Nuffnang saya

Followers

Friday, September 19, 2014

Sukaneka di hari keluarga PTGS

Cerita Hari Keluarga PTGS di Bukit Merah belum lagi tamat sebenarnya..
Entah macamana kisah "Team Building" di Pulau Redang dah masuk dulu...
Kasi layanjerler yerk... blog dah tak terurus...
Ini kisah sukaneka di hari keluarga ....

Masa kami sampai untuk daftar masuk ke bilik penginapan hujan turun dengan lebatnya...
Maka acara sukaneka untuk kanak-kanak yang sepatutnya dibuat dipadang tidak dapat dibuat..
Tapi penganjur dengan susah payahnya buat juga di dewan yang sangat kecil...
Bukan dewan tapi tak tauler apa tempattu...
Budak-budak dah naik nak meragam asyik tukar ahli kumpulan...
Payah sebab tempat kecik, ada anak kecik yang tak boleh berpisah pulak dengan mak bapak..
Udahler orang yang dia jumpa di situ mungkin pertama kali bersua muka...
Memang huru hara jugalah keadaan masatu...
Tapi syukur semuapun selamat juga akhirnya...
Jenuh nak menyuruh diaorang bergambar dengan maskot ni...
Tunggu belon dari badut pulak.... 
Muka marah dik Ya yang sangat ketara...
Masani dah cakap tak nak masukler ibu nak pergi berenang... 
Muka yang memang sakit hati sangat dahni...
Ha.. ha... mana boleh  dik Ya kena juga main... 

Habis dah sukaneka punyalah suka budak-budak ingat nak mandi manda...
Sekali masa dah suntuk sangat sebab nak pergi majlis makan malam pulak...
Ha.. ha.. nak buat camner jaduah dah lari... 
Sabojerlerkan.. 


8 comments:

  1. wahhh ada panda...ada badut sure kanak2 paling best kt situ kan kak takan mak pak pulak hahaha

    ReplyDelete
  2. Aku suka betul famly day gini.. best compny chot.

    ReplyDelete
  3. Salam..lama Intan x mai singgah blog akak...huhu.akak sihat? Wah bestnya family day

    ReplyDelete
  4. bebudak mmg excited bila nampak badut ...

    ReplyDelete
  5. Amboi, Dik Ya bila dah marah, memang takut tengoknya... Tak dapat hadiah ke?

    Aduh, bila budak-budak tak dapat terjun tiruk mandi, memang lagilah bahang je rasa dalam hati :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang