Nuffnang saya

Followers

Saturday, April 9, 2016

Pergi Pulau Pangkor dari Jeti Marina Island

Ini cerita cuti sekolah bulan Mac yang lepas...
Baru nak masuk blog akak sebab kesihatan akak yang kurang memuaskan ...
Lepastu Atikah pulak masuk hospital jadi semakin lambatlah nak tulis...
Sebenarnya cerita Kidzania juga masih belum selesai tapi biarkanlah dulu...

Masa cuti sekolah yang lepas akak balik kampung tapi tak balik Bota...
Mak akak juga pergi ke rumah adik akak yang dah jadi homestay di Marina Island Lumut...
Kebetulan haritu tiada penyewa bolehlah kami menumpang bermalam..
Rasanya tak seronok sekadar duduk di rumah di masa cuti...
Jadi kami merancang untuk ke Pulau Pangkor sahaja sebab dekat..

Untuk ke Pulau Pangkor sekarang sudah ada dua pilihan..
Boleh menaiki feri dari Lumut atau dari Marina Island ini...
Perjalanan dari Marina Island dekat jadi dalam 10 minit rasanya dah sampai ke Pangkor..
Kalau dari jeti Lumuttu rasanya lebih lama dari itu mungkin lebih dari 30 minit...
Tambang feri sama antara kedua jeti sebanyak RM10 pergi balik..
Masa bertolak dari jeti Marina Island bermula dari pukul 7.15 pagi..
Lepastu pukul 8.00 pagi dan selepastu sejam sekali dan yang terakhir pukul 8.00 malam...
Jom tengok gambar 5 sepupu di jeti Marina Island
Kita bergambar dulu di sini....
Di belakangtu adalah Hotel Marina Island kalau tak silap,,,
Banyak bot di Marina Islandni.. mungkin kepunyaan orang persendirian yang kaya-kaya...

 Berjalan-jalan di sekitar jeti sebab feri lambat lagi...
Duduk ditepi pantai menikmati pemandangan yang indah sebelum bertolak ke Pangkor.

12 comments:

  1. dah lama sangat tak ke pangkor, mesti banyak yg dah berubah kan kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

      Delete
  2. alaa alaaa rindu pulau pangkor..hihihi

    ReplyDelete
  3. bestnya kak... dana tak penah sampai lg pangkor kak...

    yelah kan, msti bot2 org kaya kt sana tuh... dh mcm bkn kt malaysia lak tgk gambar banyak2 boat tuh

    ReplyDelete
  4. seronoknyeeee.. teringin gak nak gi pulau.
    tak pernah sampai lagi. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Bestnya...
    xpernah smpai lg kat mana2 pulau.. tringin jgk nk pergi

    ReplyDelete
  6. ank2 plg seronok bila dpt naik feri...he3x...akk dh cuba naik kt dua2 jeti tapi yg best rasanya jeti marina sbb besar n selesa.

    ReplyDelete
  7. menarik nie..palau pangkor belum pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
  8. 10 minit dah sampai P. Pangkor dari jeti Marina Island tu? Taklah lama. Macam ni kena plan jugalah pergi Pangkor.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Ummu HuffazAugust 21, 2016 at 8:42 PM
    Salam, saya tgh cari info tentang jeti ke Pangkor. Kalau nak ke Pangkor dari jeti Marina Island, parking senang tak? Mana lebih senang parking Marina Island vs jeti Lumut? Thanks in advance

    ReplyDelete
  11. yer ler Ummu Huffaz... parking di Marina Islandpun banyak harga tidak pulak saya tahu... tapi rasanya mampu milikler... yang penting perjalanan dalam feri tidak terlalu lama dan tidak bersesak di pakan lumut sana...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang