Nuffnang saya

Followers

Tuesday, January 21, 2014

Cerita Lama

Cerita lama tapi  sekarang baru akak nak keluarkan. Kisah sebelum hari krismaspun ada tak buat entri gitu. Pejabat akak sekarangni dah tak macam dulu lagi 2 bulan sekali buat makan-makan. Jadi untuk krismas haritu buat untuk suka-suka tukar hadiah antara kami semua. Sekarangni pejabat akak ada 9 orang staf termasuk pengurus cawangan dan diaorang ajak bos untuk kawasan Selangor, jadilah 10 orang meraikannya.... Tempat dipilih pulak Redbox di IOI Mall, ini yang susahnya sebab akakni mana suka menyanyi...

Hadiah yang istimewa untuk kawan-kawan... 
Akak dapat dari bos cawangan Puchong... 
Happy dapat hadiah masing-masing... 
Bos kawasan Selangor menyumbangkan suara...
Hanya yang wanita...
Yang lelaki... 
Kita bergambar dulu... 
Makan malam sambil menyanyi... 
Pilih Redbox sebab dekat dengan pejabat..
Makananpun ada buffet lagi... 
Jadi harga adalah munasabah...
Sekarangni di pejabat akak hanya ada dua staf melayu...

Ha.. ha.. cerita krismas la ni dah nak CNY dah kan...
CNYni akak memang tak dapat cutiler takkan nak berebut dengan diaorangkan...
Tapi raya puasa nanti dah tentu tak payah nak gaduh-gaduh... 

ps: Zee cuti wajib CNYtu cutiler tapi nak tambah cutitu tak dapatlerkan... 

22 comments:

  1. ooo tak cuti yer kak..
    kalo kat opis zee ni memang akan close..raya cina memang tak yah nak apply cuti pon dah jadi otomatik..hehehee

    ape hadiah dapat tu kak??

    ReplyDelete
  2. Kadang2 kawan2 berbangsa Cina tu lagi sporting dari bangsa sendiri. Kak kerja dengan siapa pun pun tak kisahkan...

    ReplyDelete
  3. makan kat redbox sedap2 gak kan kak...lieya pun suke karaoke kat sini..tapi lieya kurang la nyanyi sbb tak reti...tgk kawan jek nyanyyi sambil lieya makan2 je hahaahahah....

    sonok kalo berkerja dgn pelbagai bangsa mcm nie....serook tgk aktiviti akak ngan kliks...

    ReplyDelete
  4. dah lama tapi melayan karoeke kat red box ni bestnyer...sporting bosssiap nyani lagik..staff semua hepppi...& comey jek semua...

    ReplyDelete
  5. wah! dapat hadiah tu kak..bestnya..
    ok lah, mmg kena tolak ansur ttg cuti ni..nti raya kita depa plak tlg..:)

    ReplyDelete
  6. Begitulah cara kehidupan bila kita dikelilingi berbagai bangsa. Menghormati rakan yg meraikan perayaan besar mereka. Tak lama CNY pulak Zila...

    ReplyDelete
  7. dulu comp sy pon
    rajin buat mkn2 for celebration
    but now tk buat dah pon...hehe

    owhhh akak kena kena ye CNY?
    dpt double pay kot? hehe

    ReplyDelete
  8. dh lama xgie redbox karok2..hehe..falsya cuti CNY nie pun xde nak mintak cuti..kasi chan dieorg cuti..;)

    ReplyDelete
  9. Kak, akak yg tudung biru tu ke? Atau yg tudung merah? Awet muda la akak.

    ReplyDelete
  10. wahhh.. bestnyeee..
    konfem meriahkan.
    setiap org dpt hadiah masing2.
    best lah cam nih~

    ReplyDelete
  11. Bestnya dapat hadiah tu Cho Zila... Layan karaoke ye... :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak cho..
    wahhhh happening giler sambut x-mas ye.. :) kawan2 sporting belaka.. :) sonok lah..

    ReplyDelete
  13. dah lama x buat aktiviti tukar2 adiah kat opis ni, last taun 2008 kut...
    hurm mesti best kan...

    ReplyDelete
  14. bestnya dapat hadiah :-) happening je bos pun karok jugak....

    ReplyDelete
  15. bestnya opis dekat ngan redbox..asal stress jer pi nyanyi...kan...

    ReplyDelete
  16. mesti puas ambik cuti raya kan kak..hihihih..

    saya teringin nak ber karaoke! :P

    ReplyDelete
  17. akak nyanyi lagu ape....heee
    mesti hadiah 'best' sbb dpt dari bos besar tu heeee

    ReplyDelete
  18. assalam zila..tak cuti pun tak pe kan..kalau cuti nak berjalan..tak sanggup dengan jalan yang sesak tu

    ReplyDelete
  19. bg peluang kat bangsa mereka utk beraya pula kan kak...

    ReplyDelete
  20. Bestnyer ada hadiah2.. happening je ;D

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang