Nuffnang saya

Followers

Friday, August 29, 2014

Fenomena Rainbow Loom Band

Semalam baca berita yang JAIS datang rumah Ramli MS..
Rupanya dia duk Bandar Kinrara...
Bandar Kinrara ni memang strategik tempatnya...
Patutlah ramai yang memilih untuk tinggal di sini..
Tak nak komen pasal kestu....

Jom kita cerita pasal tajuk entri kali ini...
Cerita yang lama tapi masih lagi menjadi fenomena..
Rasanya ramai yang tahu kegemaran anak-anak sekarang...
Rainbow Loom Band yang boleh dibuat gelang, cincin dan sebagainya...
Ala gambar tak cantik...
Kegembiraan yang tak terkata sebab sebelum ini dapat yang kecil sahaja...
Sebenarnya ibu yang terlebih anak-anak biasajer... 
Hasil kerja yang dahpun dijual oleh Azalia....
Ada sifat usahawan tapi boros amat...
Dapat duit jual loom band dah belanja beli macam-macam..
Belanja kakak dia makan aiskrim bagai..
Isyh isyh.. kalau nak kuat berbelanja kenalah pandai cari duit ok...

Link yang sangat bagus untuk peminat Loom Band jengahler :- Wonderfuldiy

Langkah demi langkah yang boleh dipelajari dalam laman web tu... jom cuba...


Bukan anak yang seronok mak diapun seronok sangat...

13 comments:

  1. budak2 sekarang ni kreatif. seronok tengok diorang mengarang2 benda kadang2 tuh. ini memang terbaru sekali. memang mengadap benda2 ni je lah ye?

    ReplyDelete
  2. Kretif nya. Mcm rumit jer nak buat. Azalia, kakak nak 1 ☺☺

    ReplyDelete
  3. dh mjdi kegilaan anak2 skun benda ni termasuk lah mak2 nyer hahah mmg cantek kalau pandai main kaler

    ReplyDelete
  4. anak jantan zee pon terjebak sama kak..beli kat sekolah ngan member kot..tak pon ka koperasi..
    kalo mintak ngan ibunyer memang tak dapat la..
    fenomena sungguh menda alah ni..

    ReplyDelete
  5. Anis pon ade beli bende nih.. tapi x nampak plak dia buat.. susah agaknye nak buat.. zura yang tgk cara2 nak buat pon cam fenen~ hehehe

    ReplyDelete
  6. Fenomena skrng ni kan...bole la klau nk bg anak2 berkreatif...:)

    ReplyDelete
  7. ayoyo.. mmg.. anak ayu pun dah terjebak dgn benda alah ni. mama nya mmg tak kreatif so takde la nak nolong ke apa.

    ReplyDelete
  8. canteknyer..colourfull..mmg tgh inn kan loom band nie..pandai nyer bisness..bagus lar..blanje pun kakak sendiri..baik adik..hihi

    ReplyDelete
  9. tgh pemes kan skrg ni..kalering tu yg nmpk menarik

    ReplyDelete
  10. saya dah terjebak!!

    website ni pun ok

    rainbowloom.com

    ReplyDelete
  11. Ish,ish,ish...nasib baik takda anak perempuan. Kalau tidak, sure Mommy yang teruja lebih. Anak biasa-biasa saja :)

    ReplyDelete
  12. Huhuhu ... Anak bujang saya pun yerjebak sama ...

    ReplyDelete
  13. skrg makin pemes gelang ni
    hihi comel je kan

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang