Nuffnang saya

Followers

Monday, June 15, 2015

Roti Puri

Hanya ingin berkongsi resipi Roti Puri...
Mungkin boleh jadi menu berbuka puasa nanti...
Akak pernah buat tapi tak berapa nak menjadi...
Tapi anak-anak suka katanya sedap...
Itu tak menjadi tau.... bayangkan kalau menjadi...
Gambar ehsan dari akak di Ipoh sana...
Mentangler menjadi cantik hantar kat whatsappjer...
Kalau hantar sepinggan takperler juga...
Makan dengan sardinpun sedapkan...
Resipi yang digunakan...
Akak rasa masa tuangkan airtu memang akak tuang sekali harungjer..
Lepastu dah tak boleh agak sebabnya buat cam nak buat cekodok...

13 comments:

  1. boleh try ni .. mudah dan simple nak buat especially bulan ramdhan :))

    ReplyDelete
  2. Mmg sedap tu roti puri ni..
    Dan tak semua kedai mamak ada jual

    ReplyDelete
  3. dulu dana penah cuba bt tp tak kembang sgt tp kire jd jgk kot hehehehe....

    ReplyDelete
  4. tak pernah pon cuba makan roti ni..sedap yer kak..

    ReplyDelete
  5. pandai akak akak buat...cantik kembugn ajek jadinyer....lieya suke mkn kak...tapi nak buat tak reti sgt...takut tak naik kembung...kang frust sorang2 hahahaahahah

    mujur kat putrajaya ni ade satu tempat sedap roti purinyer....kat mr kabab presint 15 tu...kuah die pun gileeee sedap lazat.....menjilat jari laa org kate kak....

    ReplyDelete
  6. baca komen lieyalatif ...bile puasa ni sume nak..hahaha..nafsu betul, boleh try puri kt mr kabab la...nak buat mmg tak tau la bile...

    ReplyDelete
  7. menarik ni .. boleh try time berbuka

    ReplyDelete
  8. Sekarang ni roti puri dah jadi peberet seisi keluarga kami..selalu gak buat especially bila dah takde benda nk makan

    ReplyDelete
  9. dh byk kali wat roti puri ni
    el beli tepung atta tuk wat roti puri ni just tambah air je
    mmg sedap mkn ngan sambal sardin hehe

    ReplyDelete
  10. makan dengan kari sardin kak..saya pun suka..kenyang sampai ke tengahari kalau sarapan dengan roti puri..

    ReplyDelete
  11. bahan2 utk roti puri ni mudah je..boleh try ni

    ReplyDelete
  12. Makan cicah kari tak pun asam pedas semalam ni sedapnya alahai... Eh, terlupa pulak tengah puasa!

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang