Nuffnang saya

Followers

Thursday, August 7, 2014

Gambar raya kami

Hari raya tahunni kami beraya di Gombak rumah nenek suami...
Keluarga suami akak hanya dua beradik tentulah lebih meriah diraikan bersama sepupu...
Lagipun nenekpun masih ada tentulah berkumpul di sana lebih seronokkan...
Hari raya kedua barulah akak balik ke Perak...

Harini sempat masukkan gambar dalam komputer dan edit lebih kurang..
Tak sempat nak edit gambar yang ada walaupun tak banyak macam selalu...
Jadi harini sebab dah lama sangat takder entri baru jom layan gambar raya kami...
Riang ria raya Aidil Fitri untuk kanak-kanak... 
 Tempat biasa ambil gambar kalau raya di rumah Nyang Gombak...
Sorang satu handbagtu..
nampak sangat nak kutip duitkan... 
 Susah nak ambil gambar elok-elok kalau Atikahni sekarang... 
 Warna baju pilihan dik Ya biru...
ambarni Atikah yang ambil, hasilnya keluar gambar gigi jarang dik Ya...
Entah kenapalah gigi dik Ya sekarangni bertambah jarangnya... 
Tengoklah terserlah jarangnya... 
Apapun tetap comel.. ha.. ha.. anak sendirikan... 

Belek gambar yang ada rupanya tak banyak gambar dengan ahli keluarga yang lain.. entah apa pasal raya terasa hambarnya tahun ini. Walau apapun syukur kerana dapat meraikan hari raya bersama keluarga... Moga tahun depan akan dapat mengembalikan keseronokan berhari raya... 

23 comments:

  1. Salam Syawal, Cho.

    Cantik baju kurung biru Dik Ya. Comel je nampak, tak kisahlah pun kalau gigi makin jarang :)

    Raya tahun ni pun biasa-biasa saja bagi saya. Dah tua, takda apa yang buat teruja lebih sikit. Cuma anak-anak je yang excited kumpul duit raya dan bersama-sama sepupu.

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya kak ila..;)

    ReplyDelete
  3. Sama la kak...pun x bnyk gambar...tak tau kenape...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Salam Syawal Kak..maaf zahir & batin.. seronok tgk anak2 gembira bila raya..kami takdo gambar raya sangat thn ni sbb hubby kerja..huhu..
    atikah tetap comel..hehe

    ReplyDelete
  5. jarang pon comel kak..
    meriah jugak raya gombak..jalan pon tak jem..hihii..

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya Zila masih terkenang yg baru pergi baru-baru ini kan. Itu yg mood agak terjejas. Nasib baik ada anak-anak ok sikit. Kalau tak lagilah sepinya rasa kan...

    ReplyDelete
  7. Anak2 yg gembira bila sambut hari raya ni Zilla..
    Akak pun tahun ni kurang ambil gambar..

    ReplyDelete
  8. comel anak dare akak kak heheeheh... bile raye mmg kanak2 laa paling hepi kan...ye laa dieorg bukan tau pikir ape pun...dpt pakai baju baru, mkn sedap, kumpul duit raye byk2 hepi laa dieorg heheeheheh...

    untung budak2 ni ade moyang lagi kak....lieya plak mmg miamija merase sampai bulan lepas jek ade moyang...nenek lieya meninggal seminggu nak puase aritu...

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya kak...
    semua pun bersederhana..
    anak2 je nampak hepi beraya ;)

    ReplyDelete
  10. namak seronok anak dara akak beraya ye...

    ReplyDelete
  11. thn ni xde gambar raya sgt..memasing bizi

    ReplyDelete
  12. seronok depa dapat collect duit raya byk2 ye...

    ReplyDelete
  13. mesti beg tu penuh berisi duit raya...

    ReplyDelete
  14. budak2 paling happy bila raya kan :D

    ReplyDelete
  15. comel anak dara akk,siap sorang satu handbag tu yg mahal..taktik nak collect duit raya.hehe..

    ReplyDelete
  16. budak2 lah paling hepi time raya kannnn....
    pandai tul anak2 dara u bergaya sis...

    SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI
    MAAF ZAHIR & BATIN

    ReplyDelete
  17. makin besar dah 2 org anak dara nih :-)

    ReplyDelete
  18. meriahnya kan tengok budak2 beraya
    teringat zaman budak2 dulu
    comel anak2 ni ;)

    ReplyDelete
  19. Salam aidilfitri kak...
    Semestinya..anak2 la yang paling ceria kan

    ReplyDelete
  20. Selamat Hari Raya ... Kami langsung xde gambar raya, tu pasal xde entry raya kat blog tu ... Sedih nyer ...

    Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi & Join contest kat SiNi

    ReplyDelete
  21. selamat hari raye kak....dah besar atikah ek...tgk budak22 ni membesar dlm gambar je huhi

    ReplyDelete
  22. comel dua beradik ni berbaju kurung...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang