Followers

Tuesday, May 29, 2012

Taman Permainan di Lost World of Tambun

Akak nak sambung cerita jalan-jalan di Lost World of Tambun dengan membawa kawan-kawan masuk ke Taman Permainan atau "Amusement Park" di sini. Sebenarnya kalau pergi ke Sunway Lost World of Tambun dan berangan yang taman permainan di sini sehebat Sunway Lagoon lupakanlah.  Permainannya tidak banyak dan biasa-biasa sahaja, permainan di sini sesuai untuk kanak-kanak... Untuk permainan yang lebih adventure pergi sahaja ke Sunway Lagoon atau juga Genting.....

Kalau di Amusement Park di sini hanya terdapat 4 permainan utama sahaja. Jom kita tengok apa yang ada, tak payah cerita panjang ok....
STORM RIDER
Come aboard our pirate ship and experience what it might be like on stormy seas!!Sit tight as the ship.
Ini kesukaan Atikah naik entah berapa kali...
GIDDY GALEON
Another perfect swings family ride that 180 degrees will get everyone gigling with giddines!!
Ini dik Ya suka sesangat tapi paksa ibunya naik memang rasa nak muntahjer..
DRAGON FLIGHT
Want a swingging good time to well get on our Dragon Flight, get seated, belt up and prepare to be swung around in the air! For it doesn't make you fizzy, come on for another spin!
Ini bolehlah untuk dicuba tapi akak naik rasa nak pening sebabnya dia berpusingkan...
PERAK PARADE
Ini memang sah untuk kanak-kanakkan...
ADVENTURE EXPRESS
Tren yang inipun termasuk dalam senarai di amusement park juga..

9 comments :

QueeN TerataI said...

blm pernah lg smp ke tambun ni.. teringin juga nk pergi tp xtau la bilanya.. hehehe

Tina Othman said...

wah bestnya, saya tak pernah lg pergi

LydSunshine said...

Nampak cool jugak bila buat taman teman dekat utan. Rasa mcm lebih adventurous.

Saya Disini said...

mcam2 ada upenye kat tmbun ni

Sue-Rya Qistina said...

mmg sgt adventure! saya suka sgt..tp hubby x suka yg adventure2 ni..hehehehe..saya yg terlebih excited nnt :)

Asmara said...

Best nih! Dah mcm kat disneysea pulak. :p

eiza said...

salam...lama tak menyinggah kat sini..

bestnya semua permainan tu...tp kalu pegi ngan org gayat mmg rugi!hehehe

Qhaifa Nur said...

dengar nama aja, rupanya best....macam-macam ada......nama aja orang perak tapi tak pernah jejak ha..ha..

Kakzakie said...

Tengok mereka senyum-senyum memang seronoklah tu tapi kalau kakak kena swing macam tu boleh pitam...