Nuffnang saya

Followers

Friday, May 11, 2012

Atikah harijadi di Genius Aulad

Tarikh : - 27/-4/2012
Tempat : - Genius Aulad Bandar Kinrara
Xtvt : - Potong kek di tadika

Sebenarnya tiada dalam perancangan untuk sambut harijadi di tadika untuk Atikah tahun ini sebabnya dah dua tahun berturut-turut buat di tadika. Tapi melihatkan mata dia yang bercerita kawan dia nak potong kek di sekolah sebab lahir bulan April macam dia, ibunya mula rasa kesian.. so untuk tidak menghampakan hati anak akakpun bergegas ke kedai belakang opis kata nak order kek esok pagi untuk bawak ke tadika. Dapatlah Atikah, kawan-kawan dan cikgu dia merasa kek ekspress itu...
Alkisahnyer pulak akakni terlupa yang akakni bawak skuterjer datang kerja, dahler order kek 1.5kg. Terpaksalah akak menggunakan kepakaran akak, riba kek dan bawak skuter sebelah tangan sahaja... Airmata akak mengalir sambil bawak motor kalauler ada orang kenal ikut jalantu kan haru. Akak menangis sebab teringatkan emak akak dikampung, akak terfikirkan emak sanggup lakukan apa sahaja untuk mengembirakan hati anaknya, tapi anak entahler.. Macam akak dengan emak akakler sekarang semakin terasa jauh padahal dulu dia melakukan apa sahaja untuk anak-anaknya. Alahai rindu zaman kanak-kanak dulu....

Berbalik kepada hari kejadian... dengan jayanya kek itu dibawa ke tadika tapi malangnya akak tersilap masa rehat. Masa rehat kelas Atikah telah dicepatkan... jadinya akak hantar kektu budak-budak dah makan kek kawan dia yang sambut harijadi sama. Di Genius Aulad sambutan harijadi dilakukan pada hari jumaat minggu terakhir pada bulan tersebut.. Oklah janji Atikah happy sudahlah.. dan... dan .. sebab tergesa-gesa akak tak sediakan goodiespun hanya belikan donut..

Layan gambar sahajalah yerk....
Kek segera yang dimaksudkan tapi cantik gakkan.. tengokler cream kat tepitu mesti masa akak ribatu dia bergoyang....  oklertu.... Atikah dah 6 tahun tau.....

Selamat Harijadi.. Selamat Harijadi... Selamat Harijadi.... Nurul Atikah Mohd Rafi.... yeah.. yeah...

Guru kelas Atikah melayan anak murid makan-makan....
Gambar kek diambil oleh Atikah....
Atikah makan kek dengan ibu dia...

Sedihjer muka... ibu lambat datang yerk....
Happy dah sebab paham kenapa ibu dia lambat.... Ibu sayang Atikah ....
Dah nak masuk kelas balik.... beratur-beratur....

7 comments:

  1. my doter pun dah ckp2 kwn dia wat bday kt skolah..kna jgk buat la npknye

    ReplyDelete
  2. Happy birthday Nurul Atikah. Semoga membesar sebagai anak yang solehah dan berilmu. :)

    ReplyDelete
  3. Masa anak lelaki saya birthday ada gak antar kek kat tadika tapi takleh stay sebab kerja.. Ingat this year nak raikan si adik tapi terlupa lak..aduih, nasib baik si adik tak kisah..

    Happy birthday Atikah, semoga menjadi anak yang solehah..

    Cantik kek dia :)

    ReplyDelete
  4. Hepi besday atikah.. cantik kek upin ipin tu.. :)

    ReplyDelete
  5. wahhh besnye sambut kat skool hehe..danisha taun depan kot buat kat skool...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang