Nuffnang saya

Friday, June 8, 2012

Main Air di Gold Coast Resort Morib

Selepas sarapan dengan gembiranya budak dua orangtu dah siap berbaju mandi dan asyik menengok jam sahaja. Tepat pukul 8.00 pagi kami dah sampai ke depan water theme parktu dan bermulalah episod kesilapan teknikal yang membuatkan hati akak mendidih. Masa mula akak sampaitu staf di bahagian kaunternya cakap nanti sekejap jadi akakpun tunggu. Akak tengok juga dalam water parktu takderpun life guard akak anggap belum boleh masuk lagi..
Dah 10 minit menunggu gitu akak tanya dah boleh masukkerni dik? Dia kata dah bolehler, akak kata kenapanyer tak cakap! Boleh dia jawab ingatkan akak nak ambik angin... akak cakap takkanler tengok anak akak dah siap berbaju mandi tak nak masuk situ. Tuler yang akak kata staf kat sini kena banyakkan latihan untuk membuatkan pelanggan rasa dihargai.. Rasanya dia tahu sebagai pelanggan mesti bengang kalau dah tunggu rupanya boleh masuk dan lepaihtu sedapjer dia boleh kata cam gitu... Sabojerler... Tolonglah akak tak terjah masuk sebabnya anak akak dua orangtu tak dapat tiket free ok, so itu sebab akak tak masuk. Jadi kalau dah nampak pelanggan tercongok bertanyalah, tak susah manapun rasanya....
Posing dari dua beradik yang baik hati... thanks....
Main kat sini best ooooo.....
 SPLASH... SPLASH... SPLASH....
MAIN BUAIAN DALAM AIR,,,,,,,SYIOK OOOOOO.....
COMEL TAK SAYA......
IBU LAYAN DUA ORANG BUDAK MAIN AIR
WATER THEME PARK dari bilik kami... tu yang teruja amat budak dua orangtu asyik dok kat balkoni tengok.... tapi puas hati duk kat dalam tu berjam-jam....

Secara keseluruhan percutianni ok jugak walaupun der perkara yang tak best berlaku sebab anak-anak puas bermain air. Lagipun seperti akak kata percutian yang amat berbaloi dengan bayaran yang dikeluarkan. Dapat tidur semalam, dapat makan malam untuk dua orang dan sarapan untuk dua orang, dapat hadiah harijadi dan dapat kek harijadi juga dapat dua tiket masuk theme water park. Semoga percutian yang akan datang pertengahan Jun ini akan berlangsung dengan lancarnya.. Kemanakah akak akan pergi sekeluarga.. Tunggu, tak sabarni...

12 comments:

  1. wow cam best jer kak... nak pegi tmpt2 cmni tgu iman besar sikit baru best... hehe

    ReplyDelete
  2. Bestnye....belum pernah sampai sini lagi...
    Enjoy nye kan main air..kita yang tua ni pun sama teruja..hehe

    ReplyDelete
  3. wahhh mcm best je!macam tiara kat PD tu kan..tp nampak mcm ni lg best!

    ReplyDelete
  4. bestnye! dh lame x pegi sunway lagoon..kt sini x pena sampai lagi..

    ReplyDelete
  5. teringin nak pegi.. tapi belum berkesempatan..

    ReplyDelete
  6. wow..menarik juga tempat ni, tengok dua beradik tu enjoy jerkan.. rasa nak bawa anak2 saya pergilah kat sana..

    ReplyDelete
  7. cho zila: su teruja sgt tengok gmbr2 ni. nak gi jugakla nnti. dekat sgt dgn kampung MIL.tak sabar la pulak! hehehe

    ReplyDelete
  8. salam zila..macam best je ni..boleh mandi tuk anak2..mampu milik tak harganya zila..

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang