Nuffnang saya

Monday, May 21, 2018

E-City Hotel @ One City USJ 25

Kami suka tinggal di hotel sekitar Lembah Klang sahaja, kali ini E-City Hotel @ One City... mudah sangat tidak perlu pergi jauh tapi tetap bercuti.. tapi selalunya ada sebablah kami menginap di hotel bukanlah sekadar suka-suka. Keluar duit kenalah berkira, kenapa yer nantilah layan gambar dulu... 
Kolam renang di 'roof top'
e.City Hotel @ One City
Hotel bersebelahan dengan One City USJ 25..
Anak aku pulak nak bergambar...
DO BETTER
Lobi Hotel yang luas..
Nak makan senang, kami pergi ke One City Plaza...
Ayam butter yang sedap bersama air mangga...
Bergambar di hadapan bilik...
Terlupa ambil gambar bilik yang comel sangat....

Kenapa kami memilih menginap di hotel ini padahal rumah ke hotel ini hanya 10 ke 15 minit!! Ha.. ha... gini ceritanya pejabat suami akak ada ' dinner' di sini. Akak dan suami memang malas sangat nak kelam kabut keluar rumah lepas maghrib, cari tempat letak kereta dan ishh... ishhh malas nak fikir.. jadi anak-anakpun dah lama tidak bercuti mari kita tidur hotel...

Terpaksalah dipontengkan kelas tambahan SRA untuk datang ke sini.. Adik suka sangat, kakak frust jugalah sebabkan dia suka pergi sekolah... Jadi lepas kakak habis kelas ganti sekolah kebangsaan kita pun bersiap untuk ke sana.. Kelakar sebab dah lama tak ke sana jenuh nak mencari tempat letak kereta.. 

Letak kereta di depan hotel, akak 'check in'... Buat tempahan menerusi booking.com jer mudah...  Barulah tahu sebab staf bagi tahu tempat letak kereta yang rupanya kena keluar ke jalan besar bukannya dalam kawasan One City.. Nasib tidak perlu kelam kabut kalau kami tak menginap di sini..

Tempat letak keretanya banyak dan cahaya yang terang... ok puas hati.. Sampai depan bilik baru perasan yang hotelni memang suka warna hitam... Masuk dalam bilik, ehm agak kecil sikit... ok dan bukak tingkap alamak menghadap dinding bangunan lagi satu.. oh gelapnya...

Kita cari makan dulu, ini ok sangat sebab pergi ke sebelah sahaja banyak pilihan kedai makan.. Tapi rasanya banyak kedai yang sudah di tutup sebab pernah pergi sekali dulu masa One City mula di buka terasa meriahnya... Syukur pilih kedai yang makanannya agak sedap dan memenuhi selera anak-anak.. Dia orangjer makan sebab kami mak bapak dah makan masa tunggu nak ambil mereka dari sekolah.. 

Habis makan, inilah masa ditunggu-tunggu jom kita berenang.. Harini akak rajin pulak nak turun main air.. Kolamnya warna hitam juga weh!!! Kelakarnya turunjer punyalah banyak daun kat dalam air, jumpa belon juga dalam kolam... oh tidak... Tapi itu akak redha lagi yang paling tak best lepas sarapan ingat nak habiskan masa dalam kolam renang .. Kata yang mamat yang jaga kolamtu tak boleh masuk sebab kolam perlu dibersihkan... hari ahad kau nak bersihkan kolam!!! dah kenapa... kenapa juga tidak bersihkan awal-awal pagi, kami datangpun dah pukul 9.30 pagi kot... entahler!! 

Pagi-pagi tadi akak dah hantar Atikah pergi ke sekolah sebab haritu ada Hari Sukan... Adik pulak ingat nak berendam rupanya punah harapan... Jadi sebab tiada aktiviti nak dibuat mohler kita 'check out'... 

p/s : akak nak cerita juga pasal Sky Park One City yang mana tingkat paling atas ada lantai cermin.. Akak pernah sampai ke situ sekali di entri ini  Sky Park One City @ Cho Zila.. rasanya dulu memang meriah kali ini tidak ada orangpun masa kami sampai... Ada juga yang dihalang masuk katanya dalam pembaikan... tapi kamipun tak berani nak naik walauapun ada yang dibuka takut tak selamat.. Macam kurang selenggarajer... ok tu jer ceritanya....
Ini cerita tahun 2014 ok... 
Rugi pulak tak ambil gambar untuk perbandingan.... 

3 comments:

  1. hotel link ngan shoppingmall senang sgt la..nice pool tu..yg lantai cermin tu ada terbaca pernah pecah

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang