Nuffnang saya

Followers

Thursday, November 24, 2016

Rumah Terbalik Port Dickson

Moh kita pergi lagi satu tempat yang agak popular di Port Dickson. Rumah terbalik Port Dickson ataupun Upside Down Art Gallery lebih dahulu dibuka daripada 3D. Semasa Rumah Tebalik ini dibuka di Port Dickson hati akak melonjak sangat ingin berkunjung. Maalumlah hendak ke Sabah entah bila gamaknya. 

Namun bila sampai ke sini baru perasan ini hanyalah Art Gallery (Galeri Seni) bukanlah rumah terbalik..  Terletak di deretan rumah kedai dan bila masuk tempatnya tidak besar dan kalau pengunjung ramai agak sukar beraksi untuk bergambar. Memang kena pergi di hari yang dijangka tidak ramai yang datang. Lagi satu bukanlah semuanya terbalik, Sebahagian dari ruang pameran adalah lukisan 3D dan hanya sebahagian memuatkan seni rumah terbalik.
 Be Funny, Be Happy, Amazing
Mission Impossible
Adakah benar ?
Di bawah ini maklumat untuk Rumah Terbalik atau Up Side Down Art Gallery Port Dickson. 

Info tentang rumah terbalik Port Dickson

Harga tiket :-
Untuk warganegara Malaysia
Dewasa :RM20
Kanak-kanak : RM15
Warga emas  : RM15

Waktu Operasi :-
Setiap hari (isnin hingga ahad) : 10 pagi hingga 9 malam

ALAMAT :-
No 15, Jalan Coral Walk,
Batu 9, Jalan Pantai
(Near Ostrich Park & Politeknik)
Port Dickson

Mudah sahaja mencarinya akak mencari papan tanda arah ke Politeknik. Hampir ke sini nanti ada tanda arahnya..
Deretan rumah kedai juga...
Jangan mimpi rumah terbalik macam di Sabahtu...
Kalau jumpa cam gini dah betullah tu...
Jalan ke Port Dicksonpun meraikan hari jadi Azalia..
Happy belated birthday girl...
Be a good girl...
I love you...
Kah..kah.. patutnya kat tempat yang ada hitamtu...
Tak tengok arahan gitulah jadinya...
Sori : gambarni akak ambil di 3D yer...
Sebenarnya di Rumah terbalik arahan dia lebih detail...
Jadi kalau ikut arahan gambar dia memang menjadi..
Namun sebab photographernya ibu diaorang lari sana sini..
Ayahnya tak masukpun tunggu dalam keretajer...
Jangan tanggal kepala aku!!!

Cukup dulu info dan gambar pengenalan kami di rumah terbalik ini.. Lepasni akan ada entri gambar di dalam rumah terbalik.. Tapi gambar di atas belum ada lagi upside downnya... jadi tunggu... 

3 comments:

  1. antara tarikan yg menarik di pd...ramai gak yg dah pergi sini kan kak....mane yg pandai posing tu mmg nampak mcm real laaa...

    ReplyDelete
  2. tak sbr nk nengok yg terbalik tuh...

    tp gambar 1st tuh naper rambut dik ya mcmtu hehhehehe...

    ReplyDelete
  3. singgah pagi khamis
    hari ini x dan nak baca lagi bz
    nanti anum singgah ya

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang