Nuffnang saya

Followers

Wednesday, May 30, 2012

Lost World Tiger Valley

Sambungan perjalanan kami ke Lost World of Tambun, selepas dah main kesemua mainan yang ada rombongan kami berjalan kaki ke Tiger Valleyler pulak. Dapat tengok dua ekor harimau sedang berada dikandangnya,seekor sedang berenang dan seekor lagi sedang bersantai di tempatnya. Oleh kerana  pertunjukan untuk tengok harimau makan hanya pada pukul 3.00 dan 4.00 petang maka kami meneruskan perjalanan ke Lost World Tin Valley pulak... Ambil dari :-  virtualmalaysia
One of the unique attractions at the Lost World of Tambun is the Tiger Valley, where you get to see wild animals roam freely in their enclosure and perform stunts during feeding time. The tigers are formerly circus animals abandoned by their owners, and when they could not afford to fly them back, the mammals were subsequently adopted by the theme park and now given the best possible care by experienced trainers.
Selamat datang ke Tiger Valley... anak-anak paling suka dapat tengok harimauni..
Sekarangni senang kalau anak-anak malas mandi mesti akak cakap harimaupun rajin mandi.... Ada kena mengena tak??
Pandai dia berenangkan, tujuan ada air sebelum ada pagar ialah harimauni tak melompat keluar.....
Muka dia memang nampak garangkan...

Comeljer menyorok kat situ walaupun mukanya mengerunkan tetap nampak comel.
Kami datang lagi ke sini pada pukul 4.00 petang semata-semata nak tengok pertunjukan ini. Alang-alang dah sampaikan..
Pada hari kami datangtu menurut jurucakap adalah dua ekor harimau jantan (di LWOT ada 5 ekor harimau 3 jantan dan 2 betina). Tapi mungkin dia dah makan pada pukul 3.00petang maka masa pertunjukan itu dua-dua ekortu macam tak berminat nak makan. Tengok dia tengokjer daging yang tergantungtu langsung tak nak panjat...
Ambil dari sini :- tamantemadimalaysia "Meet Sultan, Raima, Putra, Jazz and Azian; Lost World of Tambun‟s very own Siberian tigers. Catch them and their handlers at play in the Tiger Valley, and observe their agility and strength as they jump over rocks and logs to get to their meats during the tiger feeding shows. Learn a little bit about how the tigers are cared for through the valley‟s educational program where you will be able to get close and personal with one of these exquisite tigers."

10 comments:

  1. teringin nak peluk harimau sbb mereka sgt cute..hehehe..(impian yg agak giler!)

    ReplyDelete
  2. kalu yg jinak camni cam best tgk... tp kalu yg kt hutan tu seram lak

    ReplyDelete
  3. mmg cute..ade berani ke nak dekat..takot sis..

    ReplyDelete
  4. eh ada tiger valley kat tambun eh?
    dulu masa kami pg 4thn lps..xde lagi..hehehe
    betul tu kak,mana2 zoo pun sure kndg tiger ada ltk kolam air spy tiger tak lompat kuar..hehe

    ReplyDelete
  5. harimau ni nampak gagah..hehe..

    ReplyDelete
  6. nampak mcm garang je rimau ni huhu

    ReplyDelete
  7. takutlaaa..dulu kecik² kalau gi zoo seronok jee..dah besar² ni..seriau..terfikir harimau tu terlepas dari kandang..hahah~

    ReplyDelete
  8. Walaupun comel tapi seram je bila tgk rimau. Dah tu rimau tu boleh je berenang dalam air tu. Dia tak bleh pergi keluar?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang