Nuffnang saya

Followers

Monday, January 20, 2014

Cerita Kembali ke sekolah

Memang suram blog akak kebelakangan ini. Dengan sibuknya akak sekarang dan dengan mood yang tak berapa nak adatu buatkan tak der benda nak di kongsikan di sini. Banyak benda dalam kepala akak nak tulis dalam blogni tapi semuatu kisah awal tahun sekarangni dah nak habispun bulan Januarikan.. Nak melawat blog kawanpun belum ada daya yang kuat lagi.. Tapi Insyaallah mingguni semuanya  mungkin kembali seperti biasa..

Cerita kisah Atikah dan Azalia yang mula kembali ke sekolah.. Persiapan untuk mereka berdua bersekolah lebih diutamakan. Atikahpun beli juga baju baru maalumler baju tahun lepastu memangler elok lagi tapi warna putihnya dah tak macam nak putih lagi... Jadi ada rezekitu belilah baju barukan. Azalia pulak baru nak masuk sekolah kebangsaan tentulah semuanyapun baru... Janji korang suka bersekolah dan nak belajar bersungguh untuk jadi insan berguna dah buatkan hati ibu dan ayah gembirakan...
 Pergi Jusco Equine Parkjer.. tak ramai orang sangat...
 Bersiap sedia untuk hari Orientasi darjah satu
 Sibuk beli buku latihan, buku rampaian dan sebagainya di sekolah.. 
Lepastu sibuk nak membalutnya pulak...
Masani nak pergi orientasi sekolah rendah..
 Nak pergi Orientasi sekolah agama pulak..
 Happy dapat masuk sekelas dengan kawan dari Genius Aulad dia... 
Masuk kelas 1 Sabar... 
Operasi potong rambut bagi namapk kemas sikit...
Muka hari pertama sekolah.. Dik Ya dah nampak lebih kemas berambut pendek...
Atikah bawak hadiah untuk kawan baik dia Dalili yang dah masuk ke kelas lebih baik...
Atikah masih dikelas Intan dan Dalili masuk ke kelas Berlian... 
Dik Ya pun dah tau kelas dia 1 Intan macam kakaknya juga...
Kata dik Ya "rupanya tak best sekolah kebangsaanni"
Dia nak bandingkan dengan tadika Genius Aulad dia tentulah tak sama wahai dik Ya..
Moga dia dapat menyesuaikan diri juga nanti.. maalumler cikgu sekolahni
garang sikit dari cikgu tadikakan... ha... ha... 
Kawan-kawanpun dia kata tak best... nanti2tu oklah jugak nantikan.. 

21 comments:

  1. anak start masuk sekolah mak bapak pun turut eksaited... dorg mesti suka bila ada kawan dari tadila masuk kelas sama

    ReplyDelete
  2. Semangat tgk depa sekolah Kak.. anak sy tak sekolah lg.. lama2 nti seronok lah tu sekolah di SK.. baru lagikan...:)

    ReplyDelete
  3. biasa anak2 nak masuk sekolah banyak juga kena nyoping tambah bila nak masuh dajah satu kan...saya esok nak sekolah baru membizi balut buka aabang uwais nasib baik sempat...
    dik ya potong rambut comey memang nampak kemas...

    ReplyDelete
  4. Wah dah sekolah. Beg mesti pink..hehe

    ReplyDelete
  5. Semuanya baru. Memang semangat nak skolah.

    ReplyDelete
  6. comel dikya rambut pendek gitu =)

    ReplyDelete
  7. biasalah tu kan, anak saya pun masa darjah 1 kata x best sek keb. bagi dia, tadika lg seronok. ye la, ada belajar dan main2 jugak. kalau sek keb ni, cikgu garang2

    ReplyDelete
  8. nampak bersemangat je....Dek Ya tu....

    ReplyDelete
  9. Kalau barang semua baru mmg lg excited la nak gie sekolah..heheh..comel sgt dik ya rambut pendek..rindunye zaman sekolah rendah dulu..

    ReplyDelete
  10. Assalam
    Kesibukan melanda di awal thn ni kan
    Thn 1 sama ank dara bungsu kita

    ReplyDelete
  11. Masa tadika makan free ye Dik Ya, tak perlu beratur membeli (tak tahu ibu/ayah dah bayar lebih mahal). Makan pun semua sama. Itu yg Dik Ya suka. Lagi pun tadika balik sekolah cepat - buku sikit je...

    Lama-lama biasalah tu Zila..

    ReplyDelete
  12. Bila nak mula sekolah memang macam tu lah ibubapa sibuk membeli kelengkapan sekolah.... bila dah dapat buku pulak sibuk membalutnya pulak kan Zila :)

    ReplyDelete
  13. Dik Ya dh darjah satu yer..amik masa gak ler nk sesuaikan diri ngan sklh baru yer

    comel rambut dik ya

    ReplyDelete
  14. yg pastikan kak lieya tgk dik ya mmg muke steady n berani...tak nampak pun takut2...bagus camtu...ye la kakak pun ade same kan kat sekolah tu ...mcm mia mija la jugak....

    lieya suke rambut baru tu kak..kemas dan terurus..senang kite nak urus pagi2 kan kak.....oo akak beli barang kat equine park yeak...lieya pun selalu gi situ...

    ReplyDelete
  15. semangant dik Ya yek... tp jawapan nyer tuh sgt2 nampak dia tak seronok msk sekolah kebangsaa... yelah kt genius aulad msti seronok2 hepi cikgu2 pun tak tgs mcm kt sekolah kan

    ReplyDelete
  16. potongan rambut ala ala Barbie doll..:)

    ReplyDelete
  17. wah bznyer... lbt citer pasal anak masok sekolah...hihi..
    apa pun bila anak nak masok sekolah..kita pon trut teruja kan

    ReplyDelete
  18. Belajar rajin2 je dik ya dan dik lia dgr ckp ibu dan juga cikgu rsjin siapkan kerja sekolah baru cepat pandai :-)

    ReplyDelete
  19. Awal2 tahun ni mmg bz la kan, bila ada anak sekolah... jadual hari2 pun belum teratur sepenuhnya, lama2 nnti ok lah :-)

    ReplyDelete
  20. Suka tgk eksperis muka dua berdik ni dengan baju sekolah baru. Nampak semangat je nak ke sekolah.. dah makin menyesuaikan diri ke?

    ReplyDelete
  21. Masih baru di sekolah...beza situasi sekolah keb dengan tadika ni....keb lagi ramai orang...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang