Nuffnang saya

Followers

Thursday, July 17, 2014

Deretan gambar makanan.

Mintak ampun ada gambar makanan di bulan Ramadhan ini...
Itu pasal akak siarkan pada waktu lepas berbuka puasa...
Memang ada lambakan gambar makanan dalam fail..
Ini sekadar untuk berkongsi cerita....

Dulu setiap kali Ramadhan memang kalau boleh sekali kena berbuka di hotel....
Kalau di Ipoh dulu tak banyak pilihan dan selalunya Impiana Casuarina tempat yang dituju....
Tapi sejak dah ada anak dan kebetulan tinggal dengan mertua semua itu dah tak boleh jadi amalan...
Lagipun suami tak berapa suka nak tergesa-gesa katanya tak puas nak makan...
Jom layan gambar makanan yang berderet-deret...
Seronok kalau makan di hotel, pelbagai pilihan makanan boleh dicuba... 
Pilihan makanan memang pelbagai rambang mata dibuatnyer....
Comel dan cantik susunnya...
Kadang-kadang rasa ralat nak makannya....
Rasapun memang sedap.... 
Tomyam kedai biasapun bisa memikat selera.... 
Makan di kedai mamakpun boleh mewah gitu...
 Peberet sepanjang zaman ... laksam tapi yang ni kurang sikit...
Kalau dapat yang sedap memang makan sampai tak larat nak bangun... 
 Menu barat juga sekarangni dah berlambak di Malaysia....
 Makanan segera yang menjadi pilihan .... 
 Mi Udang Banjir Tanjung Karang...
Ehm rasanya boleh tahan tapi takler menggamit untuk datang lagi dan lagi... 
Persembahan ABC yang menarik tapi tengoklah mejanya... 
Kalau dah mejatu teruk tolonglah lapikkan... 
Tapi habis juga kami makan sebab buat tak nampakjer... 

JANGAN MARAH... banyak sangat gambar makanan untuk kali ini...

7 comments:

  1. Kak, yang best abc tu..beauty n the beast gitu..:-)

    ReplyDelete
  2. Abc dah cntik dah...mejanya pula spoil tu...ke dia lupa nak letak kut...hehe...

    ReplyDelete
  3. nasib baik saya buka blog lepas berbuka ... mmg menyelerakan semuanya.

    ReplyDelete
  4. wahhhh ...terbeliak mata tgk hehehe
    kali ni ouasa rajin masak walaupun simple tp tiap jumaat makan luar kekeke gantung kuali rasa hari ni nk buka western la plak

    ReplyDelete
  5. tetelan telan aliooo sedap bak ang!

    ReplyDelete
  6. tp kak sebenarnya puasa ni x makan byk..kita lebih pada haus..kdng rasa mcm nak berendam dalam kolam je..kurang air dlm bdn

    ReplyDelete
  7. Cuaca agak panas puasa kali nie ... Keluarga sy lebih selera nengok air dan buah-buahan ...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang