Nuffnang saya

25 Mei, 2020

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

SELAMAT HARI RAYA untuk semua....
Tak sempat nak wishpun semalam..
Paham-pahamlah sebab nak update blog akak guna laptop..
Tak selesa kalau guna handphone....
Walau hari raya tidak berjalan macam selalu tapi tetap bizi..
Masak kenalah juga masak sebab nak bagi suasana hari raya...

Harini kurang sedikit bizinya jadi kita sempat bukak laptop

Hari raya kali ini sangat berbeza, setuju dak !!
Siapalah menjangkakan yang kita tidak dibenarkan untuk balik kampung.
Tahun ini lagu "balik kampung" seolah diharamkan.
Semuapun diminta beraya di manapun tempat mereka sendiri.
Akak bukanlah kisah sangat sebabnya selalupun berhari raya diKL ini.
Masa mula kahwin dahulu memang sunyi sepi KL, boleh posing tengah jalanraya.
Tapi sejak akhirni hari raya di KLpun sudah semakin meriah.

Cumanya kali ini langsung tidak balik kampung.
Demi menyahut seruan pemimpin redha sahaja, duduk diam-diam di rumah.
Moga covid 19 ini akan segera berhambus dari dunia ini.
Bantulah kami ya Allah.

Layan gambar raya dan yang kelakarnya tiada gambar sekeluarga...
Sekian cerita hari raya kami di musim PKPB.
Bergambarpun di hadapan rumah sahaja.
Selepas sembahyang zohor pergi ke Putrajaya melawat mak mertua di rumah adik ipar.
Pergipun tidaklah lama sangat sekadar bertanya khabar.





MENARA TINJAU TAMAN WETLAND PUTRAJAYA

Gambar di bawah adalah di Menara Tinjau Taman Wetland Putrajaya semasa on the way balik ke Kinrara lepas melawat mak mertua di rumah adik ipar. Tidak ramai orang tapi kami dah malas hendak memanjat cukup sekadar di bawah sahaja.



#kitajagakita

6 ulasan:

  1. Salam raya PKPB
    Stay safe at home

    BalasPadam
  2. Selamat Hari raya Aidilfitri. Maaf zahir batin ye.

    Jemput mai rumah tak boleh so jemput mai blog ja la. hehe

    BalasPadam
  3. Selamat hari raya kak, lawa baju2 raya akak anak beranak.

    BalasPadam
  4. Selamat hari raya PKPB
    Maaf zahir batin ya!

    BalasPadam
  5. lama tak tengok anak2 kak cho...dah besar2 dah dorang...selamat hari raya kak

    BalasPadam
  6. selamat hari raya aidilfitri :)

    BalasPadam

Nuffnang oh Nuffnang