Nuffnang saya

Followers

Sunday, July 6, 2014

Baju Raya

Baju Raya???,
Oh untuk akak memang apa yang adajerlah..
Untuk anak-anakpun tak sempurna lagi..
Mood raya tahun ini terkeluar dari radar..
TapI fikirkan kanak-kanak perlu meraikannya....
Harini pergilah ke IOI Mall sahaja...
Dapatlah tambah mana yang patut...
Punyalah ramai orang ada jualan murah barangan Padini....
Punyalah panjang barisan beratur nak bayar....
Akak memang tak sangguplah...

Memang pelik ramai orang hatta di Giant Kinrara...
Dalam ramai yang mengeluh kos hidup meningkat...
Ramaijer yang berbondong membeli-belah...
Pasar Ramadhan yang akak singgah pada pukul 7.00 malam semalam kebanyakan makanan sudah habis....
Betapa masih ada kuasa beli di situ...
Apapun berbelanjalah secara berhemah....
Ukur baju dibadan sendiri....

20 comments:

  1. Skrg ni kan akak mana2 mall pun penuh org kluar membeli barang raya td dlm berita tv 3 pun ramai org berkunjung ke jln tar dan byk brg harga naik ttp org tetap membeli. Jm pun x beli lg baju rsya maybe pakai apa yg ada je

    ReplyDelete
  2. mmg sekarang semua pusat membeli beli dipenuhi dgn org ramai, akak pn belum prepare apa lg...huhuhu...

    ReplyDelete
  3. betul tu kak..jue pun utk diri sendiri pakai mana yg ada je..utk anak je beli lebih sikit..sebab budak² cepat besar badannya (ada mcm alasan tak)..hihih..
    Salam Ramadhan utk kak zila sekeluarga :)

    ReplyDelete
  4. wah meriahnya...akak beli apa je..saya dah settle dah untuk anak2 dan en asbeen..tinggal saya punya je

    ReplyDelete
  5. gini la kak kalo bulan puasa..tu yang zee suka soping 2,3 bulan awal..tak sanggup la nak bersesak ngan orang ramai..
    takat arini memang tak keluar ke mana2 lagi..dok umah jer la..

    ReplyDelete
  6. Tang beratur panjang tu yg malesss..betul beli yg mana patut..berbelanja berlebihan selepas raya lagi bnyk nak guna duit..

    ReplyDelete
  7. Kami pakai jer yang mana masih elok dan muat. Buat pun sorang sepasang jer.

    Bab lain, belum fikir lagi. Beli last minit la agaknya nanti.

    ReplyDelete
  8. Betul tu, Cho. Walaupun harga barang semuanya naik, kuasa membeli memang tak turun juga. Saya pun semalam ke PKNS Shah Alam naik pening nak mencari parking. Orang di dalam, tak payah ceritalah. Sesak nafas!

    ReplyDelete
  9. bila sale s semua org naik gila ... hahaha tidak sy ...sbb sy kedekut ..hihihi

    ReplyDelete
  10. Tetipa hari shopping complex penuh kak. Saya ni pon tak shopping lagi baju raya anak².

    ReplyDelete
  11. waaaaa... dah settle la shopping raya kak eh.

    weekend lepas duk umah je.. masak2 gathering ngan family.
    tak shopping apa pun lagi raya... jenuh gak ni nak shopping last minit karang uhuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  12. betul tu kak...utk kite takpe later2 leh cari...yg penting persiapan anak2..sbb mereka bukan paham ape pun yg mereka tau kegembiraan sambut raya kan....lieya pun ala kadar jek kak tahun ni....

    ReplyDelete
  13. brg naik pun org ramai masih perlu membeli tp x la semewazh sblm ni...

    ReplyDelete
  14. skrg tgh sales gila2 la kn kak mklum ler nk raya..

    ReplyDelete
  15. Memang ramai sangat org dok membeli keperluan raya masa ni.. sempat gi SOGO hari tu, ya Allah! punya ramai manusia.. :)

    ReplyDelete
  16. hui..memang x sanggup la mak jemah nak ke sana....huhu

    ReplyDelete
  17. p mana2 sekarang ni..penuh saja zila. malas lak nak bersesak2.sib baik anak lelaki..tak cerewet sangat

    ReplyDelete
  18. orang masih perlu membeli. tu masalahnya. huhu

    ReplyDelete
  19. giant sini pun ramai ... kaya dlm miskin sebenarnya .

    ReplyDelete
  20. kite pun tahun ni ala kadar je.

    xde nak beria shopping merepek-repek mcm dulu

    maybe dah matang kot? eh eh hihi

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang