Nuffnang saya

Followers

Friday, April 6, 2012

Harijadi di Little Adventure Skydeck

Inilah xtvt yang ditunggu oleh kanak-kanak sampaikan nak suruh makanpun kemain susah, nak terbang walhal di Little Adventurejer. Anak akak tak penahpun main bendani tapi atas semangat yang mencuba yang kuat dik Ya pun nak jugak naik. Padahal dik Ya punya ketinggian sebenarnya tidak membenarkan dia bermain sama maka terpaksalah ibunya ini naik sekali.. Tak pasal-pasal akak kena main sama, aduhai badan dah berisi.

Jom kita tengok gambar yang sebenarnya teramat banyak tapi cukuplah yang ini buat tatapan...
Little Adventure
------------------
This little circuit consists of 23 adventure challenges with difficulty level ranging from “easy“ to “difficult“. The challenges are named after common animals behavior such as “Rubah Terbang“ (Flying Fox), “Tulang Naga“ (Dragon Bones), “Jungkit Arnab“ (Rabbit Flip-Flop) and many more. End the activity with the “70m flying fox “ which takes you across 2 lakes to the finishing point. The various challenges is guaranteed to keep the children, and also the less adventurous adults, busy but happy throughout the day. Platform height between 3m to 5m.

Time to complete: Approximately 0.5 hour for each round. Each group is entitled to 2 hours (max) of unlimited rounds
Minimum height requirement: 1.1 m

WARNING: Kids below 8 Years Old MUST be accompanied by an Adult climbing: 1 Adult for max 2 Kids below 8 Years Old

Untuk yang dewasa mesti mencuba yang ini ok Big Thrill atau Extreme Challenge, Little Adventure hanya untuk kanak-kanak. Kadar yuran yang dikenakan ialah Little Adventure (LA) - RM 35.00, Big Thrill (BT) - RM 45.00 dan Extreme Challenge (XT) - RM 50.00.
Birthday girl dengan kawannya yang dah tak sabar-sabar nak terbang...
Atikah yang sedang bersedia dari segi mental dan fizikal..
Dua beradik yang memang teruja nak mencuba..
Ini masa di trek percubaan sebelum dibenarkan untuk memanjat ke tempat yang lebih tinggi..
Masani dik Ya masih lagi ok tak jadi masalah...
Atikah memang akak tahu boleh melakukan tugas yang mencabar sebab dia memang ada sifat berani.
Dik Ya dah nak turun tak nak lagi tapi dia cakap bukan sebab dia tak berani tapi kaki dia sakit, padahal dia bergayut kat belakang punggung akak.
Atikah kata yang ini dia suspen sikit tapi tetap coolkan...
Yeeh.. Yeeh dik Ya dah berjaya ok, takper nanti kalau der rezeki dik Ya dah besar sikit kita datang lagi..
Yang paling susah untuk budak sekecil Atikah ialah nak pasang alat yang membolehkan kita terbangtu. Maalumler budak kecil dia main pasangjerkan dan masa ini Atikah dah bersedia untuk terbang.. flying fox.
Hanya gambar ini sebagai bukti yang Atikah dah buat flying fox.

Jom tengok laman web skytrex-adventure untuk maklumat lanjut...

21 comments:

  1. memang atikah dan adiknya berani..

    ReplyDelete
  2. Boleh tahan juga anak dara kecik Zila nie kakak tengok tak nervous langsung... suka tengok mereka.

    Adventure sukalah mereka...

    ReplyDelete
  3. Amboi2!!! Beraninya dia.. Ina pon x berani gitu.. ;D Happy weekend & take care yer.. ;)

    ReplyDelete
  4. tinggi tak kak? berani nyer atikah naik flying fox tuh... dana dulu penah gk tp jenis yg tinggi masa btn dulu...menangis tkt..

    ReplyDelete
  5. good gurls!! berani betul ye..
    saya suka sukan lasak since sek ren lg..
    even my hubby pun takut nk try..
    aduh..spoilt je kan..ahahhaha

    ReplyDelete
  6. wow, kecik-kecik dah berani buat aktivit lasak camni..

    ReplyDelete
  7. Happeningnyer birthday bash Atikah....

    ReplyDelete
  8. wah, hebatnyer laa anak2 gadis yg comei nie! :)

    ReplyDelete
  9. wah...bestnye...utk org dewasa xde ke kak? budak2 pun enjoy main erk..

    ReplyDelete
  10. Bestnyaaa...suka wa tengok, anak2 akan ni semuanya berani.

    ReplyDelete
  11. untung budak2 skrang cho...celebrate bday ngan kengkawan...ada aktvti outdoorr lagi...kidzania ler...memacam..

    ReplyDelete
  12. sambutan y laind rp lain..sure happy sgt budak2 ni kan..jgn kata budak..mak budak pon suka xtvt2 gini tau

    ReplyDelete
  13. mmg berani la 2A ni..solute kt bdk2 ni..klu kyra sure takut :D

    ReplyDelete
  14. byknya aktiviti kanak2 nie,tu yg seronoknya.

    ReplyDelete
  15. Hejeje, org dewasa cam Abepun rasa nak join. Nampak cam best bebenor.

    ReplyDelete
  16. aquarium tuh kat tmn tasek seblah waterpark sek 2... :)

    ReplyDelete
  17. wahh...terbaek la anak dara akak nih kak....

    besT ar kak tempat nih..seb bek imad kecik lagik..klo tak da pikul bawak g ctu...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang