Nuffnang saya

Followers

Thursday, February 12, 2015

Restoran Cater Best Ipoh ~ Masakan Cina Halal

Cerita balik kampung di bulan November masih ada lagi tertinggal...
Ini cerita makan-makan adik beradik kami di Ipoh...
Masa akak balik kampung adik-adik akak yang duduk Ipoh tidak balik kampung...
Jadi kami berjumpa di kedai makan Cater Best dekat dengan rumah adik akak....
Yang penting Restoran Cater Bestni adalah kedai masakan cina yang halal...
Restoran masakan cina yang telah lama wujud di bandaraya Ipoh...
Masa dulu selalu pergi ke kedai ini, tapi semenjak duduk di Selangorni hampir lupapun kedaini...

Rasa masakan di sini masih sama macam dulu-dulu lagi...
Kedai ini bukanlah terletak di tengah Bandaraya Ipoh...
Jauh sedikit dari bandar tapi dekat dengan susur keluar dari lebuh raya PLUS..

ALAMAT :-
74 & 74A, Jalan Bercham,
Taman Sri Dermawan,
Ipoh, Perak.
Memang terdapat banyak sangat pilihan makanan...
Rambang mata rasa nak order macam-macam...
Bila hidangan sampai boleh cakap "eh banyaknya kita order"...
Rasa macam tidak mungkin habisjer tapi kesudahannya licin semuanya...
Antara menu yang ada di sini...
Banyak lagi sebenarnya ...
Harga pada akak boleh tahanlah...
Lama sangat ceritani masuk blog dan adik akak yang mengandungpun sudah dalam pantang...
Semua orang akan diberikan teh cina, habis dia akan tambah lagi... 
Anak-anak akak langsung tidak minum air teh cina, dia kata kenapa pelik sangat rasanya ibu....
Anak saudara akak yang sangat kelakar dan manja...
Entah macamanalah dia dengan adiknya nanti... 
Yang penting ada tanda halal yang diletakkan di tepi juruwang...
Boleh baca artikel tentang masakan tradisional halal di Ipoh link di bawah...
Apalah yang ditengok oleh dua bersepupuni...
Gambar semasa menunggu makanan sampai... 
Mengunyah maruku sebelum makanan sampai...
Di sini akan dihidangkan maruku, Ipohkan terkenal dengan maruku Buntong...
Juga disediakan tisu basah untuk mengelap tangan atau muka...

Selepas selesai makan akak sekeluarga terus bergerak balik...
Syukur perjalanan dipermudahkan dengan perut yang kenyang...
Semoga ada rezeki kita akan dapat makan di sini lagi... AMIN...

18 comments:

  1. meriah dapat berkumpul bersama:)

    ReplyDelete
  2. Nikmat makan ramai-ramai lain Zila
    Banyak ke sikit tetap selera dia lain macam
    Sedap dan membahagiakan semua pastinya.

    ReplyDelete
  3. bnyk tu menu nye...betul la sy pon tak bpa suka mnum teh cina sbb tawar hehehe...

    ReplyDelete
  4. Seronokkan dpt berkumpul beramai2 gini.. makan sama2.. sedap plak tgk lauk2 pauk tuh.. :)

    ReplyDelete
  5. wah kak...ni mkn besar dah ni kak...meriah hah atas meja..semua nampak sedap2...

    tu le kak, kalo mkn ramai2 mcm ni syok.... semua rase sedap jek kan...siap le bertambah2 makan....pastu hujung2 paksa masing2 abiskan heheeheh...mmg meriah org kate....

    ReplyDelete
  6. aduhhh sedapnya lahaiii terus lapo ni caner kakk haha

    ReplyDelete
  7. meriahnya hidangan atas meja tu kak..sedap sangat nih..
    dah ramai2 kenyang pon tak rasa..sedap jer dok ngunyah sambil sembang..hihii

    ReplyDelete
  8. Chinese food memang sedap bila layan sekali sekala kan kak...

    ReplyDelete
  9. Lama x singgah sini.
    dah besar dh anak dara akak.

    Zura pon penggemar masakan cina.
    semua menu kena jer dengan tekak.
    sedapnyeee.

    ReplyDelete
  10. amboi..makan besar ni..sampai penuh meja..makan ramai2 ni order banyak pun memang tak sedar dah licin sebab bila makan ramai2 dari tak lapar terus berselera makan..heheh

    ReplyDelete
  11. berkumpul sesekali mkn besar mmg seronok . sambil mkn sambil bersembang . rasanya lagi mudah jumpa kat restoran camni berbanding bertandang ke umah . bkn apa , cian kat tuan rumah nak melayan kan ...

    ReplyDelete
  12. Wah...makan besar nampak..hehehe..memang seronok kan akak berkumpul dengan family macam ni..bukan selalu dapat berkumpul macam ni.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Seronoknya...sambil berkumpul adik beradik sambil jjcm...*_*

    ReplyDelete
  14. makan besar sempena raye cine ke kak hehehe...best kan makan ramai2....=)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang