Nuffnang saya

Monday, October 31, 2011

Teringin nak beli basikal

Dulu akak aktif gak berbasikalni masa bujang dulu-dululah tapi semenjak duduk di sini basikalpun akak tak pernah beli. Aktiviti berbasikal yang paling akak ingat dan menjadi kenangan terindah ialah Berbasikal dari Ipoh ke Lumut anjuran Kementerian Belia dan Sukan. Memang penat sebabnya akak cuma bawa basikal mountain bike jerkan orang lain bawak basikal canggih dan memang untuk kegunaan racing. Masanilah akak kenal dengan Wahid Senario yang masatu belum lagi famous, dia memang suka berbasikal dan aktif dalam sukan masa kat Ipoh dulu.

Oklah berbalik kisah di sini pula, selepas dah terasa macam jemu berjogging namun hasil yang diterima semacam tiada apa-apa akak rasa sudah sampai masanya akak berbasikal pula. Maalumler berjogging pula tidak berteman sudah pastilah terasa jemukan kalau berbasikaltu rasanya tidaklah boring sangat.. Tengah survey gak blog pasal basikalni harap dapat jumpa basikal yang bersesuaian dengan akak dan budget yang ada...

Tak ingat gambarni dari sumber yang mana tapi suka tengok gambar ini....

Nak beli basikalnipun penangan pergi roadshow kat Desa Park City
haritulerni, cam bestjer tengok sekeluarga berbasikal.

8 comments:

  1. Saya dah lama tak berbasikal. Basikal tak berjalan ada kat rumah ni, hanya untk exercise, tp malas juga nak gunakannya...huhu

    ReplyDelete
  2. heheh..sy pun lm xnaik beskal. agak2 reti lgk x. huhu.. tp kayuh beskal option yg baik selain jog. heheh...

    ReplyDelete
  3. sekarang dah ader basikal fixie baru jer naik ok gak...

    ReplyDelete
  4. aah akak pun dah lama x berbasikal .. selalu naik motor bila balik rumah ..
    masa sek lagilah .. ayah yg hantar @ naik van jeee :)

    ReplyDelete
  5. Masa baru pandai mengayuh basikal di zaman kanak2 dulu, pantang nampak basikal!

    Sekarang dah lama tak berbasikal.

    ReplyDelete
  6. teringat masa kecik2 dulu arwah ayah selalu bawak naik basikal. Huhu besh giler

    ReplyDelete
  7. zaman sekolah dulu2 tiap2 hari berbasikal, sekarang ni keupayaan lutut dah berkurangan kalau mengayuh pun cepat jugak mengahnya...

    ReplyDelete
  8. hari tu try kayuh beskal..tapi sakit bumper..aduhhh....

    Err...kita tag awak yer. Kalau ada masa, sudikanlah..

    http://therainbowjourney.blogspot.com/2011/10/it-comes-back.html

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang