Followers

Friday, January 10, 2014

Ice Age Experience 2013-2014 South City Plaza Seri Kembangan

Sebenarnya kamini anak beranak belum sembuh sepenuhnya...
Harini suami akak pulak cuti sakit dan Atikah juga...
Ini hanya musibah kecil dari Allah untuk kami berbanding dengan orang lain...
Semoga Allah juga yang akan memberikan kesembuhan kepada kami sekeluarga...
AMIN... AMIN... AMIN.... 

Mohler nak cerita kisah kami pada hari terakhir tahun 2013...
Tiada dalam perancanganpun nak kemari sebenarnya...
Lepas hantar mak mertua akak di rumah nenek akak ajak suami ke South City Plaza...
Rasanya ini kali kedua kot akak ke sini ...
Nampak papan iklan tentang Ice Age Experience ni kat luar South City Plaza...
Jomler kita tengok wahai anak-anak...
Teruja tak muka kami ni ...
Rambut baru Azalia untuk bersekolah... 

Opps lupa beli tiket dulu ok!!!
Dewasa = RM12 , kanak-kanak = RM8 dan Pakej keluarga (2 dewasa dan 2 kanak-kanak) =RM32...
Seram tak!!!!!
Ada orang bagi penerangan tapi akak mana nak ambik kisahtu semua... 
Teruk betoilerkan... 
Comeljer dik Ya posing gitu...
Sekarangni court mammothjer der lagi... 
Gambar tak berapa nak elok sebab kat dalamtu gelap sesangat...
Suruh ambik gambar dekat sikit dah takut... 
Macam-macam ada ok... 

Kesimpulannyer akak terkejut sebab tempattu kecik sangat... Kalau takder orang bagi penerangantu rasanya tak sampai 5 minit kami dah keluar... sangat kecil ok... tapi sebab der orang bagi penerangantu terpaksalah tunggu lagi... Itujer akak rasa... 

TAMBAHAN : Akak pernah pergi Dino's Alive di Pusat Sains Negara dan rasanya kat situ lebih berbaloi-baloi..  Masa beli tikettu akak bayangkan lebih kurang gituler keadaannya... Moh tengok gambar tahun 2011 ini..


Masani budak dua orangni penakut pulak nak bergambar .. 
Dinasorni bukan takat kat lobitu kat dalampun ada lagi... 

15 comments :

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam ChoZila....wah!mcm2 ada yer tp tptnya kecik cam tak berbaloi lak nk bayar RM32(seisi kluarga)
Takpe la dpt gak brgambo ngan pak mammoth..hihihi

Zee Suhaini said...

banyak tempat best akak tahu ni..bagus la..

Sue-Rya Qistina said...

sama jugak la mcm kat menara KL, aquarium ke ape ntah yg saya pegi thn lps. agak x besh jugaklah, kecik nau tempatnya..seb baik beli promo kt groupon, xdelah mahal sgt

Nur Atinza said...

tak tau pun ade tempat ni..boley pegi ni hehe, slm kenal..

Mummydearie said...

Salam Singgah.

Tak pernah sampai lagi pun ke South City ni. Oh, makanya tak berbaloilah harga tiket dengan tempat yang dalam 5 minit dah boleh pusing habis, ya?

Dr Singa said...

macam tak berbaloi je yang kat South City tu...

Nafira usof said...

mungkin sbb tuh dia sediakan staff dia untuk bagi penerangan.. boleh lah bagi customer dia paham dan lama sket kat dlm tuh.. hehehe

mama aryan said...

yg kat pusat sains tu saya pun pergi masa tu kak...mmg best la

Khai♥Rin : anies said...

untuk anak2 mmg bgs ni..tmbh kn pengetahuan diorg... harga pun berbaloi

aTieYusof Family said...

Best jugak tempat ni kan Kak..
tak pernah smpai lagi..tgk anak2 pun suka tu...:)

Daddy Ziyyad said...

tu betul2 punya kecik kak...tak sampai 5 minit kalau takde penerangan..hahahaha..

moga anak akak sembuh sediakala...Insya Allah

JaSSNaNi said...

total rm32.. tapi macam tak berbaloi plak.. nani penah gi kat pusat sains negara... anak2 pun suka kat sana.. :) tapi betul lah.. time tu haikal takot sangat dengan dinasour.. hehehe

Jari Manis said...

Belum lagi ye kak sabar ye sbb jm demam last 2 week 1 mggu baru betul2 sihat. Semoga allah cepatkan sembuh tu ye. Cuba akak amalkan surah al waqiah in sha allah

munna said...

Mcm tak berbaloi je dg harga tiket tu ..... Semoga family akak lekas sembuh

Zura Lee said...

dkt je ngn umah zura..tp rasa cm mahal jerk tiket tuh.. huhhuhu