Followers

Monday, January 6, 2014

Restoran Safwan Seafood Bandar Kinrara

Banyak benda yang nak dicerita tapi semuanyapun tak sempat belaka.. 
Nak melawat blog kawanpun belum sempat lagi... 
Jadi maafkan daku wahai sahabat blog sekelian....
Untuk melepaskan rindu layan dulu cerita Restoran di Bandar Kinrara ini...
Kalau duduk di kawasan ini bolehler datang ke sini... 

Restoran ini agak tersorok sebab berada di barisan belakang..
Kalau pernah pergi ke pasar tani hari selasa di Bandar Kinrara mungkin nampak kedai ini..
Pada akak masakan di sini boleh tahanlah rasanya kerana terasa 'siam'nya...
Jom layan keropok dulu... 
Buku menu sempoi...
Gambar yang diambil oleh anak akak...
Menupun dah macam real Siam nyer... 
Ehm boleh tahan sedapnyer... 
Nasi Goreng ketam tak berapa nak sedap ngat... 
Nasi Goreng daging merah boleh tahanler... 
Sebenarnya yang sedap kalau makan nasi putih dan lauknya.. 
Tapi ada hari tak menjadi jugak, tukang masak orang lain kot..


24 comments :

Nurzakiah Hanum said...

macam sedap ja

Sue-Rya Qistina said...

terliur tgk!! cobaan cobaan. hehehe

Zee Suhaini said...

kak nasi gorang ketam tu cam leceh la nak makan..bukan selalu dorang perisikan isi siap2 ke goreng??

kalo nak sedap, kat puchong intan ada satu kedai siam best tapi harga melambung la..

Nad MamaZN said...

Siapa area bandar kinrara bleh la kot nak cuba mkn kt kedai ni kan kak

Jari Manis said...

JM paling suka kalau masalakan ala2 sia, ni tom yam..wah..kalau dpt yg kkaw tu ..tersa mcm dah pedas tu wahh...meleleh air idung...JM tgk tom yam tu merah semamca je...tak pedan sgt ke....terus terliur ..bila buat sendiri tak menjadi..maybe ada perencah tomyam special kot

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam chozila..tgk gambar..lapar lak perot :)
Selamat Tahun baru 2014 ya!

Khai♥Rin : anies said...

x berapa nk sedap? kalu murah x pe... ;-)

NinaAz said...

Tomyam siam sedap x? Heheehe

Falsya said...

nasib baik tgh diet..wahhhh, diet katenye...hehehee

fini zaini said...

ank dara akak dh bleh amik gambo dh...skit lg dia tolong update blog

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sedapnyer adik makan keropok...pandai anak akak amik gambo yer...nasi goreng daging tu sedapnyer...

eMMe said...

sedap2 belaka tgk pun dah rasa lapar lak Kak Cho..huhuh...

mysha said...

Ala.... nak ketam huhuhu

lieyalatif said...

mcm menarik kak...lieya suke gak gi area equine tu cari makan....nnati2 leh terjah kinrara....tgk mcm menarik kak....bagus gak try gini kan kak...so tau laa mane yg sedap mane yg tak kan...kalo sedap leh jadi port lepak selalu .....

Nafira usof said...

kalo makan kat restoran masakan siam.. memang kena oder tomyam kan..baru puas.. hehehe

norhidana miswan said...

mcm2 menu ada tp tgk mee grg ketam tu mcm tak sesuai je... mcm susah nk mkn lak

NzA said...

wah klasiknya cz tulisannya masih menggunakan huruf2 blok.....mknan nmpk sgt2 sedap....

Syima ~Mama Kyra~ said...

mcm best je mcm sedap je..bole try nnt la JJCM :)

Zura@Iwan said...

mmg mskan style siam ni kot kak..
kopok tu layan mmg habis la kalau kt sy..hehe

JaSSNaNi said...

ooooo ingatkan sedap nasi goreng ketam tu... nampak cam best... :) hehehe.. banyak gak menu baru2 dia ye.. mcm best je..

Masya said...

BARU NAK CAKAP MCM BEST NASI GORENG KETAM TU.. AKAK DAH KATE X BEST HUHUHUHU

LydSunshine said...

Kak, saya kalo gi restoren seafood pon suka order keropok.

JunAina said...

Daging merah tu fav Aina!

hainom OKje said...

Betul tu CZ kedai sedap ni begantung pada tukang masak dan bahan masakannyakan.....Teringinlah nk makan Tomyam...