Nuffnang saya

Followers

Tuesday, January 10, 2017

Rombongan ke Melaka Bandaraya Bersejarah

Ini kisah rombongan Atikah ke Melaka Bandaraya Bersejarah.. Kali ini ada sedikit gambar maalumlah sudah jadi kakakkan... Lagipun Atikah memang ada hobi mengambil gambar. Kalau dalam handphone akakni banyak sangat gambar dia berswafoto. 

Jom kita tengok gambar tapi tidaklah dapat akak tulis lebih detail. Yang akak tahu Atikah masih akan bercerita kisah gembira dia di Melaka. Lagipun anak-anak akak tidak pernah sampai ke Melaka tentulah lebih teruja. Lagipun Melaka adalah satu tempat yang menarik untuk dilawati. Jadi tidak hairanlah Atikah dan kawan-kawan gembira semasa berada di sana.
Rasanya waktu makan anak-anak...
Ibu diapun belum merasa lagi naik 'river cruise' Melaka...
Antara gambar yang di ambil Atikah semasa menyelusuri sungai... 
Atikah dan kawan-kawan juga naik Menara Taming Sari...
Gambar yang di ambil Atikah dari Menara Taming Sari..
Mereka juga melawat Muzium Samudera tapi tiada gambar..
Gambarni nampak cantik pulak...
Motif dia ambil gambar ini tidak diketahui..

Sekian dulu cerita anak sulung akak mengikuti rombongan sekolah agamanya ke Melaka Bandaraya bersejarah. Moga mereka mendapat ilmu yang bermanfaat selama mereka di sana.. 


13 comments:

  1. Seronok Atikah dapat ikut rombongan ke melaka ye zila

    ReplyDelete
  2. Bestnya, melaka tanah airku 😃.
    .
    Rindu kat mak ayah

    ReplyDelete
  3. atikah mmg ada bakat jd jurufoto lah kak,
    dr aritu tgk cara dia amik gambar semua cantik2...
    walaupun dia amik gambar rumput tu kak

    ReplyDelete
  4. Pandai Atikah mengambil gambar
    Menarik.. ini belum ada blog kalau ada mesti banyak kisahnya:)

    ReplyDelete
  5. Salam Cho!

    Baguslah Atikah dah ada minat ambil gambar. Lepas ni boleh tolong ambil gambar untuk masuk dalam blog ibunya ^_^ Senang sikit kerja,Cho!

    Bercakap tentang Melaka, ada juga saya sekeluarga ke sana masa cuti sekolah baru-baru ni. Melaka ni memang tempat yang menarik untuk dikunjungi walaupun berkali-kali dah dikunjungi.

    ReplyDelete
  6. Pandai atikah ambil gambar..lepas ni boleh ganti mummy lah kan..hehehe.

    ReplyDelete
  7. mesti seronok kan atikah pegi rombongan dengan kawan2 dia ... anak sy klu pi rombongan ... kadang tu 10 hari dia dok ulang cerita best die tu ... hahaha

    ReplyDelete
  8. Senang la kak lepas ni nak update aktiviti anak-anak kalau gi rombongan or aktiviti luar sekolah sebab dah pandai amik gambar. Boleh la kita jadi tukang cerita dalam blog. Hehehe..Anyway, saya pun belum pernah naik cruise tuh..macam best jer. Kawan ada yg pernah naik malam...cantik sket la ngan lampu lip sana lap sini. Hahah!

    ReplyDelete
  9. Tengok menara taming sari n river cruise tu, teringat bunda pernah ikut rombongan Jirannita tempat bunda kesana tahun 2011 dulu.

    ReplyDelete
  10. Kalau dapat pergi tempat yg tak pernah kita sampai mmg seronokkan CZ tambah lagi pergi dengan kengkawan. Mmg bestlah

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang