Nuffnang saya

Followers

Friday, July 10, 2015

Bilik untuk dua orang kanak-kanak

Angan-angan bila mencari Pasangan
Yang bakal jadi pilihan si hartawan
Angan-angan jejaka pilihan hati
Punyai personaliti segak tinggi..

Eh lagu Raja Ema pulak di bulan puasa ini...
Rupanya akak sekarangni tengah berangan-angan..
Alah berangan bukannyer kena bayarpun...
Dulu suka gunting gambar dan lekat di buku....
Sekarangni copy dan pastejer nak letakkan tak tau kat mana so letak di blog akakni ha...
Seronokjer rasa beranganni...

Ini ha angan-angan akak punyai bilik untuk dua kanak-kanak dalam rumahtu...
Jom kita tengok gambar-gambar hasil dari carian google akak...
Yangni pun menarik tapi bilik kena besar gamaknyer..
Kalau bilik kecil meja membacatu tak boleh ada...
Yangni comelkan...
Warna dia lembutjer..
Yangni bilik kecil pun boleh kot..
Yang ini pun best juga...

Yang gambar ni semuanya akak ambil dari google...
Bilik untuk dua orang kanak-kanak...
Maalumler kita yang duk Lembah Klangni rumah bukannya besar sangat...
Jadi bilik anak-anak kena gabung kalau sama jantina...
Semoga impian menjadi kenyataan walaupun hanya bermimpi..
Maalumlah doa di bulan Ramadan ni mudah dimakbulkan oleh Dia yang maha kuasa...

Seminggujer lagi kita berayakan...
Untuk yang balik kampungtu bertabahlah menghadap jem...
Namun keseronok jumpa ahli keluarga tersayang melebih segalanyakan...
Seronok nak berhari raya jangan lupa pulun sakan Ramadan yang masih ada lagi ini..

13 comments:

  1. comel hiasan bilik ni.. nanti dh buat, akak tunjukkan ya..

    ReplyDelete
  2. teringin nak ada bilik camni utk anak2 dara i...hehehee

    ReplyDelete
  3. Saya suka yang No.2 tu tapi memang tak sesuailah untuk anak-anak bujang saya. Yang hijau tu pun lembut dan simple aje. Suka juga.

    Betul tu, Cho. Berangan apa salahnya. Bukan kena keluar duit pun, air liur jerk yang meleleh keluar bila terlebih berangan ^_^

    ReplyDelete
  4. Assalam Kak Cho, sihat? saya suke yg wallpaper oren tu, nampak teranggg je ruang bilik tu..suke sgt color gitu..tunggu twin besar skit, dah bijak skit akal tu.. skrg ni dowang nak menconteng je, wat wall paper sendiri... tau je laa.. sakit mata mama papa dia ni tgk, huhuuhu...

    ReplyDelete
  5. dapat bilik hiasan gini mesti anak-anak suka :))

    ReplyDelete
  6. cantik gak design nya yg ptg selesa

    ReplyDelete
  7. best kan kak klu bilik besar mcm2 bole hias..mesti seronok 2A klu dpt blk mcm ni..
    syima baru je hias bilik kyra..bilik kyra kecik je..tu pun kyra dah happy dpt bilik sendiri :)

    ReplyDelete
  8. suka yang warna hijau tu kak..bilik anak dara saya lebih kurang besar tu je..macam nak buat je..simple je deco dia..

    ReplyDelete
  9. semua cantik kak Zila..x pe berangan dulu in shaa Allah jadi kenyataan...x pe adik n kakak tu kongsi bilik

    ReplyDelete
  10. senang anak sama jantina ni...

    anak akak mmg dua pasang..tapi umur jarak atr gegirl tu... 7 tahun n 1 tahun... boboi 9 taun n 4 taun...tu buat mereka xleh nak sebilik lagi..mrk kata...adik ni menyibuk jerk...ahahahaha


    bestkan deco2...

    nanti2 akak sambung ttg umrah.....
    akak tak berapa nak free lagi...
    broadband kat umah dah lama tak sambung..ihihihi

    ReplyDelete
  11. wowww...semuanya cantik-cantik

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang