Nuffnang saya

Followers

Tuesday, October 25, 2016

Info Wet World Shah Alam

Anda ada rancangan untuk ke Wet World Shah Alam... Harap entri akak ini akan dapat membantu anda semua... Perlu ambil tahu beberapa perkara sebelum datang ke sini supaya percutian kita mendapat keseronokan yang maksima.. 


Muka Azalia yang tidak sabar hendak terjun

Faktor yang mesti diketahui :-
Yuran Masuk :-
Wet Word Shah Alam
Dewasa                               : RM25
Kanak-kanak                       : RM20
Kanak-kanak bawah 90cm : PERCUMA

Masa beroperasi :-
Wet World Shah Alam
10 pagi hingga 6.00 petang
TUTUP pada hari Rabu kecuali cuti sekolah dan cuti umum.

Alamat :-
No 3A Persiaran Dato Menteri
Seksyen 2, Shah Alam
Selangor

Antara kemudahan yang terdapat di sini ialah :-


CABANA
Cabana gold yang lebih mahal dari yang lain..
Ada peti ais kecil rasanya (warna merah) di situ...
Cabana seperti berada di pulau yang dikelilingi air...
Cabana yang inipun best jugakan...
Anak-anak korang main kat area sinijer... 
Jadi emak bapak tak payah nak terkejar-kejar...


Sebenarnya banyak pilihan cabana di sini. Lebih mudah kalau perlu berehat sekejap. Tapi kalau akak dan anak-anak sahaja yang pergi memang menyewa loker menjadi pilihan.

LOKER
Loker untuk simpan barang juga ada di sediakan...

HARGA PERLU DI BAYAR
Inilah harga yang perlu dibayar untuk cabana dan loker..


Double Tube dan pelampung biasapun ada untuk di sewa...


Kemudahan yang lain
ALAT PENGERING RAMBUT
Keringkan rambutpun ada...
Ada paip air boleh mandi juga di sini.. 
Tapi yang ini hanya untuk mandi manja-manjajer..
Bilik air ada di sediakan jangan buat hal pulak yer....

KEDAI MAKAN
Kedai makan juga ada di sini..
Biasalah taman tema mana boleh bawak makanan masuk...
Kedai makan lagi...
Dan lagi.. dan lagi...

Kemudahan yang lain seperti tandas, bilik air memang ada disediakan. Walaupun Wet World Shah Alam ini mungkin tidak sebesar Sunway Lagoon tapi cukup untuk kami sekeluarga... Kalau cuti sekolah nanti tidak tahu hendak kemana bolehlah mencuba di sini... 

Nota : Terima kasih kepada pihak OWG pengurusan Wet World Shah Alam yang bagi tiket percuma untuk kami sekeluarga.. Dapat cabana dan tube free lagi.. dapat cenderahati dan makan tengahari yang percuma.. Terima kasih kerana menghargai blogger seperti kami...

4 comments:

  1. dekat dgn uitm sshah alam...dulu zaman study sane mmg hari2 lalu area wet world nieh....tapi takpenah sekali pun lieya pergi kak....tingin gak nak bawak anak2 nanti...

    ReplyDelete
  2. aaa kalau dapat no cabana tu lagi best nak mark no ;)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang