Nuffnang saya

Followers

Tuesday, June 14, 2011

Aksi budak makan laksa....

Ini kisah Azalia yang kesedapan makan laksa hanya untuk kenangan betapa Azalia semenjak dari kecil dah menjadi hantu laksa... Nasibler akak masatu kenyang kalau tidak mesti berebut dengan dia. Kami makan laksani di gerai Kampung Pasir Penambang Kuala Selangor, walaupun sebenarnya tujuan nak minum air kelapa yang teramat murahnya nampak ada gak orang jual laksa nak cubaler. Laksa dia best sebab halus-halus tapi tang kuahnyatu bolehler bukanlah paling sedap pernah ku rasa...

Ok layan aksi dua beradikni esp Azalia yang teramat berselera sekali.. siap cakap nak lagi... lepas makanni bajupun kena tukar sebab hirup kuah sampai habis kena baju. Ada gak orang tegur tak sakit perutker budak2 makan laksa tapi selama ini memang belum lagilah sakit perut maalumler kalau pergi pasar tani Bandar Kinraratu memang tak ketinggalan beli laksa.

Niler kelapa pandan (katanya) tapi harga dia memang murah sesangat berbanding ngan Bandar Kinrara ini...
Makan siap bersila... sebab ada kucing...
Akak beraksi adik buat tak kisah sebab nak makan laksa.. jangan kacau boleh tak...
Si comot Azalia...
Tengoklah habis licin semua laksa dikerjakan oleh Azalia.. Akak tengok laksatu dah nak habis baruler teringin.. tak larat nak layan sebab cuaca PANASSSSSS...

5 comments:

  1. sedap tu air kelapa... menyegarkan...
    huhuhuhu..

    ReplyDelete
  2. mcm yaya gila laksa.hari2 mintak laksa.:DDD

    ReplyDelete
  3. kat area kg dorang bt kuah laksa rata2 mmg sedap kak sbb isi ikan dia byk..lau kat bando ni isi ikan seciput je la

    ReplyDelete
  4. Sukanyer dia makan laksa...tak pedas ker?

    ReplyDelete
  5. salam kak..la, ini ke blog akak..yg ezan save tu bukan yg terkini la..nway..nak cakap..rinduuu sgt kat akak...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang