke Pulau Redang bersama keluarga ni...

    ReplyDelete
  7. cantik nye .. tak penah lagi sampai ke pulau2 lain selain pulau langkawi dan pulau pinang .... mesti besh ni

    ReplyDelete
  8. Bestnya kak...tapi saya takut naik bot...huhuhuuu...

    ReplyDelete
  9. cantiknye laaa kaaaaaakkkkk ...antara tempat impian lieya nak gi cuti2 ni kak...tgu dayyan dah besar sikit baru syok pi snorkeling bagai kan.....

    untugn akak team building sampai pulau redang...kat opis lieya takde dah team2 building nieh...frust betul.... kalo tak time kursus la merasa nak enjoy jalan2 ngan geng opis....

    ReplyDelete
  10. canteknyeeee..
    zura sendirik tak pernah jejak pulau redang. walaupon anak terengganu.. sedihnye.. moga diberi kesempatan untuk menjejakkan kaki di sana.. amin~ hehehe

    ReplyDelete
  11. cantik nya..jernih betul air nya ye...

    ReplyDelete
  12. Seronoknyer akak dpt gi sana. Cantik sgt pemandangan kat sana. Tak pernah sampai sana lg, teringin nak gi jugak... Anak2 mesti suka ; )

    ReplyDelete
  13. Wah syoknya bercuti ke pulau.. Akak ni tgh dlm pantang,memang dok je la kt rumah walaupun cuti sekolah.. Hehe..

    http://amfarra.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. indahnya view ciptaan Allah ... malangnya jauh utk pergi ke sana ...

    ReplyDelete
  15. cntiknya air .
    tak pernah lagi sampai.
    tapi ttap nak pergi.one day!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang