Nuffnang saya

Followers

Wednesday, April 18, 2012

Kedai Makan Upin dan Ipin

Pada 9hb April yang lepas akak bercuti tapi suami akak kerja jadinya masa lunch suami akak balik ambil kami anak beranak tapi dia masuk kerja balik. Kami bertiga meronda SACC Mall sementara menunggu ayahnya habis kerja. Petangtu memang hujan amat lebat sekali jadinya kalau balikpun memang tersangatlah jem maka akak teringat pasal mee ketam di seksyen 7tu.

Sampai sahaja di hadapan food court tu tengok gerai mee ketamtu tutup pulak hari isnin, impian tidak tercapai lagi. So ambil keputusan untuk pergi ke kedai upin ipin yang baru di seksyen 7 juga berdekatan dengan kedai kain Jakel yang besartu.

Tapi memang harapan yang tinggi menggunung nak makan sedaptu tak dapat direalisasikan sebabnya tidak banyak pilihan yang ada. Tapi suami akak pilih mi kari boleh tahan gak sedapnya. Yang penting budak dua orangtu teramat suka dan kalau tanya best tak kedai upin ipintu .. best.. best.. tapi makannya idak dah terlopong tengok vcd upin ipin, padahal dah tengok entah berapa kalipun kat rumah...

Jom layan gambar budak dua orang yang terpesona...
Best dapat pergi kedai Upin dan Ipin ini kata budak dua orang lain...
Memang budak-budakler suka kalau pergi kedaini... banyak gambar Upin dan Ipin..
Ika senang nak suruh berposing...
Upin dan Ipin kesayangan ibu dan ayah... kalini nak duduk berdua sama-sama sebab nak tengok tv kot idak bergaduh semua nak duduk sebelah ibu...
Makan tapi mata tetap pandang pada tv.. dik Ya langsung tak nak makan..
Dik Ya tanya siapa orang yang besartu kenapa dia tak ada dalam cerita upin ipin... sabojerle...
Punya susah nak suruh bergambar, jadi layanjerler kerenah budak2nikan..
Orang suruh buat gaya kak Ros dia buat tanduk pulak.. hantam sajalah...
Gambar depan kedai, masani hujan dah reda.. ambil dari van jual keropok leko untuk Ika dan dik Ya sebab makan tak kenyangler tu...
Mintak maaf sebab entry akak tidak mengikut turutan tarikh sebab entry kedai makan senang sikit nak buatkan.. kejar masaler katakan sekarangni...

20 comments:

  1. heheheheh suke lah budak2 kan... makanan nyer best tak kak?

    ReplyDelete
  2. Haih...Upin Ipin tu mmg daya tarikan la...kekanak suke la...

    ReplyDelete
  3. Amboi2!!!! Posing.. Iskkk!! Geram nengok lesung pipit anak dara akak tuh.. Dalam sggh.. Dua2 blah lak tu..

    ReplyDelete
  4. wahh xthu plak ada kdai upin ipin nie..
    nati bleh ler bwak si adam kesini..sesuai bawak budak2 mkn kat sini kan..

    ReplyDelete
  5. tak boleh lalu ni..bengkok makbapak..hahaha..

    ReplyDelete
  6. comelnya

    anak2 saya pun suka sangat upin ipin, dah lama dgr pasal restoran ni tapi tak penah pergi pun, jauh kan

    ReplyDelete
  7. Baru tau ada kedai upin ipin.. tgk budak berdua tuh suka jerk yer.. dpt bergambar2 lagi ngan gambar2 upin ipin tuh.. :)

    ReplyDelete
  8. wahhh kedai upin ipin!sure anak2 suke kan...ada kedai dora x?hahaaa

    ReplyDelete
  9. bestnye kedai upin ipin..nak bw hanim ngan danish weekend ni la..:)

    ReplyDelete
  10. ceria je kedai makan tu nampaknya ...budak2 mesti suka makan kat situ

    ReplyDelete
  11. kat mana ni? hehee ketinggalan ketapi nih!

    anak2 akak pun suka upin ipin cuma akak tak berkenan cara sikakak bercakap ngan adik2nya...agak kasar sikit...

    terimakasih sudi singgah ke pondok akak yg buruk tu ya...

    ReplyDelete
  12. As salam kak,

    Kalau my Iman ni mesti suka nak pergi kedai mkn tu.. best ke makanannye kak?? Apa menu yg ada???

    ReplyDelete
  13. kak...bukan kanak2 jer...saya ni pun kalau tengok upin ipin walau ulangan berpuluhkali kat tv pun masih tak jemu....:)

    ReplyDelete
  14. wah! sonoknya.. kalau bw ank abg sy kompom dia x mkn.. tapi dok tgk gamba2 kat situ.. ;)

    ReplyDelete
  15. menariknya...kalau umar dan ammar terlalu situ..kompomlah diaorang ajak masuk..:)

    ReplyDelete
  16. cunnyer kedai ni.. kalo bwk asya pon sure suka ni.. dia pon suka sgt upin ipin..

    sure 2 beradik ni suka sgt dikelilingi upin ipin

    ReplyDelete
  17. pernah ternampak gak kedai nie...
    tapi lum jejak kaki lagi...
    suasana cam ceria jer kan...
    kids besar2 nie mmg payah skit nak soh posing...
    dorang suka posing ikut suka suki hati dorang jer kan :D

    ReplyDelete
  18. wahhh makan kat kedai upin -ipin.. maskottnya takde ker...

    ReplyDelete
  19. budak2 dapat dtg sini mmg seronok sgt la..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang