Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 26, 2012

Tempat riadah pilihan akak terkini

Oleh sebab sekarangni teramat suka berexercise tapi kalau tempat dan xtvt yang sama mungkin akan cepat boring. Maka akak dengan gigihnya mencari pelbagai cara untuk meneruskan keseronokan berexercise itu. Diperkenalkan tempat baru untuk berjogging opps beriadah pilihan akak terkini ialah di Bandar Kinrara 3(BK3) kalau tak silapnyer.. Tapi tempat jogging akak yang mana akak ada post sebelum ini tempat-jogging-bandar-kinrara tetap menjadi pujaan hati.

Akak bercadang hari yang tiada kelas aerobik akak akan gantikan dengan pergi jogging samada di BK5 dan BK3. Setiap pagi akak hanya akan berjogging atau berbasikal di taman depan rumah itu sahaja kalau ada kesempatan. Kena tambahkan usaha pada hari sabtu dan ahad untuk berbasikal rasanya. Semoga akak dapat mengurangkan berat badan ini dan juga dapat menjaga kesihatan akak ini...

Tempat ini paling best ialah ada kedai mamak dan macam-macam kedai lebih meriah dari BK5. Tapi BK5 lebih aman...
Yang best adalah jalan yang menuju ke loji air Syabastu, memang puas hati untuk hari pertama mencuba di sini...
Inilah keseronokan selepas berjalan santai atau jalan pantas atau jogging di taman yang disediakan di bawah kita boleh cuba untuk naik bukit yang menghala ke loji air Syabastu. Akak memang tak boleh joggingpun cuma jalan makan angin tapi peluh punyalah banyak.. sangat puas hati.. penat tapi rasa berbaloi.. moga akak dapat meneruskan semua usaha ini...

14 comments:

  1. waahhhh..bestnye.. nak bersenam jugak lah.. tapi kat area rumah sy x de tempat best utk bersenam~ hehehehe... alasan ke tuh??? ;P

    ReplyDelete
  2. wah..seronoknye kak..saya pun tgh usaha utk kurangkn berat badan..tp malasnye nk bersenam..huhuhu

    ReplyDelete
  3. seronok boleh jogging dengan udara segar. Saya berlari di rumah je di atas takasima saya tu..huhu

    ReplyDelete
  4. haaaaa... semputtttttt.... :)

    ReplyDelete
  5. Seronoknya...
    bilalah saya ada kesempatan nak buat aktiviti chengini.. :p

    ReplyDelete
  6. sy dulu pun rajin berjogging..sejak asuh ank org ramai2 ni..dah x berkesempatan dah..sekala sekali nak kena cari masa jgk..at least masa cuti kan..

    ReplyDelete
  7. alahai besttt nyee..
    kita tak jumpa tmpat menarik tuk bersenam area umah la..yang ada pool ajala..heeee rendam aja..

    ReplyDelete
  8. As salam kak,

    Selamat bersenam! Saya pun kurang bersenam skrg ni... Lemak2 degil dah makin bertambah... Tgk pohon2 yg menghijau tu mmg menenangkan jiwa... Sambil hirup udara segar... terbayang-bayang sy nih :)))

    ReplyDelete
  9. semangat sy tgk akak!jadik semangat nak rajin2 exercise heee

    ReplyDelete
  10. lama dah saya tak jongging..huhu
    chayookk kak!!

    ReplyDelete
  11. memang best jogging... sambil jogging, boleh sedut udara nyaman dan cuci mata. haha.

    saya suka night jogg. Nyaman dan tak panas. lokasi? Putrajaya:)

    btw, dah hiking bukit puchong ke? hehehe

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang