Nuffnang saya

Followers

Thursday, October 20, 2016

Wet World Shah Alam ~ Rides & Attractions

Sambung balik cerita Wet World... Anak-anak akak memang sangat gembira menghabiskan masa di Wet World Shah Alam... Dahlah percuma lagilah ibunya juga gembira.. Tidak sabar-sabar menunggu Wet World dibuka pada pukul 10.00 pagi. Ada kaunter khas dibuka untuk blogger yang terpilih.. memang bagus sungguh OWG layan blogger...


Dapat cabanajer anak-anak terus terjun dan mula menerokai permainan menarik yang ada di situ...Tempat menarik pertama yang mereka cuba ialah Caribbean Rider sebab tempat ini berdekatan dengan cabana kami.


CARIBBEAN RIDER
Syiokler kome yer.. kalau boleh tiap minggu nak begini...
Caribbean Rider ini lalu di atas cabana kami...
 Azalia teruja nak naik gelungsur di Caribbean Rider..
Sekarangni ibu tidak perlu turun lagi dah boleh rehat...

MONSOON BUSTER

Monsoon buster pulak tempat yang dituju lepas berseronok di Caribbean Rider. Masa dalam perjalanan ke Cabana Azalia dah nampak Monsoon busterni...

Bersungguh dua beradik nak main di Monsoon Buster..
Tempat tu tinggi juga jadi akak tak naiklah...
Berani budak dua orangtu gelungsur yangni panjang ..
Yangni sambungan monsoon bustertu...
Keluar kolam yang lain pulak...
Seronok sampai entah berapa kalilah budakni main...

WHIRLWIND ESCAPE
 Kena memanjatlah sikit nak bermain..
Budak-budak mana reti penat...

Syiok sangat budak dua orangni keluar masuk tempat mainantu..

THUNDER RIVER
Kerjasama mengangkut tube, ibu dah boleh lepas tangan..
Baru lepas ombak yang kuat ... 
Itu yang bersantai nampak...

SUPER HURRICANE
Ini permainan paling baru di Wet World Shah Alam.. akak ingatkan budak dua orangni tak berani nak cuba rupanya naik berkali-kali juga...
Ini memang super best anak akak yang kata...
Ibu dia hanya ambil gambarjer...
Memang seronok betul gamaknya budak-budaktu...

PIRATE CHALLENGE
Lupa nak ambil gambar keseluruhannya ...
Tapi kolamtu memang berdepan dengan cabana kami..
Akak ambil gambar dik Ya dari cabana...

KIDDY TYPOON LAGOON
Tempat main untuk anak2 sebab airnya rendahjer..
Tengoklah banyak bola juga di sini...

Peta taman tema wet world Shah Alam

Peta yang di ambil dari WETWORLD.MY 
Perati..perati... ini masa nak main semuatu......

1 comment:

  1. Anak2 jumpa air memang suka lah Zila..
    Lagi2 ada permainan yg mencabar macam tu :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang