Nuffnang saya

Friday, June 8, 2018

Beriadah di Bukit Wawasan Puchong

Projek Jom Kurus punya pasal dapatlah akak beriadah di Bukit Wawasan Puchong. Padahal kawasan biasa lalu lalang.. Syukur tercapailah juga satu impian akak mendaki bukit Wawasan kerana rasanya sudah lama teringinnya... Ingatkan akak tak mampu nak buat sebab kaki yang sakit sebab kemalangan tahun lepastu meleret-leret sampai harini...

Namun demi kawan dan adik-adik juga coach Esfah yang bagi semangat akhirnya berjaya juga.. Masani terfikir juga, masa muda dulu kitani bolehlah dikatakan kaki gunung. Ini bukitpun perit juga nak menghabiskannya... Pendakian dia bukanlah mencabar sangat tapi lutut dan kaki tidak kuat kena pakai tongkat jugalah akak haritu...  
Jumpa dengan peserta Jom Kurus Musim Pertama (lelaki) dengan coach kami  juga Esfah...
Dulu dia memang gemuk sekarang dah slim dan aktif berbasikal setiap hujung minggu... 
Selamat Berjaya ...
Sebelum naik boleh ambil kayu untuk dijadikan tongkat dan dah selesai boleh diletakkan balik...

Kak Ana siap bawak tongkat sendiri... 
Posing jangan tak posing... 
Gemuk benoler pakai bajuni..
Salahkan baju nampak... 
Hari sebelum kami pergi hujan jadi tanah gak licin... 
Bukit Wawasan tiada puncak hanya sebuah dataran.... 
Masa di puncak punyalah ramai manusia..
Terjumpa dengan salah seorang pelakon lelaki drama Red Velvet, rugi tidak bergambar...
Akak suka masuk hutan sebab kehijauannya...
Sempat coach ambil gambar yer.... 
Masa nak naik ni jalan perlahan-lahanjer...
Akak nak naik bolehlah tahan, tak boleh tahan masa nak turun sebab guna lututkan... 
Nak juga berselfie... 
Tidak ramai yang join naik Bukit Wawasan ni... 
Masani dah nampak Puchong dari atas...
Yeah.... yeah kita dah nak sampai... 
Alhamdulillah syukur Allah permudahkan ...
Minum air kelapa paling sedap rasanyasebab dah penat... 
Rindu kawan dan adik semuanya.... 


Semoga akak diberikan kekuatan untuk dapat mendaki Bukit Wawasan ini lagi.. ameeen.. ameeen..

3 comments:

  1. tabiklaaa geng2 suka hiking n activity macam ni.. CT surrender dulu =P

    ReplyDelete
  2. perkkkh kak, rajinnya akak mendaki bukit... klu dana mmg tak la sampai situ...
    dana dan hutan mmg tak ngam... nk mendaki lg lah tak sangup

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang